Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eυάγγελος Ευαγγέλου: Με «επικοινωνιακά μερεμέτια» προσπαθείτε να λύσετε προβλήματα που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε…


Την Παρασκευή έγινε σύσκεψη (τηλεδιάσκεψη) από τον ίδιο τον κ. Υπουργό με την παρουσία περίπου 2.500 χιλιάδων αστυνομικών, για να δοθούν οδηγίες - κατευθύνσεις για τα νέα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας. Έκανε τηλεδιάσκεψη ο κ. Υπουργός για να ενημερώσει και να δώσει κατευθύνσεις στους αστυνομικούς. Ποιος; ο ίδιος ο Υπουργός…

Φυσική Ηγεσία δεν έχουμε; Αυτή δεν πρέπει να κάνει αυτή την ενημέρωση; Αυτή που γνωρίζει τι ισχύει και τι πρέπει να γίνει. Ο Υπουργός γνωρίζει περισσότερα; Τότε γιατί έχουμε Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ; Ας το καταργήσουν και να βγάζει τα μέτρα και να κάνει το σχεδιασμό των επιχειρησιακών σχεδίων και ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Υπουργός.. τι να πω.. λυπάμαι, που μετά από 29 χρόνια υπηρεσίας, βλέπω ότι «κάποιοι» και είναι πάρα πολλοί, με τις πράξεις και τις παραλήψεις έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο οργανισμό, την Ελληνική Αστυνομία στο χειρότερο σημείο, τόσο από πλευράς αποτελεσματικότητας στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων της όσο και στα μάτια μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Την έχουν φέρει σε τέτοιο σημείο, ώστε ο Έλληνας Αστυνομικός να «φοβάται» να ενεργήσει με οποιοδήποτε τρόπο, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους για την άσκηση των καθηκόντων του, διότι θα βγουν στη δημοσιότητα «πολλά μονταρισμένα» βίντεο και ψευδείς μαρτυρίες καθώς και υλικό εντός του σώματος ( κάποιοι αστυνομικοί τα δίνουν), με αποτέλεσμα, οι διοικούντες του σώματος να τον θέσουν με συνοπτικές διαδικασίες σε διαθεσιμότητα, χωρίς να εξετάσουν πρώτα τι πραγματικά ισχύει.

Το χειροτερο όμως είναι ότι θα γίνει «έρμαιο» στα νύχια των τηλεδικαστών, οι οποίοι με την βοήθεια πολλών, δυστυχώς εν ενέργεια και πρώην αστυνομικών, οι οποίοι γνωρίζουν τα πάντα, θα «διαμορφώσουν» την άποψη των πολιτών όπως αυτοί θέλουν, με αποτέλεσμα ο Έλληνας Αστυνομικός να γίνει ο πιο «μισητός πολίτης» της κοινωνίας και κατ’ επέκταση η Ελληνική Αστυνομία να γίνει ο πιο «άχρηστος» οργανισμός αυτής. Βέβαια για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, όπως λέει και η παροιμία: σε κάθε χωριό υπάρχουν μνήματα, έτσι και στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν και αυτοί που δεν πρέπει να είναι στο σώμα, αλλά ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός σε σχέση με το πως παρουσιάζεται. Βγήκε ένα δημοσίευμα ότι υπάρχουν περίπου 74 επίορκοι αστυνομικοί (για άλλους 107 ή 150) σε σύνολο περίπου 57.000 χιλιάδων… μεγάλο ποσοστό….. βγάζουν «Κυβέρνηση».

Κ. Υπουργέ και κ. Αρχηγέ, εφαρμόζεται το άρθρο 59 του Π.Δ 141/1991, για τους αξιωματικούς υπηρεσίας; Γιατί κάνουν αξιωματικοί υπηρεσίας αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες; (Α.Τ Αγίων Αναργυρων 22 χρόνων αστυφύλακας αξιωματικός υπηρεσίας). Θα ελέγξετε όλους αυτούς που υπογράφουν τις διαταγές αυτές ή όλους αυτούς που τις ελέγχουν; Έχουν ονοματεπώνυμα….Ή πάντα θα τιμωρείται ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας; Διότι άγνοια νόμου, όταν ειδικά διοικείς δεν δικαιολογείται.

Στο σημείο που έχουμε φτάσει σαν σώμα, με όλα τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί τόσο από την Π.Ο.ΑΣ.Υ, όσο και από πολλές Ενώσεις και από πολλούς συναδέλφους, κάποιοι ευθύνονται… σίγουρα όμως δεν ευθύνονται οι αστυνομικοί που προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κάνουν τη δουλειά τους; Ευθύνεστε όλοι εσείς που παίρνετε τις αποφάσεις και ασκείτε την διοίκηση του σώματος, είτε την Πολιτική είτε την Φυσική και πρέπει επιτέλους ν’ αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και όχι να τις «φορτώνετε» στον απλό αστυνομικό….πρέπει κάποτε να λεχθούν τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Διότι ότι και να κάνετε, για επικοινωνιακούς λόγους, αν δεν πάρετε σοβαρές αποφάσεις για να αλλάξετε την πραγματική δομή της ΕΛ.ΑΣ, ξεκινώντας από τους κανονισμούς- οργανισμούς του σώματος οι οποίοι είναι από το 1985, σιγά σιγά με οργάνωση και με σχέδιο, θα κάνετε μια τρύπα στο νερό, όπως λέει ο Λαός. Όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο ειδικά καιρό, είναι «μερεμέτια» για να πούμε ότι κάτι κάνουμε, βάζοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Πράγματα χωρίς ουσία αλλά μόνον δημιουργία μεγαλύτερων προβλημάτων και εξυπηρέτηση της εικόνας στα ΜΜΕ.

Ο θεσμικός ρόλος του συνδικαλιστή είναι να επισημαίνει τις πράξεις και τις παραλήψεις της εκάστοτε διοίκησης με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων (εργασιακών και ατομικών) των αστυνομικών, όπως και να προβαίνει σε τεκμηριωμένες προτάσεις και ενέργειες για την καλυτέρευση των ως άνω δικαιωμάτων.

Μια ερώτηση: Όταν έγινε η ανθρωποκτονία έξω από το Α.Τ Αγίων Αναργύρων που βρισκόταν ο κ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ; Ήταν στην Ελλάδα; Όταν όμως έγινε η δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ το καλοκαίρι, «κάποιοι» έριχναν την ευθύνη στον τότε Αρχηγό και ζητούσαν την καρατόμηση του.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευάγγελος
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ στην Π.Ο.ΑΣ.Υ (edited)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αστυνομικέ !! Όταν ασθενήσεις μην πας σε γιατρό , να πας σε δημοσιογράφο , αυτοί ξέρουν ως ειδικοί για πάσα νόσο και μ......α!!!!!