Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Αποσπάσεις Αστυνομικών-Ανακριβειες και αλήθειες''


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr
Διαβάζω το τελευταίο χρονικό διάστημα συνέχεια παραπονα για τις αποσπάσεις των Αστυνομικών και το δυσθεώρητο ποσο που τους καταβάλλεται. Κανένας όμως δεν έθεσε το θέμα στην πραγματικη του βάση. Καταρχήν το ποσο της αποζημίωσης σε μία απόσπαση ανέρχεται στο αστρονομικό ποσο των 29.34 ευρώ ημερήσια, αυτό το ποσό είναι τα έξτρα χρήματα εκτός έδρας. Μα εδώ γράφουν 4-5 χιλιάδες ευρώ. 
Ο δημόσιος υπάλληλος στην προκειμενη ο αστυνομικός λαμβάνει το χρηματικό ποσο των 80 έως 104 ευρώ ημερησίως για διαμονή, δηλαδή για ξενοδοχείο.
 Οπότε δεν είναι χρήματα που τα παιρνει και τα κρατάει. Αν βρει ξενοδοχείο με 60 ευρώ την ημέρα και η απόδειξη που κοπεί είναι για 60 η υπηρεσία θα του πληρωσει 60.Τα ανωτέρω ποσα είναι για Αθήνα και Θεσσαλονίκη 104 ευρώ καθώς και για τουριστικούς προορισμους την θερινή μόνο περιοδο. Για τα λοιπά είναι 80 από 40 ευρώ που ήταν "κολλημένα" για δεκαετίες. Σας έχει πει κανένας ότι θα ξεσπιτωθει ο αστυνομικός και θα παει ας που στην Κω και θα μένει σε ένα κοντέινερ με άθλιες συνθήκες, γιατί με 40 ευρώ μόνο εκεί βρίσκει! Μήπως σε μερικούς δεν αρέσει ο αστυνομικός να έχει την αξιοπρέπεια του γιατί φαίνεται να ενοχλεί πολυ αυτό. Το πραγματικό προβλημα είναι η έλλειψη προσωπικου, 5.000-10.000 , ποιος ξέρει ακριβώς. 
Οι ελλείψεις αυτές κουκουλωνονται με τις αποσπάσεις και δεν φτάνει αυτό βγαίνουν και κατηγορουν το προσωπικο για την κατάσταση αυτή. Γιατί η Υπηρεσία δεν φροντίζει μαζικά να βρει κατάλυμα στους αποσπασμένους, θα αγοράσει σε τιμή χονδρική και θα βγάλει τους αστυνομικούς και από τον βραχνα της αναζήτησης.
 Η ενίσχυση υπηρεσιών που δέχονται τεράστιο φόρτο δουλειάς δεν χωρεί παιχνιδια ούτε και αναβολές. Τι μπορεί να συμβεί για να υπάρχει εξομάλυνση; Εισαγωγή τουλάχιστον 4πλασιου αριθμου αστυνομικών στις σχολές και ένα συστημα επιλογής με κριτήρια των Αστυνομικών προς απόσπαση, λαμβάνοντας υπόψη τους μήνες απόσπασης την τελευταία 3 ετια και όχι το τηλέφωνο από το γραφείο του βουλευτή και του υπουργού. Καλά θα κάνουν τα πικραμενα παπαγαλακια της Αστυνομίας να πάψουν να διαρρέουν αναληθιες που πλήττουν την εικόνα του Σώματος.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τι πινεις κ δεν μας το λες;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το μόνο που δεν διάβασα είναι ότι ο αποσπασμένος βάζει και από την τσέπη του...Τα ποσά από 01/01/2024 έχουν αυξηθεί στα 134 ευρώ συνολικά την ημέρα και γίνεται πραγματική σφαγή για απόσπαση, συν ο πλήρης μισθός κάθε μήνα. Το άσχημο είναι ότι βλέπουμε τους ίδιους κ τους ίδιους να βάζουν πλάτη και να αποσπώνται με έξοδα δημοσίου.Ας βοηθήσει και κανένας άλλος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλό θα ήταν να ήσουν πράγματι ειλικρινής και Οχι ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ .
Έχουμε κ λέμε λοιπόν πράγματι το ποσο της διαμονής όσων αφορά την οικία αυξήθηκε σε 100 ευρώ την ήμερα το οποίο είναι αξιοπρεπέστατο γιατί μέχρι χθες με 40€ ξενοδοχείο μόνο κάποιες παράγκες εύρισκες .
Παμε τώρα όμως στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη μερίδα των αστυνομικών συνεχίζουν κ μένουν σε σπίτια των 30-40 ευρώ η φιλοξενούνται σε σπίτια γνωστών και εξαπατούν δηλώνοντας αποδείξεις «πλαστές» ότι διαμένουν σε καταλύματα των 104 ευρώ . Πληρώνοντας στον επιχειρηματία το ΦΠΑ και βάζοντας στην τσέπη 80 ευρώ την ημέρα παράνομα ….
Αντι λοιπόν να προτιμάτε να γινόμαστε κλέφτες καλύτερο θα ήταν κ συνδικαλιστές να ζητούσατε αύξηση στην ημερήσια αποζημίωση από 30 ευρώ σε 50-60 , αύξηση στην νυχτερινή αποζημίωση και στην πέραν του πενθημέρου εργασία καθώς και στην εργασία στιις αργίες στο ύψος που προβλέπει το εργατικό δίκαιο .
Αλλά μάλλον προτιμάται οι αστυνομικοί να γίνονται κλέφτες και επαίτες και μα σας παρακαλάνε για καμια απόσπαση … όποτε μια χαρα σας βολεύει η παρούσα κατάσταση !!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συναδελφε των αποσπασεων καποιοι στα ειπαν λαθος λ τα δημοσιευεις η δεν τα ξερεις πραγματικα..
Ολοι οι συναδελφοι φερνουν αποδείξεις των 104 ευρω την ημερα εφόσον ειναι σε θεσσαλονικη η αθηνα και εφοσον ειναι σε νησι απο μαιονμεχρι Σεπτεμβρίο...πληρωνουν ζήτημα 30 ευρω την ημέρα και παιρνουν κ την απόδειξη για 104 η 80 απο τη γνωστή κοπελια με τις αποδείξεις,ονοματα δεν λεμε δεν θίγουμε υπολειψεις...
Να τα κανουμε σουμε ειναι οι συναδελφοι με 3500 χιλιάρικα περιπου στη τσεπη καθαρά...ετσι απλα
Δυστυχως στις αποσπάσεις δεν υοαρχει ουτε σειρα οτισονομια...οι ιδιοι κ οι ιδιοι βυσματιες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε μεγάλε για όνομα του θεού βάλε το βισματάκι σου πάρτα και σώπα. Το bloko το διαβάζουν κυρίως αστυνομικοί. Αν θες να παραμυθιάσεις γράψτα πουθενά αλλού. Μην προκαλείς το κοινό αίσθημα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να κατάλαβω δηλαδη, όλοι εσείς που σχολιάσατε αν είχατε την δυνατότητα να πράξετε το ίδιο απλά θα βάζατε την ηθική σας πάνω απ' όλα και θα κάνατε πίσω. Εσείς δηλαδή όταν είσαστε από την μεριά του αδικημένου είσαστε στις επάλξεις αλλά όταν βρεθείτε κάποια στιγμή στην πλευρά του ευνοημένου τουμπέκα.Ρε ποιον κοροϊδεύεται. Και τι σχέση έχουν τα πενθήμερα και τα νυχτερινά και το επικίνδυνο με τα χρήματα των αποσπάσεων. Αν δεν δώσει χρήματα για τις αποσπάσεις δεν θα μπορέσει να καλύψει τα κενά, δεν θα πάνε στα νησιά δεν θα πάνε όπου υπάρχει ανάγκη. Μετά θα σε τραβολογάει με το ζόρι. Ας το δούμε και από την άλλη όψη. Όταν συνάδερφοι από την επαρχία έτρεχαν όταν χρειάστηκε με Έβρο και νησιά με υποχρεωτικές αποσπάσεις εκεί τουμπέκα εσύ αδικημένε συνάδερφε που έπινες το κρασάκι σου στον καναπέ σου. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να σπέρνεται την διχόνοια. Το άρθρο του συναδέρφου μιλάει για κριτήρια και για τεράστια κενά που καλύπτονται με τον τρόπο αυτό. Εσύ έμεινες στα φράγκα λες και τα πήραμε από την τσέπη σου. Υποκρισία και έτσι θα κλείσω!