Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απογευματινά χειρουργεία: Αν έχεις φράγκα, διάβαινε…


Διαφημίζοντας τα περιβόητα απογευματινά χειρουργεία, στην αρχή ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας, τσίριζε: «Στην απογευματινή λειτουργία όμως διενεργούνται επεμβάσεις για ψυχρά – τακτικά περιστατικά κατόπιν εγκρίσεως της επιτροπής χειρουργείου των νοσοκομείων. Δε συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά».
Μετά άρχισε να τ’ ανακατεύει, όπως η γάτα τις ακαθαρσίες της: «Πότε είπε κάποιος από εμάς ότι στα απογευματινά χειρουργεία είναι υποχρεωμένο το νοσοκομείο να πάρει μόνο από τη λίστα; Εχω πει μια φορά, γράφει η Υπουργική Απόφαση μέσα ότι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μόνο από τη λίστα; Εχω πει εγώ σε μια μου συνέντευξη ότι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μόνο από τη λίστα;[…] Δεν απαγορεύεται εγώ που είμαι στη λίστα να πάρω τηλέφωνο στο νοσοκομείο και να πω «τώρα που ανοίξατε απογευματινά χειρουργεία, θέλω να πάω στα απογευματινά». Αυτό επιτρέπεται. Οπως επίσης δεν απαγορεύεται ένας τρίτος που δεν είναι στη λίστα και που ήθελε να πάει να χειρουργηθεί σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο να πει τώρα «αντί να πάω στο ιδιωτικό και να σκάσω στο νοσοκομείο που εργάζεται ο Πολάκης 1000 ευρώ, θα πάω στον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» και θα πληρώσω 300 ευρώ». Γιατί να του απαγορεύσουμε του ανθρώπου να πληρώσει λιγότερα; Για ποιο λόγο; Για να μην πάει ένας παραπάνω στο ΕΣΥ; Για να μην χάσει έναν ασθενή πελάτη μια κλινική ιδιωτική; Αυτό σας καίει; Αυτό είναι το κώλυμα του ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα προστατεύσει τους κλινικάρχες; Πείτε το για να το καταλάβουμε».


Μπέρδευε έτσι τα επείγοντα περιστατικά (που δεν περιλαμβάνονται, φυσικά, στη λίστα) με την ενιαία λίστα χειρουργείων.

Τι αποδείχτηκε ήδη; Οτι στα απογευματινά χειρουργεία μπαίνουν και επείγονται περιστατικά, φτάνει να είναι πελατεία των μεγαλογιατρών. Διαβάστε την καταγγελία της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου:

ΥΓ. Tην ίδια ώρα, ο χειρουργικός τομέας του δεύτερου νοσοκομείου του Ηράκλειου, του Βενιζέλειου, επειδή δεν υπάρχει ασφάλεια στις εφημερίες, αποφάσισε:

1. Να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ηρακλείου ότι οι εφημερίες στο νοσοκομείο δεν γίνονται με ασφάλειαείτε εφημερεύει, είτε όχι.

2. Αναβάλλονται όλα τα τακτικά χειρουργεία, συμπεριλαμβανομένων των ογκολογικών. Θα καλύπτονται μόνο τα περιστατικά που έχουν κίνδυνο ζωής. Τα άλλα θα παραπέμπονται στο ΠΑΓΝΗ.

3. Θα παραιτηθεί σύσσωμος ο χειρουργικός τομέας, αν δεν βρεθεί άμεσα βιώσιμη λύση.

ΠΗΓΗ: patris.gr


Πηγή: eksegersi.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια