Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης - Ο "Ιωσήφ", ο "Ρουμάνος" και ο μάνατζερ τράπερ



Και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες για την υπόθεση Λυγγερίδη.



Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, που ξεκίνησε τα ξημερώματα, για τη σύλληψη των χούλιγκαν, που εμπλέκονται στη θανάσιμη επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη.


Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 64 συλλήψεις ατόμων, τα οποία κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται 165 άτομα.




Μάλιστα, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές φαίνεται πως είναι και οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης με θύμα τον Γιώργο Λυγγερίδη. Πρόκειται για τους οργανωτές των επεισοδίων στου Ρέντη, τον επονομαζόμενο "Ιωσήφ", ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7, τον 27χρονο μάνατζερ τράπερ και τον 36χρονο "Ρουμάνο".



Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και οι φυσικοί αυτουργοί, καθώς επίσης και άτομα που εμπλέκονται σε τουλάχιστον άλλες δέκα περιπτώσεις επεισοδίων σε αθλητικούς χώρους.

Έχουν εξελιχθεί δεκάδες κατ’ οίκον έρευνες και έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια, ενώ σημαντικά είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τις επισυνδέσεις υπόπτων, τα αποτελέσματα DNA όπως επίσης και από άτομα που έχουν υποβάλλει αιτήματα υπαγωγής τους στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Υπάρχουν αρκετά ευρήματα, όπως ρουχισμός που βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων και ο οποίος ταυτοποιείται με τα βίντεο των επιθέσεων. Ταυτοποιήθηκαν επίσης και DNA από καμένα ρούχα που είχαν βρεθεί στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου.

Για την υπόθεση στου Ρέντη, είχε συλληφθεί ένας 18χρονος ο οποίος είχε ομολογήσει ότι ήταν εκείνος που είχε εκτοξεύσει την ναυτική φωτοβολίδα που έπληξε θανάσιμα τον άτυχο αστυνομικό. Είχαν βρεθεί ίχνη πυρίτιδας πάνω του, ενώ αποτυπώματα και γενετικό υλικό του 16χρονου αδερφού του είχαν βρεθεί πάνω στον εκτοξευτήρα της μοιραίας φωτοβολίδας.

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι περισσότεροι συλληφθέντες, σύμφωνα με την χαρτογράφησή τους, είναι ηγετικά μέλη αθλητικών συνδέσμων, με κάποιους από τους οποίους τα τελευταία 16 χρόνια να έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες επεισόδια και επιθέσεις που εξελίσσονταν σε αθλητικούς χώρους. Υπάρχει μία λίστα 200 ατόμων, που αφορούν πέντε εγκληματικές οργανώσεις, οπαδών ισάριθμων ποδοσφαιρικών ομάδων, από περίπου 40 άτομα η κάθε μία. Κατά τις ίδιες πηγές έχουν συλληφθεί οι αρχηγοί, ανάμεσά τους οι οργανωτές, οι υπαρχηγοί, οι ομαδάρχες, οι διαβιβαστές των ενεργειών, οι αποθηκάριοι οπλισμού και τα άτομα που αποτελούσαν τις ομάδες κρούσης.

Τα συγκεκριμένα άτομα φαίνεται να στρατολογούν νεαρούς από τους συνδέσμους οπαδών και ως περιφερόμενοι "στρατοί" συμμετέχουν σε επεισόδια στα γήπεδα, σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και άλλες παραβατικές ενέργειες. Από εκεί γίνεται και η "διαλογή" ικανότητας των στρατολογημένων για την πιθανή ανέλιξή τους στην διάπραξη σοβαρότερων αδικημάτων και ένταξή τους σε συμμορίες της Greek Mafia.



Στη σχετική λίστα καταγράφονται περιστατικά απειλών και επιθέσεων εναντίον διαιτητών και δημοσιογράφων (ΠΣΑΤ) σε βάθος δεκαετίας. Μεταξύ αυτών οι απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου, που ήταν διαιτητής στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, στον οποίο καταγράφηκαν τα πρόσφατα επεισόδια και ο εμπρηστικός μηχανισμός στο κατάστημα του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη τον περασμένο Νοέμβριο.

Όσα συνέβησαν στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, ήταν προγραμματισμένα "αντίποινα" για όσα είχαν εξελιχθεί τέσσερις μέρες νωρίτερα στον Βόλο με τις αστυνομικές δυνάμεις.




Πηγή:










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια