Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση για ενέργειες που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των στρατιωτικών




Πρόκειται για λάθη; Αν ναι, τότε έχουν μαζευτεί τόσα πολλά σε σημείο να μην υπάρχει δικαιολογία.
Μήπως πρόκειται για "λαγό" όπως έχει γραφτεί από ιστοσελίδες; Αν ναι, οφείλουν να το διαψεύσουν οι ίδιοι με στοιχεία και όχι με μια απλή γνώμη.
Σε κάθε περίπτωση έχουν μαζευτεί πολλά.
Αναφερόμαστε σε έγγραφα και τοποθετήσεις της έτερης Ομοσπονδίας, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει σε σημείο να δείχνει αξιοπερίεργη ταύτιση απόψεων με την Ηγεσία.

Κάπου πρέπει να ειπωθεί ένα "ΩΣ ΕΔΩ" στην τοξικότητα του "μόνο εμείς" και κανένας άλλος, της έτοιμης/μασημένης τροφής, της υπερπληροφόρησης που αγγίζει τα όρια της προπαγάνδας.

-Άραγε εξυπηρετεί τους στρατιωτικούς η αύξηση στα 40 έτη πραγματικής υπηρεσίας από 35 που είναι σήμερα, όπως έχει ζητήσει;
-Είναι εφικτή η επικουρική ασφάλιση την οποίαν έχει ζητήσει, όταν δεν προβλέπεται παράλληλα με μετοχική σχέση, η οποία είναι ισχυρότερη;
-Γιατί ενώ υπήρχε πρόβλεψη για δεύτερη 5ετία στο διπλάσιο που ποτέ δεν εφαρμόστηκε, ζητούσε εξαρχής νομοθέτηση όπως ζητούσαν τα Σώματα Ασφαλείας;
-Προς τι οι διαψεύσεις για πραγματικά περιστατικά που βιώνουν τα στελέχη (όπως οι παραιτήσεις);
-Γιατί τηρεί σιγή ιχθύος σε πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως στο θέμα της επικείμενης προσπάθειας ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων ή διαψεύδει άλλα για τα οποία υπάρχει σωρεία στοιχείων, όπως η προσπάθεια ενοποίησης των στρατιωτικών νοσοκομείων;
-Γιατί διαψεύδει έγγραφα που έχουν διαρρεύσει σε ΜΜΕ και δεν τα έχουν διαψεύσει ούτε οι συντάκτες τους, όταν διαφημίζει άλλα που κανείς δεν έχει δει;
-Γιατί υπερασπίστηκε ένα εμφανώς άδικο και αποτυχημένο μέτρο (της "προσαύξησης" στο επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας), ακόμα και τη σύνδεσή της με το εισόδημα, άρα και τη φορολογία του;
-Άραγε πόσες φορές οι θέσεις της διαψεύστηκαν από τον ΥΕΘΑ, μόνο το τελευταίο διάστημα;

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα πολλά ερωτήματα που συζητιούνται ανάμεσα στους στρατιωτικούς, την στιγμή που αισθάνονται ότι βρίσκονται υπό διαρκή διωγμό.

Την ίδιαν στιγμή, η ΠΟΕΣ βαδίζει μόνη της από δικαίωση σε δικαίωση:
-Έχει θέσει στο τραπέζι όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας που διαρκώς "διαψεύδονται". Ολοένα περισσότεροι φορείς λαμβάνουν θέση για τις επιχειρούμενες αλλαγές στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τα μετοχικά ταμεία, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του προβλήματος.
-Προαναγγέλθηκε από τον ΥΕΘΑ η συνολική τροποποίηση της ΚΥΑ για την "προσαύξηση" και ταυτόχρονα η θέσπιση νέας, ειδικά για το Στόλο.
-Επιβεβαιώθηκε από τον ΥΕΘΑ το μείζον πρόβλημα των παραιτήσεων, ιδίως στο ΠΝ, άρα και η παραδοχή ότι κάτι τρέχει με τις συνθήκες εργασίας.
-Θέσεις της ΠΟΕΣ (όπως η πρόταση για τους ΕΠΟΠ) υιοθετούνται ως έχουν από πολιτικά κόμματα).
-Οι παρατηρήσεις της ΠΟΕΣ για σοβαρά θέματα υγείας και ασφάλειας την έχουν καταστήσει συνομιλητή του Υπουργείου Εργασίας (όχι μόνο κληθήκαμε από τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Σπανάκη, αλλά ήμασταν ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας μαζί με τη ΓΣΕΕ που κληθήκαμε σε ημερίδα του Υπουργείου Εργασίας).
-Έχουμε βρεθεί με αρχηγούς κομμάτων και τον ΥΕΘΑ (τον προηγούμενο σε πολύ πλούσια συνάντηση, το νυν έστω στο περιθώριο άλλης δραστηριότητας).
-Κάναμε τις συνθήκες εργασίας στις ΕΔ επικαιρότητα. Ήμαστε οι μόνοι που διαρκώς μιλάμε τεκμηριωμένα για θέματα υγείας. Προειδοποιούσαμε εγκαίρως για την αύξηση των παραιτήσεων, τους θανάτους, τις αυτοκτονίες. Έχουμε φέρει στο φως στατιστικά που προκάλεσαν σεισμό, θέτοντας τις εργασιακές συνθήκες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
-Τα έγγραφά μας, καθ' όσον πλήρως τεκμηριωμένα, αναδεικνύονται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, γεγονός που έχει καταστήσει τα προβλήματα των στρατιωτικών μια πραγματικότητα που μέχρι πρότινος όλοι αρνούνταν να παραδεχθούν.
-Είμαστε ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας που υποβάλουμε νομικά ελεγμένες προτάσεις για ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας και δεν αρκούμαστε σε κριτική. Κάποιοι νομίζουν εσφαλμένα ότι οι λύσεις έρχονται μόνο από την κριτική. Λάθος: οι λύσεις έρχονται από τις έτοιμες προτάσεις.
-Και να μην αναφερθούμε σε σχέδια που φέραμε στο φως και "χαλάσαμε".
-Ήμασταν αυτοί που ξεκινήσαμε τις ιστορικές συναντήσεις με τους Αρχηγούς (Α/ΓΕΣ), σπάζοντας έναν άτυπο πολυετή αποκλεισμό.

Και όλα αυτά, μόνο τους τελευταίους μήνες, με σκληρή δουλειά και συνέπεια.
Θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, όσες τρικλοποδιές κι αν δεχθούμε.
Η ΠΟΕΣ μιλάει με έργα. Όχι με έτοιμες πληροφορίες.
Οι στρατιωτικοί βλέπουν και έχουν κρίση.
 

Πηγή: www.poes.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια