Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Φωνή της Υ.ΜΕ.Τ.


Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΦΩΤΗΣ Βασίλειος, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Βασίλειος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Σπυρίδων, ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Παντελής, ΜΠΟΝΙΑΣ Γεώργιος, ΓΑΤΣΑΣ Ιωάννης, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημήτριος, ΜΠΑΝΤΙΑΚΑΣ Θωμάς, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αναστάσιος, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος


Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»

Το συνταρακτικό γεγονός της δολοφονίας του Αρχιφύλακα ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ Γεωργίου, ο οποίος είναι ο πρώτος νεκρός μας σε επεισόδια. Είναι ο δικός μας νεκρός που θα είναι για πάντα ο ήρωας μας. Γεγονός που μας συγκλόνισε και μας τάραξε όλους!!!!!

Δυστυχώς η έναρξη της διάθεσης δυνάμεων σε γήπεδα και συγκεντρώσεις συνεχίζουν να είναι πολλές ώρες πριν την έναρξη αυτών. Με αποτέλεσμα οι διμοιρίες να καταπονούνται ακόμα και πέρα του ωραρίου τους.

Αυτή η ανακοίνωση των μέτρων αποκάλυψε το επίδομα των 30 ευρώ στους αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία στα γήπεδα,θέλοντας να μας κάνουν να ξεχάσουμε το θάνατο του συνάδελφου μας, χωρίς να μας αναγνωρίζουν μετά από τόσα χρόνια και αντιξοότητες την επικινδυνότητα της άσκησης του επαγγέλματος μας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του συναδέλφου μας αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Διοικητή της ΔΑΕΑ το αμφιθέατρο της ΔΑΕΑ να φέρει το όνομα του αδικοχαμένου ΓΙΩΡΓΟΥ μία απόφαση που μας ικανοποίησε πολύ.

Στο αμφιθέατρο της ΔΑΕΑ πραγματοποιήθηκαν αξιόλογα σεμινάρια πρώτων βοηθειών και χρήσης εφαρμογής τουρνικέ με τίτλο <<Stop the bleeding>>. Ογδόντα τέσσερις αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας εκπαιδεύτηκαν πάνω στη χρήση τουρνικέ ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν αν χρειαστεί ανάγκη. Επίσης έγινε βράβευση των συναδέλφων που μας βοήθησαν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία από τους συναδέλφους σε συνεργασία με το νοσοκομείο <<ΣΩΤΗΡΙΑ>>. Γιατί δίνοντας αίμα προσφέρουμε ζωή. Οι μονάδες αίματος που προσφέρουν οι συνάδελφοί μας είναι πάντα στη διάθεσή τους.

Πραγματοποιήθηκε η χορήγηση επαγγελματικών τουρνικέ από δύο τεμάχιο έκαστος στην Υπηρεσία της Οδού και στις διμοιρίες σε περίπτωση σοβαρών τραυματισμών.

Σε συνδυασμό,με την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας, γίνεται αντιληπτή η άμεση ενέργεια της Α-341 στη σύλληψη ενός Αφγανού με μαχαίρι στη πλατεία του Μοναστηρακίου. Συγχαίρουμε το συνάδελφο από την Α-352 τον Υπ/κα ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ Μιλτιάδη για την διάκριση του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας.

Μία καλή πρόταση είναι οι διμοιρίες να εκτελέσουνε πρόσθετες αμειβόμενες περιπολίες σύμφωνα με το παλιό καθεστώς που είναι ήδη θεσμοθετημένο με αποτέλεσμα να γίνει ενίσχυση στο εισόδημα των αστυνομικών μας ώστε να μην νιώθουν αδικημένοι διότι όπως έχουμε ενημερωθεί η πρόταση για την ενέργεια αυτών δεν προχωράει.

Η Υπηρεσία της Οδού το τελευταίο χρονικό διάστημα προσφέρει πάρα πολλά έχει καταντήσει μία Υπηρεσία για όλες τις δουλείες, ενεργεί περιπολίες σε ανοιχτά κλιμάκια λαμβάνει πολύ συχνά μέτρα σε συγκεντρώσεις και πορείες και χαρακτηριστικό είναι σε μια από τις περιπολίες μέλη της Οδού προέβησαν σε σύλληψη στην πλατείαΣυντάγματοςανηλίκου με μαχαίρι ο οποίος προηγουμένος είχε αφαιρέσει με τη βία κινητό από άλλον ανήλικο.

Όσον αφορά τη λήξη εργασιών στο λόφο του Στρέφη αποτέλεσε ένα <<ναυάγιο>> στο οποίο εκτελέστηκαν διατεταγμένες υπηρεσίες όλο το 24 ωρο από αστυνομικές δυνάμεις μόνο και μόνο για πολιτικές σκοπιμότητες. Διατεθήκαμε επι ενάμιση χρόνο να φυλάμε μονοπάτια και δέντρα με όλες τις καιρικέςσυνθήκες και με όλους τους κινδύνους και το μόνοτελικά που μας έμεινε είναι οι ΕΔΕ, μηνύσεις και δικαστήρια. Πάλι δηλαδή οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί θα πληρώσουν το μάρμαρο.

Το τελευταίο ενάμιση μήνα πραγματοποιήθηκαν κάθε εβδομάδα

φοιτητικέςσυγκεντρώσεις στις οποίεςδιαδραματίστηκανσυχνάσοβαράεπεισόδια. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, δεν είναι δυνατόν εν έτη 2024 οι αστυνομικές δυνάμεις να κάθονται και να περιμένουν πότε θα δεχθούν επίθεση ακόμα και με φονικά όπλα χωρίς η Ηγεσία να λαμβάνει μέτρα ώστε να αποφευχθούν αυτά. Από το σύνολο των συγκεντρώσεων αυτών είχαμε πάνω από δέκα τραυματίες από το προσωπικό μας ευτυχώς ελαφριά στους οποίους ευχόμαστε καλή ανάρρωση.

Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. που υπηρετούν στην Δ.Α.Ε.Α. στις δύο όμορφες εκδηλώσεις της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γ΄ και Ε΄ ΤΜΕΤ.Πηγή: easya.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια