Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Ο χαμός του Αγαθάγγελου ανέδειξε με το χειρότερο τρόπο την οικονομική εξαθλίωση των Αστυνομικών της Αττικής

 


Με βαθιά θλίψη βιώνουμε το χαμό ενός ακόμα συναδέλφου μας ο οποίος δεν έχασε τη ζωή του στο βωμό του καθήκοντος, αλλά κατά την άσκηση συμπληρωματικής εργασίας προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, ώστε να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς στις δυσβάσταχτες οικονομικές απαιτήσεις της καθημερινότητας της Αττικής.

Στο συνάδελφό μας Αγαθάγγελο όπως και σε κάθε συνάδελφο που υπηρετεί στην Αττική δεν δόθηκαν ποτέ -πέραν των άλλων-, οι οικονομικές συνθήκες προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αντίξοες συνθήκες του λεκανοπεδίου, ώστε να ενισχύσουν έστω και ελάχιστα το εισόδημά τους.

Η οικονομική εξαθλίωση που έχουν περιέλθει οι αστυνομικοί έχει ως αποτέλεσμα ο αδικοχαμένος Αγαθάγγελος και ο κάθε “Αγαθάγγελος” να αναγκάζεται να εργασθεί επιπρόσθετα εκτός της Υπηρεσίας προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά, επιλέγοντας το δρόμο της εργασίας και όχι της παρανομίας.

Δυστυχώς αυτή η τραγική απώλεια έρχεται με το χειρότερο τρόπο να μας υπενθυμίσει πως η Πολιτεία η οποία αμείβει τον αστυνομικό πενιχρά, την ίδια ώρα απαιτεί από αυτόν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων του να παριστάνει τον ψυχολόγο, το δικηγόρο, το νοσοκόμο, τον κοινωνικό λειτουργό, το γιατρό, να μην τον θωρακίζει θεσμικά και να αδιαφορεί για το γεγονός ότι ο αστυνομικός επιστρέφει στο σπίτι του με δεκάδες προβλήματα που μεταφέρει από την Υπηρεσία και στη συνέχεια να πρέπει να ανταποκριθεί και στα δικά του καθημερινά προσωπικά – οικογενειακά ζητήματα. 

Ποτέ καμία Κυβέρνηση δεν φρόντισε οι αστυνομικοί να αμείβονται όπως τους αξίζει. Αλήθεια, οι έχοντες την ευθύνη για την αδιαφορία, τον εμπαιγμό και την εξαθλίωση που βιώνουμε ως αστυνομικοί την τελευταία 15ετια έχουν τη συνείδησή τους καθαρή; Η εκκωφαντική σιωπή της Ηγεσίας άλλωστε για το συμβάν αποδεικνύει τα προαναφερόμενα.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.

Καλό ταξίδι Αγαθάγγελε

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Πηγή: easya.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια