Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λαμία: Αθώος ο Αλκέτ Ριζάι για τα κινητά και τα σουβλιά που είχαν βρεθεί στο κελί του


Ποινές φυλάκισης σε τέσσερις συγκρατούμενους του μετά την αιφνιδιαστική έρευνα στην «VIP» πτέρυγα των Φυλακών Δομοκού….Ο γνωστός βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, κρατούμενος στις Φυλακές Δομοκού, βρέθηκε την Τρίτη (23/4) στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, κατηγορούμενος με ακόμη 13 συγκρατούμενους του (2 Έλληνες και 11 αλλοδαπούς) για τις πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε προμήθεια κινητού εντός φυλακής και της κατοχής όπλων σε φυλακή από κοινού.

Πρόκειται για τα ευρήματα αιφνιδιαστικής αστυνομικής έρευνας που έγινε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, σε κελιά «VIP» κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού. Τότε είχαν βρεθεί αυτοσχέδια σουβλιά, κατσαβίδια, μαχαίρια, πέντε κινητά τηλέφωνα, αλλά και ρολόι smartwatch με τους φορτιστές τους.




Ο Ριζάι υποστήριξε στην απολογία του ότι ουδέποτε είχε στην κατοχή του τα κινητά και τα τέσσερα σουβλιά που βρέθηκαν στην δεξιά πλευρά του κελιού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούσε να ξέρει τι έκρυβε ο συγκατηγορούμενός του. Σε αυτό στηρίχθηκε και η υπεράσπισή του από τον Δικηγόρο Άκη Νούσα που δήλωσε στο LamiaReport ότι «από την αποδεικτική διαδικασία φάνηκε ότι ο εντολέας μου δεν είχε καμία σχέση με τα ευρήματα της έρευνας του Ιανουαρίου του 2023».

Ομοίως αθώοι κρίθηκαν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας. Η Δικηγόρος Αργυρώ Καραφέρη είχε τον έναν εκ των τεσσάρων που απαλλάχθηκαν, καταθέτοντας ότι ο εντολέας της δεν είχε καμία σχέση με όσα βρέθηκαν στην έρευνα.

Ένοχοι αντίθετα κρίθηκαν δύο εκ των κατηγορουμένων - ο ένας Έλληνας - που τιμωρήθηκαν με δύο χρόνια ποινή φυλάκισης και τρεις μήνες, για οπλοκατοχή και κινητά. Επίσης ακόμα δύο άτομα καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια ποινή φυλάκισης για οπλοκατοχή.

Τέλος για τρεις εκ των κατηγορουμένων έγινε διαχωρισμός της δικογραφίας και θα δικαστούν για τις ίδιες πράξεις σε νέα ημερομηνία.


Πηγή: lamiareport.gr


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αθώος . Ο Αγιος Βασίλης του τα είχε παει χωρίς να τον ρωτήσει.