Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέλη κυκλοφορίας: «Κουρεύονται» τα πρόστιμα – Έρχονται τα τέλη με το μήνα







Παρεμβάσεις στα τέλη κυκλοφορίας με την επιβολή κλιμακωτού προστίμου για όσους καθυστερούν να πληρώσουν την οφειλή σχεδιάζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή τη διάταξη με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα για τα οχήματα που έχουν θέσει σε ακινησία.

Από το 2025, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (ΣΚΑΪ), αναμένονται αλλαγές στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Το πρόστιμο θα επιβάλλεται κλιμακωτά ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης των τελών.


Όσο νωρίτερα μετά την λήξη της προθεσμίας γίνει η εξόφληση της οφειλής τόσο μικρότερο θα είναι το πρόστιμο που θα καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων. Σήμερα επιβάλλεται οριζόντιο πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της αξίας των ετήσιων τελών ανεξάρτητα από τη διάρκεια καθυστέρησης της πληρωμής ακόμα και αν αυτή είναι μια ημέρα μετά την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας.

Ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει το έργο της αναμόρφωσης και επικαιροποίησης του πλαισίου των τελών κυκλοφορίας των επιβατηγών ΙΧ , τη διατύπωση απόψεων σχετικά με κανονιστικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, την επεξεργασία και μελέτη των νέων τεχνολογικών οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντολογικών εξελίξεων καθώς και των όρων, προϋποθέσεων και κριτηρίων διαμόρφωσης του κόστους των τελών. Το πρώτο σχέδιο αναμένεται να παρουσιασθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι τότε η τεχνική ομάδα εργασίας θα μελετήσει και τα συστήματα τελών κυκλοφορίας που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Πηγή: www.insider.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια