Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ψηφοδέλτια με «αστέρες» χωρίς συζήτηση για την ΕΕ


Γράφει ο Δημήτρης ΤζελέπηςΌλα τα κόμματα έχουν παρουσιάσει τους βασικούς υποψηφίους για το Ευρωκοινοβούλιο και σε πολλά από τα ψηφοδέλτια δεν λείπουν οι influencer, οι τηλεαστέρες και οι πανελίστες.

Η Νέα Δημοκρατία, που δείχνει εδώ και μήνες να πιέζεται από τα δεξιά της, προσπάθησε να συσπειρώσει την κομματική βάση με την υποψηφιότητα Φρέντι Μπέλερη, τον φυλακισμένο Δήμαρχο Χειμμάρας προσπαθώντας να θέσει αναχώματα σε δεξιές διαρροές. Η υποψηφιότητα Μπελέρη μπορεί να είναι συμβολική, αλλά μάλλον θα καταστήσει το θέμα με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας διμερές, η Ελλάδα θα απειλεί με veto, εάν δεν αποφυλακιστεί ο Μπελέρης. Ότι κάναμε με τα Σκόπια τριάντα χρόνια.

Ο Γιώργος Αυτιάς στην παρουσίασή του δήλωσε ότι το σύνθημα είναι «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», ένα σύνθημα της Χούντας, επίσης δήλωσε ότι θα πάει στο Στρασβούργο για να κάνει τους νόμους ελληνικούς. Αλλά οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζονται βάσει της «αρχής της υπεροχής» του Κοινοτικού Δικαίου έναντι του εθνικού δικαίου της χώρας-μέλους. Επίσης, ο Αυτιάς ήταν ο ένας από τους τηλε-λαϊκιστές στην περίοδο της κρίσης.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης προσπάθησε να καλύψει όσο μπορεί τα νώτα του από τα δεξιά του. Αλλά όντας Ευρωπαϊστής θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε κάποιες επιλογές, γιατί άλλη φορά μπορεί να επιστρατεύσει άλλους τηλεάστερες, εάν δει ότι ζορίζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξαν και αυτοί τον δρόμο των διάσημων, όμως μετρούν μία απώλεια, τον Δημήτρη Παπανώτα για μία δήλωση, που είχε κάνει για την Σοφία Μπεκατώρου. Ο Στέφανος Κασσελάκης πορεύεται μόνος του με την δική του καμπάνια, στις δημοσκοπήσεις, εμφανίζεται δεύτερος με ένα ποσοστό στο 15% αλλά θα πρέπει να αποφύγει τις γκάφες και τα λάθη για να το διατηρήσει ή να το αυξήσει και να φτάσει ίσως το ποσοστό των εθνικών εκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει και αυτό μία ποδοσφαιρική μεταγραφή, τον Θοδωρή Ζαγοράκη πιστεύοντας ότι θα τού βάλει γκολ. Έχει κάποιες σοβαρές υποψηφιότητες, όπως του Γιάννη Μανιάτη, του εργατολόγου Τσουκαλά.

Το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει για την δεύτερη θέση, αλλιώς θα είναι αποτυχία, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του.

Λιγότερο από δύο μήνες για τις ευρωεκλογές και δεν συζητάμε καθόλου για την ΕΕ και για την θέση μας στην Ένωση. Σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιμετωπίζει δύο πολέμους και την επομένη των ευρωεκλογών θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την ίδια την υπόστασή της.

Αλλά εμείς προτιμάμε να πορευόμαστε με τα συνθήματα, που μεγάλωσαν άλλες γενιές, όπως «μην ανησυχείς έχουμε vetο» και «είσαι στην ΕΟΚ, μάθε για την ΕΟΚ».

Εμείς όμως «ερωτευόμαστε τα ΕΣΠΑ» ή παλιά, που βλέπαμε τον Ζακ Ντελόρ ως Άγιο Βασίλη με λεφτά

Πηγή:  xronos.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια