Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Όταν το κράτος δεν επενδύει στους εργαζομένους του στην πραγματικότητα απλώς υπονομεύει το μέλλον του''


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.grΌταν το κράτος δεν επενδύει στους εργαζομένους του στην πραγματικότητα απλώς υπονομεύει το μέλλον του.

Αυτό συμβαίνει καί με την ασφάλεια τών πολιτών και το σώμα τής Ελληνικής Αστυνομίας
Ας δούμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο νέων παιδιών που δίνουν πανελλαδικές το ένα εισέρχεται με 17.5 περίπου στην Σχολή Ικάρων και το άλλο με 18.9 στην Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας η με 16 στην σχολή Αστυφυλάκων. Η πρώτη αίσθηση οδηγεί ότι σε αυτές τίς σχολές μπήκαν με όνειρα παρόμοιου επιπέδου νέοι...

Μετά από χρόνια όμως ας συγκρίνουμε το αποτέλεσμα ας δούμε το κοινωνικό στάτους και το πρότυπο ενός πιλότου και ενός αστυνομικού. Χάσμα....

Η απάντηση είναι εύκολη και προφανής.

Ο πιλότος αμοίβεται μαζί με τα πτητικά 2500€ ως ξεκίνημα, οι σχολές τούς είναι πρότυπα υποδομών, οι δια βίου εκπαίδευση στηρίζεται από τίς Ε.Δ. ( τους αποζημιώνουν ακόμα και για να μάθουν ξένη γλώσσα)

Από την άλλη η Αστυνομία.Ποτέ δεν έγινε μια πραγματική επενδύση τόσο οικονομική όσο και σε επίπεδο μόρφωσης. Ακόμα κουβεντιάζουμε για το επικίνδυνο του επαγγέλματος η την αναγνώριση της διά βίου εκπαίδευσης και την δημιουργία κινήτρων για να σπουδάζει ένας αστυνομικός (είμαστε το μοναδικό κομμάτι του δημοσίου που δεν αναγνωρίζει τα πτυχία ΑΕΙ).

Το αποτέλεσμα αυτών προφανές, χαμηλή αυτοεκτίμηση των εργαζομένων αστυνομικών, αίσθημα αδιαφορίας και δημοσιοϋπαλληλικη νοοτροπία, έλλειψη καλλιέργειας, ενσυναίσθησης καί άλλα πολλά.

Προφανώς όχι σε όλους τούς αστυνομικούς, αλλά συμβαίνει και στο επάγγελμα αυτό είναι ασυγχώρητο γιατί κοστίζει ζωές.!

Κοιτάξτε τον καθρέπτη έχουμε την αστυνομία που θέλουμε σάν κοινωνία.


Αν αλλάξαμε γνώμη ας επενδύσουμε στην αστυνομία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια