Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υποβόσκουσα βία


Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης


Η συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών είναι ακόμη στην επικαιρότητα και στα ερωτήματα του «Βήματος» για το ποιος πήρε τις συνομιλίες και τις χάλκευσε δεν έχουν δοθεί απαντήσεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα ήρθε ακόμη ένα συγκλονιστικό γεγονός να ταράξει την ελληνική κοινωνία, η δολοφονία ενός κοριτσιού έξω από το ΑΤ Αναργύρων, που φανέρωσε τις ολιγωρίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο Τμήμα, που πήγε η άτυχη κοπέλα να ζητήσει βοήθεια θα μπορούσαν να την προστατεύσουν και να μην την αφήσουν να φύγει από το Αστυνομικό Τμήμα.



Η φράση το «περιπολικό δεν είναι ταξί» δεν τιμάει την Ελληνική Αστυνομία.



Στο προσκήνιο ήρθε ξανά η συζήτηση για το πως θα αναδιαρθρωθεί για ακόμη μία φορά η Ελληνική Αστυνομία, βάλαμε τις Πανελλήνιες πριν από τριάντα χρόνια για να εισάγεται κάποιος στο σώμα, αλλά μάλλον αυτό πολλοί το είδαν ως μία ευκαιρία αποκατάστασης στο Δημόσιο. Ξεχνώντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι λειτούργημα και όχι μία βόλεψη στο Δημόσιο.

Όταν ένα παιδί 18 χρονών μπαίνει στην Αστυνομία και νομίζει ότι θα κάνει τον Ράσελ Κρόου στον Μονομάχο ή τον Ράμπο, είναι λάθος, γιατί θα πρέπει να μάθει να κάνει και το σωστό και σε άλλες καταστάσεις.

Ίσως θα πρέπει να αλλάξει το όριο ηλικίας για την εισαγωγή στην Ελληνική Αστυνομία έτσι ώστε όσοι εισάγονται να έχουν ζήσει κάποιες καταστάσεις.

Η θεωρία «νόμος και τάξη» τρίζει επικίνδυνα και ήταν από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης από το 2019 και για αυτό τον λόγο άλλωστε επιστρατεύτηκε ξανά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ηλεκτρική καρέκλα του Μεγάρου της Κατεχάκη.


Η συζήτηση για την νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία ίσως θα ανοίξει την συζήτηση και για οποιεσδήποτε άλλες -κτονιες, όπως π.χ. γιατί μετά να μην λέμε Αλβανοκτονία, προσφυγοκτονία;

Η κοινωνία μας εδώ και τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη καραντίνα έχει ποτιστεί με μίσος και με βία.


Πηγή: xronos.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αστυνομία είναι λειτούργημα,μάλιστα.Το πρώτο πράγμα που μας είπαν στη σχολή.Η αστυνομία είναι λειτούργημα,όπως και οι γιατροί και οι δικαστές κτλ κτλ.Επίσης όμως μας είπαν ταυτόχρονα,ότι επειδή είναι λειτούργημα,οφείλει το κράτος να σου παρέχει τα απαραίτητα υλικά και οικονομικά μέσα,έτσι ώστε να ασκείς το λειτούργημα σου απρόσκοπα.Στους δικαστές γίνεται,στους γιατρούς γίνεται.Στους αστυνομικούς γίνεται κάτι τέτοιο ή εμείς απλά έχουμε μόνο υποχρεώσεις και καθόλου δικαιώματα?