Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μητσοτάκης: «Τα περιπολικά να γίνονται και ταξί για την προστασία του πολίτη»


«Να ξεριζώσουμε παθογένειες. Οι μεταρρυθμίσεις ξεβολεύουν λίγους, αλλά συμφέρουν τους πολλούς και θα συνεχιστούν», τόνισε από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός.
Με το…καλησπέρα και απαντώντας στα συνθήματα που ακούστηκαν από τους ΟΝΝΕΔίτες κατά την άνοδο του στο βήμα του Ζαππείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τον στόχο: «Θα την ξανακάνουμε μπλε όλη την Ελλάδα στις ευρωεκλογές της 9 Ιουνίου».


Κάνοντας αναφορά στην έναρξη του 15ου Συνεδρίου που η διεξαγωγή του συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ΝΔ είναι πάντα στην υπηρεσία της πατρίδας» και μίλησε για την ευρωπαϊκή ταυτότητα του κόμματος και για την προσάρτηση της χώρας στις Ευρωπαϊκές Οικονομικές το 1979, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε στον ίδιο χώρο τη σχετική συνθήκη.
Διαφήμιση

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ονομαστική αναφορά σε όλους τους προέδρους της ΝΔ κατά τη διάρκεια αυτών των πενήντα χρόνων σημειώνοντας ότι «όλοι τους κατέθεσαν τον εαυτό τους στη ΝΔ και στον τόπο και για αυτό τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη».


Σε εορταστικό κλίμα ξεκίνησε το 15ο Συνέδριο της ΝΔ
Eurokinissi

«Δεν υπάρχει ακμαία κοινωνία χωρίς ισχυρή οικονομία»


Αμέσως μετά ξεκίνησε από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της παράταξης μία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων ετών, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την καλύτερη προστασία των συνόρων, στην υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων αλλά και σε πολιτικές που στηρίζουν τους πολίτες όπως η μείωση της φορολογίας και η αύξηση τω ν μισθών, τονίζοντας ότι θα υλοποιηθεί η δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας και για μέσο όρο μισθού τα 1500 ευρώ.
«Δεν υπάρχει ακμαία κοινωνία χωρίς ισχυρή οικονομία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα πως «η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων, το κόμμα μας είναι και θα μαραμείνει κόμμα κοινωνικό και λαϊκό.»
Διαφήμιση

Μιλώντας για την εθνική άμυνα, η οποία όπως είπε παραμένει αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, άφησε αιχμή για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου χωρίς όμως να τον κατονομάσει. «Nα μιλάς για πατρίδα και θρησκεία ενώ ταυτόχρονα πουλάς κηραλοιφές και δήθεν χειρόγραφα του Χριστού συνιστά πράξη μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη αντιμετώπισης των παθογενειών και το ξερίζωμα κακών νοοτροπιών και τόνισε ότι αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης για τη δεύτερη τετραετία.


«Μέχρι τώρα ανακουφίσαμε τη χώρα από τις πληγές, τώρα θα πολεμήσουμε και τις αιτίες τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «θα είναι δύσκολο, γύρω από τα προβλήματα φυτρώνουν παράκεντρα συμφερόντων. Οι μεταρρυθμίσεις ξεβολεύουν λίγους, αλλά συμφέρουν τους πολλούς και θα συνεχιστούν. Δεν μας τρομάζουν τα εμπόδια. Εξηγούμε τα μέτρα με τη γλώσσα της αλήθειας και τα προσωρινά παράπονα δεν γίνονται μόνιμες διαμαρτυρίες.»


Παρόντες στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς
Eurokinissi

«Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί και ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα»


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ και στο τραγικό περιστατικό των Αγίων Αναργύρων, με τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα. «Όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από ένα αστυνομικό τμήμα που έχει πάει για προστασία, σκύβουμε το κεφάλι. και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Ναι, περιστατικά όπως αυτά αμαυρώνουν όσα έχουμε πετύχει. Και ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί και ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας ότι προέχει η προφύλαξη του πολίτη ενώ συμπλήρωσε: «Αλλά ναι, οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως, έχοντας όμως και τη δική μας κατανόηση και στήριξη αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους.»
Διαφήμιση
«Από την αντιπολίτευση δεν διστάζουν να δυσφημίσουν τη χώρα στο εξωτερικό»


Περνώντας στη νέα εκλογική μάχη εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση κατηγορώντας της για δημιουργία κλίματος τοξικότητας το οποίο εκτίμησε ότι θα συνεχίσει να καλλιεργείται και το επόμενο διάστημα.


Μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, τον χαρακτήρισε «εισαγόμενο αρχηγό που προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς ενώ αφήνει υπονοούμενα για νοθείες» και που «υπόσχεται παροχές από το παλιό λεφτόδεντρο του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως δεν έχει ξεραθεί ακόμα», ενώ για το για τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε ότι φιλοδοξία του είναι το ΠΑΣΟΚ να μην είναι τρίτο κόμμα στις εκλογές. Αναφορά έκανε και για ακραίες φωνές που μιλούν τη γλώσσα του παρελθόντος επειδή δεν έχουν τίποτα να πουν ενώ πρόσθεσε ότι «από την αντιπολίτευση δεν διστάζουν να δυσφημίσουν τη χώρα στο εξωτερικό και να καπηλεύονται ένα τεράστιο πένθος στο εσωτερικό, κάνοντας τον πόνο κομματικό εργαλείο.»

«Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που θέλουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί»


Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα νέο ηχηρό μήνυμα τονίζοντας ότι «όσοι θέλουν να πριονίσουν την κυβέρνηση και τη ΝΔ για να δυναμώσουν, είναι βαθιά γελασμένοι», ξεκαθάρισε πως «έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε ο δημόσιος λόγος να γίνει βάλτος φημών», προειδοποιώντας πως η χυδαία τοξικότητα δεν θα βρει απροετοίμαστη την κυβέρνηση και υπογράμμισε πως «στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που θέλουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί».

Γέμισε ο εξωτερικός χώρος του Ζαππείου Μεγάρου από φίλους της ΝΔ
Eurokinissi

«Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία, αλλά για συσπείρωση»


Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός έθεσε και το διακύβευμα που είναι η ευρωπαϊκή πορεία του τόπου και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είναι καιρός για συνθήματα, αλλά για επιχειρήματα. Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία, αλλά για συσπείρωση».
Διαφήμιση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης και δήλωσε πρώτος παρών στην εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας για μία νέα εκλογική νίκη. «Έχω εντολή να οδηγήσω την Ελλάδα μας εκεί που της αξίζει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια