Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τιμήσετε τους προερχόμενους Αξιωματικόυς από την Σχολή Αστυφυλάκων

 Σχολή Αστυφυλάκων 

 Από αναγνώστη του www.bloko.gr

Η αναγνώριση και η απονομή σεβασμού είναι θεμελιώδης για κάθε στέλεχος τής Αστυνομίας ανεξαρτήτως προέλευσης, πόσο μάλλον για τους Αξιωματικούς.


Η αδυναμία απονομής των δημοσίων ειδών όπως π.χ. του δικαιούμενου ξίφους, απαξιώνει το έργο και την ιστορική διαδρομή όλων των συναδέλφων που εργάστηκαν αδιάκοπα επί  πολλά έτη για να εξελιχθούν στο βαθμό του Υ/Β και να ενταχθούν στις τάξεις των Αξιωματικών.

Το γεγονός επίσης, της μη απονομής ξιφών σε απόφοιτους της Σχολής Αστυφυλάκων που εξελίχθηκαν σε Αξιωματικούς συνιστά δυσμενή διακριτική μεταχείριση εις βάρος τους.

 Η σχολή Αστυφυλάκων η μετεξέλιξη των σχολών χωροφυλακής και Αστρονομίας Πόλεων είναι ιστορική Σχολή, πολλοί απόφοιτοι της οποίας έχουν πολεμήσει και έχουν διακριθεί για τον ηρωισμό τους στα πεδία των μαχών αλλά καί καθημερινά πολεμούν κατά του εγκλήματος.

Ειναι επιτακτική η άρση της συγκεκριμένης αδικίας μέσω πρόβλεψης, επί πάγιας βάσης, για την εύρυθμη προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ προστασίας του Πολίτη, κ. Αρχηγέ της Αστυνομίας, επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση υφίσταται μια παγιωμένη παθογένεια και η συνεχιζόμενη αδιαφορία εκ μέρους της Πολιτείας είναι προδήλως αδικαιολόγητη, παρακαλείσθε για την αποκατάσταση της αδικίας αυτής και την αποκατάσταση της τάξης στους κόλπους του σώματος.

κ.Αρχηγε η τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και τα βασικά παρελκόμενα αυτής δεν μπορεί να θεωρούνται πολυτέλεια για κανένα αξιωματικό.

Ναι η αστυνομία σήμερα χρειάζεται πολλά για να αλλάξει εποχή. 
Μεταξύ τών σοβαρών οικονομικής φύσεως ζητημάτων απαιτούνται και σοβαρά θεσμικά ζητήματα αποκατάστασης της ομαλότητας καί σεβασμού στους κόλπους της.



Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφού τα λύσαμε όλα τα προβλήματα όπως μισθολογικό, στελέχωση των μάχιμων υπηρεσιών (που ναι θα σας το πω δεν είναι έκπληξη σε τουριστικές περιοχές να εκτελεί υπηρεσία σε αστυνομικό σταθμό ένας αστυνομικός ολομόναχος για 24 ωρες) , τι μας έλειπε να λύσουμε ακόμα τα ξίφη κάποιων αστυνομικων για να ικανοποιησουν το εγώ τους!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαρίζω ξίφος για 100 ευρώ παραπάνω τον μήνα...