Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα Νέα της Υ.Α.Τ.


Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΡΑΧΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος, ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Οδυσσέας, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ Θωμάς, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ Σπυρίδων, ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ Άγγελος, ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ Βασίλειος
Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»


Τα ΝΕΑ της Υ.Α.Τ.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι για πολλοστή φορά να αναφερθούμε στα ίδια καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό της υπηρεσίας μας καθώς η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο.

Παρά τις προφορικές δεσμεύσεις των ιθυνόντων καμία απολύτως βελτίωση δεν έχει επέλθει στην υπηρεσία μας τόσο στο κομμάτι των συνθηκών εκτέλεσης των καθηκόντων μας όσο και του σχεδιασμού.

Η ίδια ακριβώς κατάσταση διαδραματίζεται εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με αστυνομικούς των Μ.Α.Τ. να είναι 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα εκτεθειμένοι σε όλα τα καιρικά φαινόμενα και με μια ορθοστασία άνευ προηγούμενου στην πλατεία Εξαρχείων για την κατασκευή του σταθμού Metro στην περιοχή.

Υπό τις παρούσες συνθήκες αν μην απορούν οι αρμόδιοι για ποιο λόγο οι αιτήσεις μετάθεσης προς την υπηρεσία μας είναι μηδαμινές και το υπάρχον αγανακτισμένο προσωπικό ψάχνει απεγνωσμένα διέξοδο διαφυγής προς άλλες υπηρεσίες.

Εύκολα αντιλαμβάνεται και ο πιο αναρμόδιος και ανίδεος ότι μια υπηρεσία όπως η Υ.Α.Τ. δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα στο να φρουρεί λαμαρίνες, τοίχους, κολώνες και σταθερούς στόχους.

Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι μια έκθεση άσκοπη στον κάθε κακοπροαίρετο διερχόμενο στην καλύτερη των περιπτώσεων και σε ομάδες μπαχαλάκηδων στην χειρότερη που δε χάνουν ευκαιρία να εξαπολύσουν επιθέσεις με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. οι οποίοι λόγω του σχεδιασμού και των εντολών πολλές φορές παίζουν τον ρόλο του κινούμενου στόχου σε πεδίο βολής!

Βέβαια το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιθέσεις αυτές έχουν αναβαθμιστεί κατά πολύ.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάποιος τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό εξωτερικά της Έδρας της υπηρεσίας μας με προφανώς απώτερο σκοπό να μας τινάξει στον αέρα.

Για καλή μας τύχη την γλυτώσαμε για ακόμα μια φορά μιας και ο μηχανισμός δεν εξερράγη.

Κανένα μέτρο βέβαια δεν πάρθηκε για την πρόληψη άλλων παρόμοιων τέτοιων καταστάσεων μια και ακόμα και η περίφραξη του στρατοπέδου μας είναι ελλιπέστατη.

Εν συνέχεια θα θέλαμε να αναφερθούμε στην πρόσφατη ανάληψη της διοίκηση της υπηρεσίας μας από τον Αστυνομικό Διευθυντή κ.Δερέμπεη Νικόλαο.

Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα.

Αλλαγές όμως έγιναν και στα ανώτερα κλιμάκια της διοίκησης της ΕΛΑΣ.

Προσδοκούμε τόσο ο νέος Αρχηγός όσο και και ο νέος Αττικάρχης να σκύψουν ουσιαστικά πάνω από τα προβλήματα των μάχιμων αστυνομικών και οι αντίξοες συνθήκες που βιώσαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα και έφτασαν το προσωπικό της υπηρεσίας μας στα όρια του να περάσουν ανεπιστρεπτί.

Επ’ ευκαιρία λοιπόν της ανάληψης των καθηκόντων τους θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχές μας για μια εποικοδομητική θητεία με θετικό πρόσημο προς την Υπηρεσία και τους συναδέλφους μας. Ώστε με προσοχή και προσήλωση να επέλθει η επίλυση των προβλημάτων μας από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς ως αρωγός.

Για το τέλος αφήσαμε αυτό που είναι σχεδόν αδύνατο να εκφραστεί και να αποτυπωθεί με λέξεις σε ένα κομμάτι χαρτί.

Πάνω από τα παράπονα για υπηρεσιακές συνθήκες,πάνω από οικονομικές διεκδικήσεις,από εγκλίσεις για θεσμική θωράκιση και από οτιδήποτε άλλο μπορεί να απασχολεί τον αστυνομικό που υπηρετεί στην πρωτεύουσα της εγκληματικότητας γνωρίζουμε όλοι μας ότι βρίσκεται η ανθρώπινη ζωή.

Το ύψιστο αυτό αγαθό που κάποιοι στέρησαν από τον αδερφό μας Γιώργο ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ δολοφονώντας τον έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Τα λόγια περισσεύουν όταν εν έτει 2023 ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του με τέτοιο τρόπο για ομάδες,χρώματα και φανέλες επειδή κάποια εγκληματικά στοιχεία είτε εξυπηρετώντας συμφέροντα είτε λόγω του αρρωστημένου φανατισμού τους εξαπολύουν επιθέσεις και μάλιστα με τέτοια σφοδρότητα εναντίον αστυνομικών οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να ακολουθούν εντολές όπως ορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Αποτελεί χρέος όλων μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μη ξεχαστεί ποτέ ένας πραγματικός ΗΡΩΑΣ για όλους εμάς που υπηρετούμε στη Δ.Α.Ε.Α.

Συμπολεμιστη μας και αδερφέ μας Γιώργο,σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στον ΗΡΩΙΣΜΟ και την Θυσία σου.

ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ ΠΟΤΕ.

Ήρωας και ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Υ.Γ:

Η στήλη αυτή είναι η επί σειρά ετών προμετωπίδα έκφρασης των παραπόνων και των προβληματισμών μας.

Καθένας από την συντακτική της ομάδα έχει βάλει το λιθαράκι του για την συστηματική και αδιάλειπτη έκδοση της.

Θα θέλαμε λοιπόν στο σημείο αυτό να αναφερθούμε τόσο στον ΒΑΡΒΑΤΟ Αποστόλη ο οποίος προσφάτως συνταξιοδοτήθηκε καθώς και στον ΜΑΛΑΚΟ Χρήστο και στον ΚΡΙΜΠΕΝΗ Αποστόλη οι οποίοι μετατέθηκαν στον τόπο συμφερόντων τους.

Ευχόμαστε ολόψυχα στους δυο συναδέλφους που μετατίθενται καλή σταδιοδρομία και μόνο επιτυχίες στο νέο τους ξεκίνημα. Για εμάς είναι συνάδελφοι άξιοι και με επαγγελματική συνείδηση και σίγουρα οι νέοι τους συνεργάτες θα το διαπιστώσουν άμεσα. Στο ΒΑΡΒΑΤΟ Αποστόλη στον οποίο σίγουρα αξίζει να ξεκουραστεί επιτέλους, ολόκληρη η συντακτική ομάδα του ευχόμαστε καλή συνταξιοδότηση και μια ζωή γεμάτη υγεία, χαρές και αγαπημένους ανθρώπους.

Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για όλη την υποστήριξη και τις συμβουλές όλα αυτά τα χρόνια, για εμάς που θα συνεχίσουμε τη σύνταξη της στήλης αυτής θα είστε πάντα εξαιρετικοί συνεργάτες και φίλοι.



Πηγή: easya.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια