Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή, που είχε εκλεγεί αρχικά με το κόμμα των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο για το επεισόδιο με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ), αδίκημα που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από πέντε έως δέκα έτη. Ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο γραφείο του ανακριτή το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Απριλίου, όπου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Η απολογία του ενώπιον του ανακριτή ορίστηκε για μετά τη μια το μεσημέρι αύριο, Πέμπτη 25 Απριλίου. Ο κατηγορούμενος θα παραμένει κρατούμενος απόψε.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα, η κα Πανταζή, εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.


Πηγή: zougla.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια