Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γκάζι: Μέλος συμμορίας ο 38χρονος που είχε πυροβολήσει τους τρεις Κρητικούς


 

Ο δράστης που παραμένει καταζητούμενος ταυτοποιήθηκε ως μέλος συμμορίας που εξαρθρώθηκε την περασμένη Δευτέρα
Μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές και διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας ήταν ο δράστης των πυροβολισμών στο Γκάζι κατά τριών ανδρών από την Κρήτη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 38χρονος από την Αλβανία ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, διαπιστώθηκε ότι συμμετείχε ενεργά στη συμμορία που εξαρθρώθηκε μαζί με άλλες πέντε την περασμένη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα εξαρθρώθηκαν 6 συμμορίες που συνεργάζονταν μεταξύ τους, συνελήφθησαν 50 άτομα και ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 187 μέλη των συμμοριών όπου περιλαμβάνεται και ο 38χρονος ο οποίος παραμένει καταζητούμενος.
Το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

Πώς δρούσαν οι συμμορίες
Κλοπές σε Μ.Μ.Μ και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (δύο υποομάδες)

Η μια εγκληματική υποομάδα, αποτελούμενη από 94 άτομα, κυρίως ρουμάνικης καταγωγής, δραστηριοποιούνταν στις κλοπές από τουρίστες και πολίτες, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους), καθώς και σε χώρους συνάθροισης τουριστών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας.

Για την εγκληματική τους δράση, τα μέλη διαμόρφωναν κατάλληλες συνθήκες, κατά τις οποίες δρούσαν οργανωμένα, αφαιρώντας πορτοφόλια, κινητά, ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλα τιμαλφή από τα θύματά τους. Στη συνέχεια τοποθετούσαν τα κλοπιμαία σε κρυψώνες και επανέρχονταν για να συνεχίσουν τη δράση τους. Με την επίτευξη του στόχου τους, συγκέντρωναν τα κλοπιμαία και χρησιμοποιώντας ταξί μετέβαιναν σε σημεία συνάντησης με τους κλεπταποδόχους.

Όταν τα κλοπιμαία περιλάμβαναν κάρτες ανάληψης, διαφοροποιούσαν τη δράση τους και σε περίπτωση που ο κωδικός PIN βρισκόταν μέσα στο πορτοφόλι, προέβαιναν σε άμεση ανάληψη χρημάτων μέσω Α.Τ.Μ., ενώ σε διαφορετική περίπτωση αφαιρούσαν τα χρήματα μέσω μηχανημάτων POS που διατηρούσαν στις οικίες τους.

Για την αποφυγή της ταυτοποίησής τους, χρησιμοποιούσαν κατάλληλο ρουχισμό, δρούσαν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ άλλαζαν συνεχώς τόπο διαμονής (ξενοδοχεία και δωμάτια βραχυχρόνιας μίσθωσης)

Η έτερη υποομάδα, αποτελούμενη από 34 άτομα, κυρίως αλβανικής καταγωγής, δραστηριοποιούνταν ομοίως σε κλοπές στα Μ.Μ.Μ. και σε πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη της συγκεκριμένης υποομάδας, χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά τους ενοικιαζόμενα οχήματα, ενώ δραστηριοποιούνταν κυρίως στη γραμμή του μετρό Δημοτικό Θέατρο – Αεροδρόμιο, έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε αυτή, αφού όποιος ήθελε να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη γραμμή έπρεπε να λάβει την άδειά τους και να ακολουθήσει ποσόστωση στην αμοιβή τους.
Διακίνηση ναρκωτικών

Η υποομάδα απαρτιζόταν από -46- μέλη, τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην Ανατολική Αττική, με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και λειτουργία. Διακινούσαν κυρίως κάνναβη και κοκαΐνη, ενώ κατά περίπτωση μερικά μέλη δραστηριοποιούνταν στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Τα 19 μέλη της εν λόγω υποομάδας, προμήθευαν «πελάτες» με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, έχοντας καταρτήσει ειδικό τιμοκατάλογο για έκαστο χαρτονόμισμα (χαρτονόμισμα των 100, 50 και 20 ευρώ προμηθεύονταν με αντίτιμο 30, 15 και 5 ευρώ αντίστοιχα).
Κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. οχημάτων και οικιών

Στη συγκεκριμένη υποομάδα δραστηριοποιούνταν -19- μέλη, αραβικής καταγωγής, τα οποία χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό προέβαιναν σε κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. αυτοκινήτων, καθώς και σε διαρρήξεις οικιών και χώρων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας. Τα κλοπιμαία τα διέθεταν έναντι χρηματικού ποσού σε κλεπταποδόχους.
Κλεπταποδόχοι οργάνωσης

Η εν λόγω υποομάδα, αποτελούμενη από -24- μέλη, συντόνιζε τη δράση όλου του εγκληματικού δικτύου, ενώ η δράση τους επικεντρωνόταν στην αποδοχή των κλοπιμαίων από τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία αποθήκευαν είτε στις οικίες τους είτε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – «βιτρίνες». Συγκεκριμένα μέλη της υποομάδας συντόνιζαν και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια