Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο 36χρονος που έβαλε φωτιά στον Υμηττό - Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια


Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο 36χρονος Ιρανός που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου για εμπρησμό από πρόθεση στον Υμηττό.
Η φωτιά που ξέσπασε κοντά στο στρατόπεδο Σακέτα περιορίστηκε γρήγορα και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 36χρονος από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Φέρεται να είπε ότι έβαλε τη φωτιά για να φύγουν τα κακά δαιμόνια.

Κατά την έρευνα στα έγγραφά του διαπιστώθηκε ότι έχει αυστριακό διαβατήριο καθώς είχε λάβει πολιτικό άσυλο στη συγκεκριμένη χώρα.

Πριν από μία εβδομάδα συνελήφθη να βρίσκεται μέσα σε στρατιωτική εγκατάσταση και στην κατοχή του είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων, ένας ελβετικός σουγιάς, πριόνι, μαχαίρι και μία πυξίδα. Τότε μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Άτομο του περιβάλλοντός του ανέφερε στις αρχές πως ο συλληφθείς έχει ψυχιατρικό ιστορικό ενώ τον είχε φιλοξενήσεισ στο σπίτι του όπου προκάλεσε ζημιές.



Δήλωση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια:


Με αφορμή την δικαστική απόφαση για προφυλάκιση του αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 30 Απριλίου ως υπαίτιος για τη δασική πυρκαγιά στον Υμηττό, τονίζουμε ότι οι από πρόθεση αλλά και οι εξ αμέλειας εμπρησμοί, συνιστούν τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους όπως και για τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνουν, και δεν θα γίνουν ανεκτές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια