Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: Την 1η του Μάη συμμετέχουμε στον απεργιακό αγωνιστικό γιορτασμό


Διαβάστε την ανακοίνωση

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ!


Συνάδελφοι,

Με απεργία και συγκεντρώσεις την Τετάρτη 1 Μάη σε όλη τη χώρα τα συνδικάτα τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά και παράλληλα δίνουν συνέχεια στον αγώνα για καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής. Διεκδικούν την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εκφράζουν για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα συμμετέχει στον αγωνιστικό απεργιακό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο πλευρό όλων των εργαζομένων. Όλοι μαζί, τιμάμε την 1η του Μάη μέρα - σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου. Τιμούμε τους εργάτες του Σικάγο του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του ’36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του ’44 και όλους όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ελπίδα και αισιοδοξία μας γέμισαν οι πρωτοφανείς για τα χρονικά απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών και νεολαίας, μαζί απόστρατοι και συνταξιούχοι. Διεκδικήσαμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση ΦΠΑ και ειδικών φόρων σε καύσιμα και είδη πλατιάς κατανάλωσης, μέτρα για το εισόδημα και την ακρίβεια.

Εργαζόμενοι και συνδικάτα συνεχίζουν τον αγώνα με τις παραπάνω διεκδικήσεις και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας έχουν καταδικάσει να ζούμε για χρόνια στην ακρίβεια, στη φτώχεια, στη ζωή χωρίς δικαιώματα. Τη στιγμή που τα ματωμένα πλεονάσματα που ανακοινώθηκαν για το 2023 είναι 4 δις ευρώ, πολύ πιο πάνω ακόμα και από τις προβλέψεις της κυβέρνησης, την ίδια ώρα:

 δεκάδες δις ευρώ δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης,

 οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους εδώ και 10 χρόνια και οι εφοπλιστές φορολογούνται εθελοντικά!!

Διεκδικούμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποδώσει τα αναδρομικά των συνταξιούχων με πολιτική απόφαση, δίχως ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες και τακτικές. Διεκδικούμε επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας για τα μερίσματα και τις επικουρικές συντάξεις του 11μηνου (6/2015-5/2016).

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στις πολιτικές της Ε.Ε. και Κυβερνήσεων που βάζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων στη λογική του κόστους – οφέλους στα ζητήματα πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, γενικότερα στη πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος νέα και νέος να μη παρασυρθεί από τις κοκορομαχίες ενόψει των ευρωεκλογών, που αποβλέπουν στη συντήρηση ενός συστήματος που σαπίζει και είναι εχθρικό απέναντι στη ζωή και το μέλλον μας.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη των άλλων κομμάτων και συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, εμπλέκει όλο και πιο βαθιά σε μεγάλους κινδύνους τη χώρα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας συμμετέχοντας στους πολέμους και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Στέλνει βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά στην Ουκρανία, όπως και τη φρεγάτα ΥΔΡΑ στη πολεμική επιχείρηση στην Ερυθρά θάλασσα. Με την πολιτική αυτή συνολικά, αδυνατίζει η άμυνα της χώρας, ενώ αποδεικνύεται τελικά για ποιον σκοπό έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός, όλον αυτόν τον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στην επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να επιστρέψει η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά, χωρίς αντικατάσταση, όπως και η αντιαρματική διμοιρία από την Βουλγαρία και κάθε στρατιωτική μονάδα εκτός συνόρων.

Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να γίνει αφετηρία αγωνιστικής κλιμάκωσης για κάθε νέο, κάθε άνεργο, κάθε εργαζόμενο και κάθε συνταξιούχο. 

Οι απόστρατοι συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, για να συμπαρασταθούμε στα παιδιά μας, εργαζόμενους και ανέργους, που αγωνίζονται και διαμαρτύρονται!

Στην Αθήνα την Τετάρτη 1 η Μάη 10.30π.μ στο Σύνταγμα.

26/4/2024

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια