Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tο Boeing 727 της Ολυμπιακής προσγειώθηκε στην Λ.Βουλιαγμένης - Εντυπωσιακό βίντεο drone






«Ραντεβού στο αεροπλάνο», το Boeing 727 «προσγειώθηκε» στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης.



Ένα βίντεο drone από την ομάδα των UpStories δείχνει το Boeing 727 που έχει προσγειωθεί στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Το Boeing 727 είναι τρικινητήριο αεριωθούμενο αεροσκάφος, στενής ατράκτου, μεσαίων αποστάσεων για επιβατικές αερογραμμές και μεταφορά εμπορευμάτων.




Κατασκευαζόταν από την εταιρεία Boeing από το 1963 έως το 1984. Μπορεί να μεταφέρει από 149 έως 189 επιβάτες και μεταγενέστερα μοντέλα μπορούν να πετάξουν χωρίς διακοπή από 4.400 χιλιόμετρα μέχρι και 5.000 χιλιόμετρα.

Προορίζεται για μικρού και μεσαίου μεγέθους πτήσεις και μπορεί να χρησιμοποιήσει μικρά και μεσαία αεροδρόμια στην προσγείωση. Οι μονάδες που κατασκευάστηκαν στην εικοσαετή παραγωγή του είναι 1.832.



Το 727 είναι το μόνο τρικινητήριο αεροσκάφος της Boeing. Η παραγωγή του 727 έφτασε στο αποκορύφωμα της τη δεκαετία του 1970 ενώ το 1984 παρήχθη η τελευταία μονάδα.






Το 2018 βρισκόταν σε υπηρεσία δύο 727-100s και 42 727-200s. Από το 2010 οι κανονισμοί των αεροδρομίων, που αφορούν στη μείωση του θορύβου από τους κινητήρες, επέβαλλαν τη χρήση σιγαστήρα ώστε το 727 να καλύπτει τις νέες προδιαγραφές. Η τελευταία επιβατική πτήση του 727 πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019.



Το εντυπωσιακό αεροσκάφος, όπως αναφέρει το noupou, αν και ακόμη βρίσκεται σε στάδιο συναρμολόγησης, τοποθετήθηκε ως τουριστικό αξιοθέατο επί του παραδρόμου της λεωφόρου Βουλιαγμένης, μπροστά στο γήπεδο των Σουρμένων.




Στην πραγματικότητα, το αεροσκάφος είναι ορατό κυρίως από όποιον κινείται στο ρεύμα της λεωφόρου από Αθήνα προς Γλυφάδα, λίγο μετά το μετρό του Ελληνικού, ωστόσο, το μέγεθός του επιτρέπει να το εντοπίσει κανείς και από το αντίθετο ρεύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο πρόκειται να δημιουργηθεί πλατεία, ώστε να αναδειχθεί το αεροσκάφος περαιτέρω ως αξιοθέατο και να αποτελέσει οργανικό κομμάτι της πόλης.



Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αποδέχθηκε τη δωρεά και την τοποθέτηση του ενός από τα αεροπλάνα Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης από Κύπριο επιχειρηματία, ο οποίος το είχε αγοράσει από τη Lamda Development.

Πριν από αυτό, η εταιρία είχε έρθει σε συμφωνία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία (ΠΟΛΚΕΟΑ) με σκοπό τη διάσωση και ανάδειξη των τεσσάρων μη πλόιμων αεροπλάνων που συνδέονται με τον άλλοτε εθνικό αερομεταφορέα.




Όπως ανέφερε μιλώντας στο NouPou o δωρητής, ιδρυτής της αεροπορικής εταιρίας «Helios» και νυν ιδιοκτήτης της Κυπριακής αεροπορικής ιδιωτικών αεροσκαφών, Zela Aviation, Ανδρέας Χριστοδουλίδης, «ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ήταν ο πιο θετικός στο να τοποθετήσει στον δήμο του το αεροσκάφος και, εδώ που τα λέμε, σε αυτόν τον δήμο αξίζει και ανήκει».

Το σκεπτικό για τη λήψη της απόφασης για τοποθέτηση του αεροπλάνου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης είναι πως το αεροσκάφος θα αποτελέσει ένα σημαντικό αξιοθέατο, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ παράλληλα θα συμβολίζει την αεροναυτική ιστορία της πόλης και τη σύνδεσή της με την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο drone






Πηγή: www.ieidiseis.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια