Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σοβαρή παραβίαση ασφαλείας στη Europol- Εξαφανίστηκαν απόρρητοι φάκελοι κορυφαίων αξιωματούχων


Αντιμέτωπη με σοβαρή παραβίαση ασφαλείας είναι η Europol, καθώς εξαφανίστηκαν άκρως απόρρητοι φάκελοι με προσωπικές πληροφορίες για κορυφαία στελέχη της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα και πληροφορίες από πρώην και νυν αξιωματούχους της Europol που επικαλείται το Politico, οι εν λόγω φάκελοι εξαφανίστηκαν κάποια στιγμή πριν από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ανάμεσα στους φακέλους ήταν εκείνος της εκτελεστικής διευθύντριας της υπηρεσίας, Κατρίν ντε Μπολ και τριών υποδιευθυντών, των Γιούργκεν Έμπνερ, Αντρέι Λίντα και Ζαν Φιλίπ Λεκούφ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Στις 6 Σεπτεμβρίου η διεύθυνση της Europol ενημερώθηκε ότι φάκελοι αρκετών μελών του προσωπικού εξαφανίστηκαν», αναφέρει το υπόμνημα της υπηρεσίας που επικαλείται το Politico. Όταν οι αξιωματούχοι έλεγξαν όλα τα αρχεία, ανακάλυψαν ότι έλειπαν κι άλλοι φάκελοι, σημείωνε ακόμα.

«Δεδομένου του ρόλου της Europol, η εξαφάνιση προσωπικών φακέλων εργαζομένων αποτελεί σοβαρή παραβίαση ασφαλείας και προσωπικών δεδομένων», επεσήμανε το ίδιο υπόμνημα, με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου.


Το Politico μίλησε με τέσσερις πρώην και νυν αξιωματούχους της Europol που έχουν γνώση του περιστατικού. Πολίτης βρήκε κάποιους από τους χαμένους φακέλους- εγκαταλελειμμένους σε δημόσιο χώρο στη Χάγη- και τους παρέδωσε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με αυτές τις πηγές. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο καιρό έλειπαν ούτε γιατί τους πήραν από τη Europol.

Μετά το περιστατικό ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, Μασιμιλιάνο Μπέτιν τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ένα σενάριο είναι πως μπορεί να πήραν τους φακέλους για να προκαλέσουν ζημιά στον Μπέτιν, στο πλαίσιο εσωτερικών συγκρούσεων στις τάξεις της Europol, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Οι φάκελοι του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού είναι κλειδωμένοι σε χρηματοκιβώτιο στην έδρα της Europol στη Χάγη, σε χώρο όπου έχει πρόσβαση περιορισμένος αριθμός εργαζομένων. Πολλοί λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Politico. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς πήραν τους φακέλους.





Πηγή: dnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια