Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Email Ασημακοπούλου σε απόδημους: Η απόσυρση της υποψηφιότητάς της, η παραίτηση του γγ του ΥΠΕΣ για τη διαρροή λίστας – ΒΙΝΤΕΟ


Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης για τις εξελίξεις στην υπόθεση.Ντόμινο εξελίξεων μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από υποψήφια στις Ευρωεκλογές με τη ΝΔ, μετά τον “θόρυβο” που προκάλεσε η διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αποδήμων.

Για την απόσυρσή της μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, δηλώνοντας ότι “τα email των αποδήμων έφτασαν στην κα Ασημακοπούλου μέσω των γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ”.

Μιλώντας στον Realfm, επισήμανε πως “σε κάθε υποψία που υπάρχει, διατάσσουμε και δική μας έρευνα και μόλις έχουμε κάποια στοιχεία, παίρνουμε άμεσα αποφάσεις και έχουμε και παραιτήσεις -γιατί αυτό ήταν άγνωστη λέξη παλαιότερα- σε αντίθεση με άλλους που κρατούν δίπλα τους αμετάκλητα καταδικασμένους. Για εμάς οποιοδήποτε αντίστοιχο φαινόμενο δεν γίνεται ανεκτό”.

“Από την αρχή είχα πει ότι υπήρχε μία έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μία από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και επειδή είδαμε και μία προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει από την αντίθετη πλευρά την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα” δήλωσε.

Και γνωστοποίησε, “Πρώτον, διαπιστώσαμε ότι κάποια email έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του 2023 από συνεργάτη του τότε Γ.Γ. του ΥΠΕΣ, του κ. Σταυριανουδάκη γι’ αυτό και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα μετά και δεύτερον, μέσω του Γραμματέα των Αποδήμων πήγαν στην ευρωβουλευτή χωρίς να μπορώ να γνωρίζω αν η ίδια γνώριζε”.
“Ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τα τωρινά του καθήκοντα για λόγους πολιτικής ευθύνης αν και δεν είχε μέχρι σήμερα τα καθήκοντα αυτά γι’ αυτό και όλο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις εκλογές, ούτε με την επιστολική ψήφο. Γιατί μιλάμε για στοιχεία που προέκυψαν μετά την ψηφοφορία, αλλά είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων“, υπογράμμισε.Σε ερώτηση για το πότε δόθηκαν τα στοιχεία στην κα Ασημακοπούλου ο κ. Μαρινάκης είπε ότι “δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα, εβδομάδες, μήνες, μέσω του δεύτερου προσώπου, πριν από την αποστολή του mail που έκανε. Όμως, το πρόσωπο αυτό τα είχε πολλούς μήνες πριν, από ό,τι έχουμε καταλάβει που το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023. Είναι στοιχεία τα οποία προέκυψαν μετά την εκλογική διαδικασία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μην γίνει απόπειρα εργαλειοποίησης. Ένα πράγμα είναι οι εκλογές, ένα πράγμα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τις εκλογές”.

“Άρα είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι ζήτημα ασφάλειας εκλογών. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Ιουνίου”, εξήγησε ο κ. Μαρινάκης.
Το χρονικό


Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, όπως έγραψε το dikastiko.gr, παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Η παραίτησή του προέκυψε μετά τη διαρροή της επίμαχης λίστας με τα ονόματα των αποδήμων, στους οποίους έστειλε προεκλογικό email η κα Ασημακοπούλου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη διαρροή ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, Γραμματέας Απόδημων της ΝΔ.

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, συνεργάτης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών έστειλε την επίμαχη λίστα στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ υπέβαλε την παραίτησή του στη Νίκη Κεραμέως.

Αποσύρεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από υποψήφια στις Ευρωεκλογές με τη ΝΔΜε ανάρτησή της στα social media, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από υποψήφια στις Ευρωεκλογές με τη ΝΔ, μετά τον σάλο που ξέσπασε με τα email σε αποδήμους, τα οποία κατηγορείται ότι έστειλε, “εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως”.

Αποσύρεται η Ασημακοπούλου από υποψήφια στις Ευρωεκλογές: Ολόκληρη η ανάρτησή της

“Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι.

Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας.


Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί”.

Πηγή:www.dikastiko.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια