Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτοκτονία καρκινοπαθούς στην Κρήτη: "Το φάρμακο ήρθε το βράδυ της κηδείας του" - Τι έγραφε στο σημείωμα που άφησε



'Οσα αποκάλυψε ο ξάδερφος του 72χρονου καρκινοπαθούς.



Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση με τον 72χρονο καρκινοπαθή στο Ηράκλειο που αυτοκτόνησε, περιμένοντας το φάρμακο για την χημειοθεραπεία του. Η οικογένειά του καταγγέλλει πως όσο το σκεύασμα ήταν σε έλλειψη, ο ηλικιωμένος ταλαιπωρούνταν φρικτά από τους πόνους.




Για την υπόθεση, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο ξάδερφος του αυτόχειρα Ευτύχης Σαρζετάκης, λέγοντας ότι συγγενείς και φίλοι είπαν χθες το τελευταίο αντίο.


"Ένας όγκος έξι εκατοστών, με απλά μυαλά και χωρίς να είμαι γιατρός, θα έπρεπε να έχει νοσηλευτεί. Του κλείσανε ένα ραντεβού για 28 Φεβρουαρίου" σημείωσε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", λέγοντας ότι ο ηλικιωμένος είχε πάει τον Ιανουάριο στο νοσοκομείο.



Όπως περιέγραψε, ο 72χρονος ταλαιπωρήθηκε και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί καθώς δεν είχε άμεσα την φροντίδα και την ιατρική αντιμετώπιση που έπρεπε, αφού, όπως είπε, αντί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο η χημειοθεραπεία, του κλείσανε ραντεβού έναν και πλέον μήνα μετά.

"Το ψέμα του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και δεν κάνω πολιτική, ήταν ότι (σσ ο 72χρονος) είχε ξεκινήσει θεραπείες. Ποτέ δεν έκανε ούτε μία θεραπεία" συνέχισε.



Διαβάστε Επίσης



 

Σύμφωνα με τον κ. Σαρζετάκη, στα τέλη Φλεβάρη όλοι οι συγγενείς άρχισαν να αναζητούν το φάρμακο που χρειαζόταν για να ξεκινήσει ο ηλικιωμένος τη χημειοθεραπεία.

Ο ξάδερφος του αυτόχειρα καρκινοπαθούς είπε μεταξύ άλλων ότι το φάρμακο δεν ήταν διαθέσιμο στην Ελλάδα και ότι μετά τις ενέργειες συγγενών του, ακόμη και μέσω τοπικών βουλευτών ώστε να διασφαλιστεί το φάρμακο που απαιτείτο για να γίνει η θεραπεία του, καθώς αυτό δεν κατέστη εφικτό, αναζητήθηκε το σκεύασμα στην Γερμανία, όπου παραγγέλθηκε και κατά τραγική ειρωνία έφθασε ταχυδρομικά στο σπίτι του 72χρονου το βράδυ της κηδείας του.

Ο κ. Σαρτζετάκης σημείωσε ότι ο 72χρονος υπέφερε από φρικτούς πόνους για πολλές ημέρες, δυσκολευόταν να κοιμηθεί και δεν μπορούσε καν να μετακινηθεί και να φτάσει στο νοσοκομείο, όταν ειδοποιήθηκε για να πάει για τη θεραπεία του.

Κατά τον ίδιο, ο καρκινοπαθής την περασμένη Κυριακή κάλεσε την αδερφή του και την αποχαιρέτησε. Τότε, οι συγγενείς τρέξανε στο σπίτι του 72χρονου, όμως ήταν ήδη αργά. Μάλιστα, ο μικρός του γιος ήταν αυτός που του αφαίρεσε από τον λαιμό το σκοινί.

Ανέφερε ακόμη πως ο αυτόχειρας άφησε ένα σημείωμα προς τα παιδιά, τα εγγόνια και τους άλλους συγγενείς του, αναφέροντας ότι τους αγαπά και ζητά συγγνώμη για τον πόνο που τους προκαλεί με την πράξη του αλλά δεν άντεχε τους πόνους, ενώ είχε αφήσει δίπλα στο σημείωμα και ένα ποτηράκι που ήπιε στην υγεία τους, πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαδάκη, στο σημείωμα που άφησε έγραφε "σας ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη που έκανα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τους πόνους, ειδικά τη τελευταία εβδομάδα και γι'αυτό δεν μπορούσα να κοιμηθώ".

Πηγή: www.thetoc.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια