Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελούν συνειδητή ενέργεια σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού


Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

Δεν πρόλαβε όμως να στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία καταγγελία της παράταξής μας, για τη χρησιμοποίηση πυροσβεστικών υπαλλήλων και πυροσβεστικού οχήματος σε καθήκοντα ξένα προς την αποστολή του Π.Σ. και διαπιστώνουμε νέα ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ετοιμότητα του Σώματος για την προστασία της ζωής των συνανθρώπων μας και της περιουσία τους, αφού η συνδρομή του σε αρμοδιότητες άλλων φορέων αποδυνάμωσε περαιτέρω την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της βάρδιας.

Συγκεκριμένα την 27 η Φεβρουαρίου κλήθηκαν υπάλληλοι της Π.Υ. Μεσολογγίου αντί των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών για την καθαριότητα, για να κάνουν πλύση της εισόδου της Αντιπεριφέρειας Νομού Αιτωλοακαρνανίας από κοπριές που άφησαν οι αγρότες της περιοχής στα πλαίσια διαμαρτυρίας που είχαν πραγματοποιήσει προηγούμενα για την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ξεκαθαρίζουμε ότι οι πυροσβέστες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαού, είναι σκληρά εργαζόμενοι υπό καθεστώς ανασφάλειας και έλλειψης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, γι’ αυτό είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον με αξιοπρεπής και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Θεωρούμε αδιανόητο το Πυροσβεστικό Σώμα που ως η μοναδική υπηρεσία άμεσης επέμβασης για την προστασία του λαού, της περιουσίας του, των υποδομών και του δασικού πλούτου της χώρας από φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους, την στιγμή μάλιστα που οι υπηρεσίες του είναι υποστελεχωμένες όπως είναι και αυτή της Π.Υ. Μεσολογγίου, να διαθέτει ελαφρά την καρδία πυροσβέστες και μηχανολογικό εξοπλισμό για εργασίες που καμία σχέση δεν έχουν με τις αρμοδιότητες του και τα καθήκοντα των πυροσβεστών.

Ενέργειες σαν την προαναφερθείσα, μπορούν να αποβούν μοιραίες εις βάρος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αφού αποδυναμώνεται δραστικά η επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας που διαθέτει προσωπικό για παρόμοιες ενέργειες, από την στιγμή που σε ενδεχόμενη εκδήλωση οποιουδήποτε συμβάντος που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, η καθυστέρηση για αναπλήρωση του βυτίου και γενικά για την απεμπλοκή του πληρώματος από τα καταχρηστικά καθήκοντα που έχει διαταχθεί, αφαιρεί πολύτιμο χρόνο από την άμεση επέμβαση που εντέλλεται η πυροσβεστική έξοδος να εκτελέσει.

Ακόμα θέλουμε να επισημάνουμε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, η συχνότητα αλλά και η ευκολία με την οποία οι διοικήσεις το τελευταίο διάστημα επιβάλουν εργασίες πέραν των καθηκόντων του προσωπικού του Π.Σ..

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι επαληθεύονται όλες οι προειδοποιήσεις μας σχετικά με την σταδιακή υπαγωγή της Πυροσβεστικής στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι αρμοδιότητες «λάστιχο» που θέλουν να μας επιβάλουν. Αν και δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί με ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο, βλέπουμε ότι προετοιμάζεται αργά αλλά σταθερά μέσα από μία σειρά νομοθετικές παρεμβάσεις με αποκορύφωμα τον νόμο 4662/2020 που μόνο η Ε.Α.Κ.Π. προσπάθησε να σταθεί εμπόδιο.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την σιγή ιχθύος που κρατούν οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού απέναντι στην παραβίαση των καθηκόντων τους, από την γενικότερη στάση τους στην διαχρονική κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, καθώς και απέναντι στις επερχόμενες αλλαγές που πρόκειται να θεσμοθετηθούν σε βάρος του χρόνου εργασίας, των ημερήσιων αναπαύσεων και των αδειών, και να σκεφτούν πολύ σοβαρά ποιους θα αναδείξουν στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων τους. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσουν οι παράνομες και επικίνδυνες εντολές εις βάρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ..

ΥΠΕΝΘΥΜΊΖΟΥΜΕ για όσους τυχόν να τους «διαφεύγει», ότι η αποστολή και οι αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφονται επακριβώς και χωρίς παρερμηνείες στις διατάξεις των άρθρων 74 & 75 του Ν.4662/2020 και κάθε απόκλιση από αυτές, αποτελεί έκνομη ενέργεια που στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια