Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πού και πώς χάθηκε ο γιος του Παλαιοχριστιανού - Το ραντεβού έξω από το Καραϊσκάκη και η... απόδραση μέσα στο πλήθος


Επανέρχεται στην επικαιρότητα η οικογένεια των Παλαιοχριστιανών που ζούσαν σε λαγούμι στην Κορινθία.

Και αυτό γιατί άφαντος παραμένει από την Κυριακή ο γιος του παλαιοχριστιανού, ο οποίος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πατέρα του στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του περιστατικού συνελήφθη η κοινωνική λειτουργός που συνόδευε τον ανήλικο στη συνάντηση με τον πατέρα του, από την οποία εξαφανίστηκε.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, η γυναίκα που συνελήφθη είχε ορισθεί ως συνοδός του γιου του παλαιοχριστιανού από τη δομή φιλοξενίας ανηλίκων όπου εκείνος διαμένει. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δομής, η υπάλληλός της που συνελήφθη έχει πλέον αφεθεί ελεύθερη.
Το χρονικό της εξαφάνισης έξω από το Καραϊσκάκη

Στις 20:30 της Κυριακής είχε προγραμματιστεί συνάντηση του ανηλίκου με τον πατέρα του έξω από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον Πειραιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 15χρονος ήταν νευρικός κατά τη διάρκεια της συνάντησης και ότι η συνοδός του έκανε συστάσεις, ενώ αργότερα, ξαφνικά, ο ανήλικος τράπηκε σε φυγή και χάθηκε μέσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο λόγω του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο.

Η συνοδός με τον πατέρα του παιδιού προσπάθησαν να τον βρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, αναφέρουν οι πληροφορίες. Στη συνέχεια, η συνοδός πήγε σε αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση του ανηλίκου και, έπειτα από επικοινωνία με τον εισαγγελέα, συνελήφθη από την αστυνομία. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του παιδιού και έχουν στείλει αίτημα για τον εντοπισμό του γεωγραφικού στίγματος του κινητού τηλεφώνου του.

Η ανακοίνωση της δομής φιλοξενίας για την εξαφάνιση του γιου του παλαιοχριστιανού

Ο Ξενώνας Εφήβων Πειραιά της «ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ», ανέλαβε, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 31/2024 Διατάξεως της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου, την προσωρινή επιμέλεια ανηλίκου, την οποία ενάσκησε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια, προσοχή και επίβλεψη, σύμφωνα με τις οδηγίες, που έλαβε (στο πλαίσιο και γραπτής αλληλογραφίας με τις επιληφθείσες Εισαγγελικές Αρχές).-

Η δομή μας, σύμφωνα με την άδειά της, αλλά και τους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις, λειτουργεί ως ξενώνας ανοικτού τύπου, ήτοι, οι ωφελούμενοι έφηβοι δεν είναι ούτε έγκλειστοι, ούτε δεσμευμένοι, κατά την παραμονή τους σε μας. Αντιθέτως απολαμβάνουν φροντίδας και μέριμνας για την αποκατάσταση τραυμάτων, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την κοινωνικοποίησή τους και την ομαλή ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη

Στο πλαίσιο της λειτουργίας μας και της κείμενης νομοθεσίας μεριμνούμε και για την καλύτερη ψυχολογική υποστήριξη των ωφελουμένων εφήβων, ειδικώς δε για την αποτροπή φαινομένων γονεϊκής αποξένωσης. Περιορισμοί στην επικοινωνία τους με πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος θα μπορούσαν να τεθούν μόνον κατόπιν Δικαστικής απόφασης/ Εισαγγελικής διάταξης ή, διασταλτικά, κατόπιν οδηγιών, στο πλαίσιο εκθέσεως επιληφθείσας Κοινωνικής Υπηρεσίας κλπ, κάτι το οποίο δεν συνέτρεξε στην περίπτωση του εφήβου, που αναλάβαμε με την υπ’ αριθμ. 31/2024 Διάταξη ΕισΠροτΚορινθ.- Στις 10.03.2024 έλαβε χώρα συνάντηση του άνω ωφελουμένου με τον πατέρα του, εκτός των εγκαταστάσεων του ξενώνα, κατόπιν συνεννοήσεως με τον τελευταίο.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και υπάλληλός μας, μολονότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ως υποχρεωτικό, ούτε μας είχε ορισθεί ως προαπαιτούμενο ή επιβεβλημένο από τις Αρχές. Στο τέλος της συνάντησης αυτής, παρόντος του πατέρα του, ο έφηβος το έβαλε στα πόδια, προς άγνωστη κατεύθυνση. Η συνεργάτιδά μας προσπάθησε, μάταια, να τον σταματήσει. Αμέσως ενημερώσαμε την Εισαγγελία και την Αστυνομία και καλέσαμε και τον πατέρα του σε ουσιαστική συνδρομή.

Η συνεργάτις μας κλήθηκε από τις οικείες προανακριτικές Αρχές, στο Α.Τ. Καμινίων, σε κατάθεση, η οποία τράπηκε σε σύλληψη, ελεγχόμενη για διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης, ως μας ανακοινώθηκε. Ποτέ στο παρελθόν δεν αντιμετωπίσθηκαν αντίστοιχα περιστατικά φυγής ανηλίκων, από ξενώνες, τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά, με αυτόν τον τρόπο [κράτηση προσωπικού ξενώνα/δομής, εκ της φερομένης αξιόποινης συμπεριφοράς τους].-

Σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς, δια της κας Εισαγγελέως, άφησε ελεύθερη την υπάλληλο του ξενώνα μας και παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων και των αληθώς εμπλεκομένων, σ’ αυτές, προσώπων. Φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενέργειες ανταποκρίνονται στο ισχύον νομικό πλαίσιο, τα αληθή πραγματικά περιστατικά και συνιστούν εκδήλωση αληθινής ευαισθησίας προς την αδίκως ταλαιπωρηθείσα υπάλληλο. Από πλευράς μας παραμένουμε στη διάθεση των Αρχών και ζητούμε, επιτακτικά, από τη Διοίκηση τον καθορισμό ενός αναγκαίου πλαισίου προδιατυπωμένων ενεργειών, προς ομοιόμορφη αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών. ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ

Ο45χρονος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό», για τον 15χρονο γιο του και ανέφερε ότι απέδρασε από τη δομή ψυχικής υγείας που φιλοξενείται. Ο ίδιος αναρωτήθηκε πως γίνεται σε μια δομή που υποτίθεται ότι ο γιος του προστατεύεται να μπορεί να το σκάσει τόσο εύκολα.

Επιπλέον κατηγόρησε τις αρχές ότι προσπαθούν να του φορτώσουν αδικήματα που δεν έχει διαπράξει όπως αυτό της αιμομηξίας. Την ίδια ώρα, κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται η σύζυγος του Μανώλη, Σεβαστή, με τα υπόλοιπα παιδιά τους.

«Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, αυτό που χρειάζονται είναι να ηρεμήσουν από αυτή την αρνητική δημοσιότητα. Είναι ικανή μάνα και είμαι σίγουρος ότι είναι καλά τα παιδιά», είχε δηλώσει παλαιότερα ο Μανώλης.

Πηγή: eleftherostypos.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια