Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αμυγδαλέζα: Τι αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον ξυλοδαρμό αλλοδαπού κρατούμενου


Τι προκύπτει από την έρευνα για τον ξυλοδαρμό αλλοδαπού στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας



"Βαριά σωματική βλάβη συμβατή δια θλώντος – αμβλέος οργάνου ή και από πτώση του σώματος επί ανενδότου αμβλέος αντικειμένου".



Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή, που εξέτασε τον μετανάστη από τη Χιλή, μετά την καταγγελία ότι δέχτηκε βίαια χτυπήματα από Συνοριακούς Φύλακες, στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Αμυγδαλέζας το απόγευμα της Τετάρτης. Είχε προηγηθεί επεισόδιο ανάμεσα σε κρατούμενους από χώρες της Λατινικής Αμερικής, που οδήγησε στην επέμβαση των αρχών. Οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποίησαν έρευνα στους χώρους της δομής, πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις φύλακες, με κατηγορίες για Βασανιστήρια και Συνέργεια σε Βασανιστήρια. Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, οι δύο άνδρες κατάφεραν χτυπήματα στο κρατούμενο από τη Χιλή για εκφοβισμό, ενώ άλλοι δύο Συνοριακοί Φύλακες, κατηγορούνται ότι δεν απέτρεψαν την επίθεση.

 

Όλα εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από διαπληκτισμό που είχε ο άνδρας από τη Χιλή, με άλλους δύο κρατούμενους, από τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα, στην πτέρυγα 8 του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.. Συνοριακοί Φύλακες που εκτελούσαν βάρδια, οδήγησαν τους τρείς αλλοδαπούς σε χώρο επισκεπτηρίου, για να τους διενεργηθεί σωματική έρευνα και στη συνέχεια τους συνόδευσαν ενώπιον του Αξιωματικού Υπηρεσίας. Εκεί, ο ένας από τους κατηγορούμενους, χτύπησε με το χέρι του στο πρόσωπο τον μετανάστη από τη Χιλή, ενώ στη συνέχεια ο δεύτερος κατηγορούμενος, του κατάφερε γροθιές για εκφοβισμό σε διάφορα σημεία του σώματος τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης, οι άλλοι δύο Συνοριακοί Φύλακες, παρέμεναν απλοί παρατηρητές. Το επόμενο πρωί, ο άνδρας από τη Χιλή, που κρατείται για διοικητική απέλαση, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας "ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ", όπου οι γιατροί, διέγνωσαν ότι έφερε κάταγμα στο 10ο αριστερό πλευρό του. Αφού του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στη δομή, προχώρησε σε καταγγελία.



Το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, που πραγματοποίησε έρευνα στην Αμυγδαλέζα, προχώρησε στη σύλληψη των τεσσάρων Συνοριακών Φυλάκων, ηλικίας 26, 31, 30 και 27 ετών. Οι δύο πρώτοι, φέρεται να είναι εκείνοι που σύμφωνα με την προανάκριση και τις καταγγελίες των εμπλεκόμενων μεταναστών, κατάφεραν τα βίαια χτυπήματα.



Πηγή: www.thetoc.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια