Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Αυτονόητη η αναγνώριση των πρόσθετων πτυχίων ΑΕΙ των υπηρετούντων αστυνομικών''


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.grΗ αυτονόητη αναγνώριση των πτυχίων ΑΕΙ των υπηρετούντων αστυνομικών, είναι ένα αίτημα που αγγίζει ευεργετικά όλες τις κατηγορίες προσωπικού (Ειδικούς φρουρούς, Προερχόμενους από την Σχόλη Αστυφυλακών αλλά και τους Αξ/κους από ΣΑΕΑ).

Όμως ακόμα και σήμερα οι Έλληνες Αστυνομικοί και σε αυτό το ζήτημα αποτελούν την δυσάρεστη εξαίρεση!

Οδηγός για το πώς θα αναγνωρίζεται η κατοχή ενός προσθετού πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών είναι η λύση των ειδικών μισθολογίων που εφαρμόζουν οι Ελληνικές Ε.Δ. για τις παραγωγικές σχολές τους.
Συγκεκριμένα στις ένοπλες δυνάμεις οι κάτοχοι πρόσθετων πτυχίων ΑΕΙ ( μέτα από σπουδές μετά την έξοδο από τις παραγωγικές σχολές) αποστρατεύονται με έναν καταληκτικό βαθμό περάν αυτού που προβλέπει η κατηγορία στην οποία βρίσκονται απολαμβάνοντας με αυτόν το τρόπο προς το τέλος της σταδιοδρομίας τους οικονομική και μισθολογική προαγωγή.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Αστυνομίας πρέπει να προσέλθουν με συγκεκριμένη πρόταση που αφορά τα ειδικά μισθολόγια επιλύοντας το ζήτημα αυτό.

Είναι χρυσή ευκαιρία ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη να κάνει πράξη το αυτονόητο στο τομέα αυτό δίνοντας τα διαπιστευτήρια του σε ότι αφορά το πραγματικό του ενδιαφέρον για τους Έλληνες Αστυνομικούς, επιβεβαιώνοντας επίσης το δόγμα της Αξιοκρατίας της κυβέρνησης.


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημέρα σας.
Αυτονόητη είναι η αναγνώριση των πρόσθετων πτυχίων μόνο στην φαντασία σας αγαπητέ μου κύριε ή αγαπητή μου κυρία.Τώρα ζητάτε να αποστρατευθείτε με ένα βαθμό επιπλέον επειδή έχετε πτυχίο ΑΕΙ.Και ρωτάω,πάντα καλοπροαίρετα,αν εσείς έχετε δυο πτυχία θα αποστρατευθείτε με δυο βαθμούς παραπάνω;Αν έχετε κάνει και ένα μεταπτυχιακό να σας δώσουνε ακόμα ένα βαθμό;Αν έχετε κάνει και διδακτορικό να σας δώσουν την σύνταξη από τώρα ίσως;Και αν ξέρετε και καράτε και παίζετε και κιθάρα και προπονείτε την τοπική ομάδα του σχολείου σας στο μπασκετ να κάθεστε σπίτι και να πληρώνεστε ίσως;
Καλή η πλάκα,καλές και οι οποιοδήποτε αξιώσεις έχει ο καθένας από το κράτος αλλά χρειάζεται επιχειρήματα και αυτά απουσιάζουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μαρεσει που οι χωροφυλακες εχουν αποψη επι παντως επιστητου. Λες και τους αφορά η αναγνωριση των πτυχιουχων συναδελφων αρχικά και κατά δεύτερον ξέρουν αυτοι να κρίνουν κατά πόσο το πτυχίο μου έχει συναφεια με την αστυνομία.
Στον δικό τους κόσμο τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν με την σκοπιά και την περιπολία. Βαράτε τρελά κομπλεξ κατωτερότητας και κοιτάξτε να τα λύσετε.

Παντού στον κόσμο η τεχνοκρατική εξειδίκευση και επάρκεια πληρώνεται και αναγνωρίζεται. Τώρα καλώς ή κακώς κάποια στιγμή και η χωροφυλακή θα αρχίσει να το κάνει αν θέλει να κρατήσει και κανέναν άλλον πέρα απ τον σκοπό καθώς όσο η οικονομία θα πηγαίνει καλύτερα οι πτυχιούχοι συνάδελφοι θα βαράνε παραιτήσεις σωρηδόν είτε για κανα σοβαρό δημόσιο είτε για ιδιωτικό τομέα. Έτσι θα σας αφησουμε στη μιζέρια σας να παίζετε με τις ξιφολόγχες σας και τη μαχιμότητά σας.