Ticker

6/recent/ticker-posts

Θεσσαλονίκη: Πού μεταφέρονται τα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ που «σηκώνει» η Τροχαία





Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς όταν παρκάρουν παράνομα «φλερτάρουν» με τον γερανό της τροχαίας όπου ότι βλέπει το κάνει «φύλλο και φτερό». Ωστόσο, ο μεγαλύτερος φόβος τον οδηγών εδώ και χρονιά είναι για το που μεταφέρονται τα οχήματα τους όταν τα σηκώνει ο γερανός της Τροχαίας αλλά και ποιο είναι το αντίτιμο για να το παραλάβουν.

Όμως φαίνεται πως οι Θεσσαλονικείς οδηγοί είναι αρκετά άτακτοι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa, το δεύτερο εξάμηνο του 2023 οι αστυνομικοί της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη φέρεται να είχαν αρκετή δουλειά καθώς , όπου βεβαίωσαν 54.887 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, ενώ παράλληλα αφαιρέθηκαν 6.964 πινακίδες από οχήματα, εξαιτίας του παράνομου παρκαρίσματος, κάτι που «δείχνει» ότι μια μεγάλη μερίδα των οδηγών πάρκαραν το αυτοκίνητο τους σε σημεία, που απαγορεύονταν η στάθμευση είτε διότι δεν το γνώριζαν είτε επειδή δεν είχαν… που αλλού μα το αφήσουν.

Σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους τα ΙΧ που πάρκαραν παράνομα – Οι τιμές σε περίπτωση που τα «σηκώσουν»

Όσον αφορά το πού μεταφέρονται τα αυτοκίνητα που είναι παράνομα παρκαρισμένα και τα «σηκώνει» ο γερανός της Τροχαίας, η απάντηση από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι πηγαίνουν σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, όπου βρίσκονται υπο αστυνομική προστασία μέχρι να τα παραλάβει ο ιδιοκτήτης.

Ακόμη, το χρηματικό ποσό που θα πληρώσει ένας ιδιοκτήτης ΙΧ, ώστε να πάρει το όχημά του από τη «μάντρα» της ΕΛ.ΑΣ κυμαίνεται περίπου στα 80 ευρώ ώστε να έρθει ο γερανός, να το «σηκώσει» και να το μεταφέρει στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ όσο πιο μακριά είναι από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τόσο πιο πολύ θα κοστίσει, διότι χρεώνεται 1,95 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Ταυτόχρονα, κάθε μέρα που περνάει και δεν έρχεται ο ιδιοκτήτης να το πάρει από τον χώρο, χρεώνεται μία «δαπάνη φύλαξης» που ξεπερνάει τα 11.50 ευρώ την ημέρα.

Διαβάστε παρακάτω στον πίνακα και τις τιμές που αναγράφονται σε κάθε όχημα εφόσον κριθεί παράνομο και «σηκωθεί» από γερανό της Τροχαίας, ώστε να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο:


Να σημειωθεί, ότι στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
Ποια είναι τα απαγορευτικά σημεία για να παρκάρει ένας οδηγός

Οι Θεσσαλονικείς όμως για να πάψουν να γεμίζουν τα αυτοκίνητα τους με ροζ χαρτάκια, να μην αφαιρούνται οι πινακίδες των οχημάτων τους αλλά και για να μην ψάχνουν τα οχήματα τους πρέπει να συμμορφωθούν με το άρθρο 34 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στο άρθρο 34 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας απαγορεύονται μεταξύ άλλων τα παρκαρισμένα οχήματα επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα από αυτές, σε απόσταση μικρότερη από δώδεκα (12) μέτρα από στάσεις αστικών, υπεραστικών, ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και τροχιοδρομικών οχημάτων, σε εισόδους και εξόδους κόμβων και σε απόσταση μικρότερη από δέκα (10) μέτρα από τη νοητή προέκταση της πλησιέστερης οριογραμμής του κάθετου οδοστρώματος, σε σιδηροδρομικές ή τροχιοδρομικές γραμμές ή πολύ πλησίον αυτών, ώστε να παρεμποδίζεται η κίνηση των σιδηροδρομικών ή τροχιοδρομικών οχημάτων, σε πεζοδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς ως και ποδηλατοδρόμους, εκτός αν επιτρέπεται σε αυτούς η στάθμευση με ειδική σήμανση κτλ.


Οποιαδήποτε από τα παραπάνω απαγορευτικά σημεία παρκαρίσματος  αλλά και σε ότι αναγράφεται στο άρθρο34 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, οι οδηγοί απαγορεύεται να παρκάρουν και αν παρκάρουν….πρέπει να υποστούν και τις συνέπειες!


ΕΛΕΝΑ ΜΙΤΣΑΛΗ

Πηγή: karfitsa.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια