Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παραιτήσεις Μπρατάκου – Παπασταύρου: Ποια ονόματα “ακούγονται” για αντικαταστάτες


Παραιτήθηκαν ύστερα από το λάθος μήνυμα που έστειλαν για την κυβέρνηση



Η κυβέρνηση κατάφερε να βγει κερδισμένη από τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή, καθώς η πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά καταψηφίστηκε από 159 συνολικά βουλευτές. Εντούτοις, “μετρά” δύο απώλειες, εκείνες του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, με αμφότερους να δηλώνουν τις παραιτήσεις τους.



Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε στο γραφείο του τους δύο άνδρες, μετά τη διαρροή πως παρευρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής 24/3 σε κοινωνική εκδήλωση μεγάλου οικονομικού παράγοντα, στέλνοντας λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Ήδη “ακούγονται” τα πρώτα ονόματα για τους αντικαταστάτες των κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου. Για τον δεύτερο, επικρατέστερος αντικαταστάτης είναι ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ για τον πρώτο πιθανός αντικαταστάτης θεωρείται ο Νίκος Παπαθανάσης.


Ο Γιώργος Μυλωνάκης έχει υπάρξει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον καιρό που ήταν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Ο Νίκος Παπαθανάσης είναι ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και ήταν γενικός διευθυντής στη Νέα Δημοκρατία, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος.
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για τις παραιτήσεις Μπρατάκου – Παπασταύρου

«Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου.



«Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα» , ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

Πηγή: debater.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια