Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Μέτρα προστασίας ευπαθών στόχων


Επιστολή της ΠΟΑΣΥ σε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟΚοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ΙωαννίνωνΘέμα: «Μέτρα προστασίας ευπαθών στόχων»Κύριε Αρχηγέ,Με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων εκφράζει τα εύλογα παράπονά της για τη συνεχιζόμενα μέτρα προστασίας ευπαθών στόχων, χωρίς να διασφαλίζονται οι συνάδελφοί μας από ενδεχόμενες απειλές και κινδύνους.

Για το ίδιο θέμα, σας έχουμε ήδη ενημερώσει διεξοδικά με το υπ’ αριθ.100/7/15 από 29/02/2024 έγγραφό μας, θέτοντας εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα των αποφάσεων και των διαταγών που καλούνται να εφαρμόσουν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας.

Ως φαίνεται, όμως, ουδεμία πρόοδος έχει συντελεστεί, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα και να εντείνεται η ανησυχία των συναδέλφων μας.

Παρακαλούμε, μετά και από την αναφορά της Ένωσης Ιωαννίνων, όπως εξετάσετε τη σοβαρότητα του προβλήματος και πράξετε αναλόγως.

Η έκθεση αστυνομικού σε κίνδυνο και μάλιστα εν γνώσει των συνεπειών που συνεπάγεται μια τέτοια επικίνδυνη απόφαση, κατά παράβαση δηλαδή των Π.Δ. 141/1991, Π.Δ.45/2008, Π.Δ. 100/2012 και άλλων κανονιστικών διαταγών, συνιστά μείζον ατόπημα, διοικητικά και ποινικά κολάσιμο.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                       ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

πηγή: poasy.gr
ΘΕΜΑ Προστατέψτε τους συναδέλφους μας, οι οποίοι μετατρέπονται σε στόχους στην θέση των ευπαθών στόχων;
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Εδώ και περίπου 4 μήνες, κατόπιν σχετικής διαταγής του Α.Ε.Α, εφαρμόστηκε η 24ωρη φύλαξη συγκεκριμένων ευπαθών στόχων με αστυνομικούς ακίνητους σε περιπολικά , ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα αυτοί φυλάσσονταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είτε με επιτήρηση από εποχούμενες περιπολίες και συχνές διελεύσεις, είτε με σταθερή φύλαξη, τις ελάχιστες φορές που οι χώροι αυτοί ήταν σε λειτουργία και υπήρχαν πολίτες. Επίσης αρκετά συχνά με τον ίδιο τρόπο δηλαδή με ακινήτους σκοπούς μέσα σε περιπολικά εφαρμόζεται η φύλαξη και άλλων ευπαθών στόχων στην πόλη μας με διαταγές της Δ.Α. Ιωαννίνων. Μετά την υπ αριθ.100/7/15( 29/02/2024) αναλυτική και εμπεριστατωμένη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας, αναμέναμε να δώσετε οδηγίες προς τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας προκειμένου να σταματήσει η έκθεση σε κίνδυνο των συναδέλφων μας μέσω διαταγών που εγκλωβίζουν Αστυνομικούς σκοπούς εντός οχημάτων – παγίδες, καθιστώντας τους καταφανείς στόχους τρομοκρατικών οργανώσεων. Επειδή μέχρι και σήμερα κάτι τέτοιο δεν συνέβη διερωτόμαστε: 
A) Οι τοίχοι , τα άδεια κτίρια και γραφεία έχουν μεγαλύτερη αξία από την σωματική ακεραιότητα και από την ανθρώπινη ζωή των Αστυνομικών ;;;;
B) Από πότε και πού προβλέπεται η έκθεση Αστυνομικού σε κίνδυνο, κατά όμοιο και τραγικό τρόπο με αυτόν που κόστισε τη ζωή του αείμνηστου Νεκτάριου Σάββα;;;; Γ) Όσοι συντάσσουν αυτές τις διαταγές, όσοι τις υπογράφουν και όσοι διατάζουν συναδέλφους , σε σκοπούς εντός οχημάτων - παγίδες γνωρίζουν ότι τους εκθέτουν σε κίνδυνο απαξιώνοντας και μη εφαρμόζοντας Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας που αναφέρονται σε διατάξεις των Π.Δ. 141/1991, Π.Δ.45/2008 , Π.Δ. 100/2012 και ρητά προβλέπουν πώς πρέπει να φυλάσσονται οι ευπαθείς στόχοι;;; Αξιότιμε κ.Αρχηγέ, Η διασφάλιση της ζωής και της υγείας των συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και ως τέτοια αναμένουμε να αντιμετωπίζεται από την Ηγεσία του σώματος. Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε πως το τίμημα και ο φόρος αίματος τον οποίο έχουμε καταβάλει ως Αστυνομικοί είναι πολύ βαρύς, κυρίως δε από περιπτώσεις επισφαλούς φύλαξης στόχων, όπου δυστυχώς «ΣΤΟΧΟΙ», κατέληξαν να γίνουν οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας. Πρωταρχικό λοιπόν καθήκον όλων μας, πρέπει να είναι η διασφάλιση της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων. 
Και σ΄ αυτό θα [πρέπει να συμφωνήσουμε! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια