Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τον Αντιστράτηγο Χρήστο Μπουλούμπαση συναντήθηκε η Ένωση Ροδόπης


Διαβάστε την ανακοίνωση

  Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 στην Κομοτηνή, αντιπροσωπεία της Ένωσης μας ,αποτελούμενη από τον ΄Α Αντιπρόεδρό μας κ. ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ Ευστάθιο και την Ταμία μας κ. ΔΟΜΒΡΊΔΟΥ Λαμπρινή, πραγματοποίησε  θεσμική - εθιμοτυπική  συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Χρήστο  ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ.  

  Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συζήτησης τέθηκαν τα ειδικότερα ζητήματα αστυνομικής φύσεως και τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας τα οποία υπηρετούν  στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης .

  Κατά το πέρας της συνάντησης επιδόθηκε το παρακάτω  υπόμνημα αναλυτικών διεκδικήσεων και αιτημάτων. Από την πλευρά του ο κ Επιθεωρητής αποδέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε για τις δίκες του παρεμβάσεις προς τη Φυσική και την  Πολιτική ηγεσία μας ,προκειμένου για την επίλυση των προβλημάτων μας .

 

                                                                 ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ

Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ Χρήστος ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ

 

Αξιότιμε, κ Επιθεωρητά .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, με το παρόν υπόμνημα επιθυμεί να σας ενημερώσει για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας και τα οποία ανακύπτουν από τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες της Δ.Α. Ροδόπης σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού.

Σας γνωρίζουμε ότι από τις 494 συνολικά οργανικές θέσεις χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α. Ροδόπης, οι 98 εξ΄αυτών είναι κενές

κ επιθεωρητά ,

Θεωρούμε ότι γνωρίζετε πως η Δ.Α. Ροδόπης καλείται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, ήτοι :

1) η διαχείριση του φαινομένου των αυξημένων ροών εισόδου – διακίνησης παράνομων μεταναστών στη Χώρα, καθότι είμαστε όμοροι του Ν. Έβρου που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου αυτών

2) η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας (κλοπές, διαρρήξεις κ.λ.π.)

3) η έξαρση της χρήσης - διακίνησης ναρκωτικών

4) η ύπαρξη ισχυρών πυρήνων - οργανώσεων του αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χώρου

5) η ύπαρξη μεγάλης παραλιακής ζώνης η οποία κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα και εκ των πραγμάτων χρήζει αυξημένης ανάγκης αστυνόμευσης

6) η πολυπολιτισμικότητα του πληθυσμού, η οποία επιφέρει αύξηση της εγκληματικότητας , καθώς και φαινομένων – περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

7) η ύπαρξη πλήθους στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος εξαιτίας του γεγονότος πως η Κομοτηνή είναι η έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης- της Π.Ε. Ροδόπης - του Εφετείου Θράκης -του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο οποίο φοιτούν περίπου 12.500 φοιτητές - της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. - της Σχολής Αστυφυλάκων - του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής - των δύο Ταξιαρχιών ( ΧΧΙ Τ.Θ.Τ. και 29ης ΤΑΞ.ΠΖ.) - του Γενικού Τουρκικού Προξενείου - του Γενικού Καταστήματος Κράτησης

8) η από 09-09-2013   λειτουργία του Μεθοριακού Σημείου Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας, που αποτελεί την μεγαλύτερη πύλη εισόδου επισκεπτών ανάμεσα στα επτά σημεία της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και καλείται να ανταπεξέλθει στη διαχείριση αριθμού επισκεπτών πάνω από το 40% του συνόλου των αφιξοαναχωρήσεων που σημειώνονται σε επίπεδο Περιφέρειας και παρόλα αυτά η εν λόγω Υπηρεσία, σας ενημερώνουμε ότι είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένη σε ανθρώπινο δυναμικό  Δικαιολογημένα λοιπόν προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια , τόσο σ΄εμάς όσο και στην τοπική κοινωνία της Ροδόπης, η πρόσφατη απόφαση του Κατώτερου Συμβουλίου Τακτικών Μεταθέσεων Αστυνομικού προσωπικού, να μην λάβει υπόψιν του όλα τα παραπάνω αλλά και την ευαισθητότητα της Κρατικής Ασφάλειας στην περιοχή μας και   αποφάσισε να μην ενισχύσει με ούτε έναν αστυνομικό την Δ.Α Ροδόπης.

κ επιθεωρητά,

αιτούμαστε την συνδρομή σας με την εκ μέρους σας εκδήλωση των αναγκαίων ενεργειών , ώστε να τύχουν θετικής αντιμετώπισης τα ακόλουθα αιτήματα- προτάσεις μας:

1.Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης

2.Με το άρθρο 127 του Ν.4472/2017 νομοθετήθηκε η καταβολή επιδόματος ύψους εκατό (100) ευρώ στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν ή αποσπώνται στην Π.Ε. Έβρου, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της ανάγκης ύπαρξης κινήτρων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους και των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί.

Στη συνέχεια και με τον Ν. 4553/2018 το δικαίωμα λήψης του ανωτέρω επιδόματος επεκτάθηκε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, εξαιρώντας και αδικώντας κατάφορα το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στις αντίστοιχες περιοχές και μεταξύ αυτών, τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στο Νομό Ροδόπης.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας για την επέκταση καταβολής του επιδόματος των 100 ευρώ και στους Αστυνομικούς που υπηρετούν ή αποσπώνται στον Νομό Ροδόπης, καθώς είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούμε στη Ροδόπη έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε ιδιαίτερα μεγάλες και ολοένα αυξανόμενες ροές παρανόμως εισερχομένων στη Χώρα μας μεταναστών.

3. Στην παρ. 2 του άρθρου 11 του Π.Δ. 45/2008 , αναφέρει ρητά ότι

« Τα οχήματα με τα οποία γίνονται συλλήψεις ή προσαγωγές πολιτών φέρουν σταθερό και άθραυστο υαλοπίνακα για το διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων.»

Πάρα ταύτα στη Δ.Α. Ροδόπης, τα οχήματα με τα οποία γίνονται συλλήψεις ή προσαγωγές πολιτών δεν φέρουν τον προβλεπόμενο διαχωριστικό υαλοπίνακα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να εκτίθενται σε όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί για την ασφάλεια της μεταγωγής ή προσαγωγής, αλλά   και των συναδέλφων μας που διατάσσονται να τις εκτελούν.

Αίτημά μας είναι να εξοπλιστούν άμεσα όλα τα εν λόγω οχήματα της Δ.Α Ροδόπης με άθραυστο υαλοπίνακα για διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων.

4.Δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας σε Ελληνικό έδαφος, με προσδιορισμό τουλάχιστον 35 οργανικών θέσεων χαμηλόβαθμου προσωπικού, με παράλληλη ισάριθμη αύξηση των οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του, με αστυνομικό προσωπικό που θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την στελέχωση των Νεοϊδρυθεισών Υπηρεσιών. Κρίνεται αναγκαία η άμεση ενίσχυση της συγκεκριμένη υπηρεσίας με αποσπάσεις Αστυνομικών θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας   ,εν όψει θερινή περιόδου

5.Με το Π.Δ. 25/11.04.2011 ιδρύθηκε το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να λειτουργεί, κυρίως λόγω της μη εύρεσης κατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων. Η λειτουργία όμως της εν λόγω Υπηρεσίας αποτελεί άμεση αναγκαιότητα δεδομένης της λειτουργίας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής και του Εφετείου Θράκης.

Με τους αγώνες της Ένωσής μας και τις ενέργειες τόσο της προηγούμενης Διοίκησης της Δ.Α Ροδόπης τόσο και του Αρχηγείου μας εξευρέθηκε χώρος για την στέγασή του και καταρτίστηκε κοστολογημένη μελέτη όσον αφορά τη δαπάνη για την εκτέλεση των απαιτούμενων παρεμβάσεων επί των κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε αυτές να πληρούν τους όρους και κανονισμούς λειτουργίας και ασφάλειας του κτιρίου.

Αιτούμαστε την παρέμβασή σας για την επίσπευση αποδέσμευσης των σχετικών κονδυλίων ώστε επιτέλους να επιτευχθεί η λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής. Φυσικά θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο ότι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του, θα γίνει με αστυνομικό προσωπικό που θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τη στελέχωση των Νεοϊδρυθεισών Υπηρεσιών .

Όμως πέραν των τοπικών προβλημάτων, υπάρχουν καυτά κλαδικά ζητήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες αστυνομικούς και ενώ θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί χθες, δυστυχώς ακόμη παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας θρηνεί διαρκώς θύματα, εξακολουθεί να μην είναι αναγνωρισμένο ως επικίνδυνο το λειτούργημα που επιτελούμε, η δε ωριαία αποζημίωση για την νυχτερινή απασχόληση του αστυνομικού προσωπικού υπολείπεται κατά πολύ ακόμη και από το πιο ισχνό φιλοδώρημα... όπως το ίδιο ισχύει και για το ύψος της αποζημίωσης μας για την πέραν του πενθημέρου εργασία μας, επίσης οι αστυνομικοί συνεχίζουμε προκλητικά να εξαιρούμαστε εδώ και χρόνια – ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού - από τη λήψη του επιδόματος που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, τέλος θεωρούμε επιβεβλημένη την επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού οι οποίες είχαν καταργηθεί το 2013 και την άμεση πρόσληψη ισάριθμων αστυνομικών μέσω Πανελληνίων εξετάσεων.

Ελπίζουμε να σταθείτε αρωγός μας στην επίλυση των ανωτέρω κλαδικών και τοπικών προβλημάτων μας και να στηρίξετε έμπρακτα την δικαίωσή τους, γεγονός που θα αναβαθμίσει τις συνθήκες εργασίας των μελών μας σε Πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και την ποιότητα της αστυνόμευσης στον Νομό Ροδόπης.

                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα


 


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος


 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια