Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Ξεγύμνωσαν» την ΟΠΚΕ Αιγίου, τους πήραν τα τζιπ!


Δύο πολύτιμα «όπλα» έχασε με άνωθεν εντολή η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την υπηρεσία να αποδυναμώνεται επιχειρησιακά.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», τα δυο τζιπ που διέθετε η ΟΠΚΕ, μεταξύ των οποίων το αποκαλούμενο «θηρίο» – ένα Νissan Xterra- αποτελούν πλέον παρελθόν, αφού μετακινήθηκαν στην Αττική προς ενίσχυση των εκεί υπηρεσιών με βάση τον σχεδιασμό που εφαρμόζεται από το υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Τα κενά των «απολεσθέντων» οχημάτων καλύφθηκαν με την αποστολή ενός τζιπ από το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και ένα ακόμα από το ΑΤ Ακράτας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», ο επικεφαλής της ΟΠΚΕ Αιγιαλείας έθεσε προ των ευθυνών τους τούς επιτελείς της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ ως προς την καταλληλότητα των συγκεκριμένων οχημάτων. Σε αναφορά που υπέβαλε και προωθήθηκε αρμοδίως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, επισημαίνεται ότι κανένα από οχήματα δεν κρίνεται ικανό και αξιόμαχο για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως με διαταγή του Αρχηγείου, στο πλαίσιο της δεύτερης ανακατανομής, η Αχαΐα καλείτο να διαθέσει δυο οχήματα. Και τα δυο πάρθηκαν από το ΤΑ και το ΑΤ Αιγιαλείας, αντίστοιχα. «Καλή η ισορροπία μεταξύ των υπηρεσιών, αλλά κάπως πρέπει να δουλέψει και το σύστημα, δυστυχώς προτεραιότητα σε όλα έχει η Αθήνα», ανέφεραν με σκωπτικό ύφος αστυνομικοί κύκλοι.
Η «ΔΙΑΛΥΣΗ»

Και η «διάλυση» του μηχανοκίνητου στόλου συνεχίζεται. Το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, αν και στο δυναμικό του διαθέτει περίπου 10 οχήματα, τα 8 εξ αυτών βρίσκονται παροπλισμένα σε συνεργείο ελλείψει κονδυλίων για τη συντήρησή τους. Ετσι στην ενεργό δράση βρίσκεται ένα συμβατικό και αυτό «δανεικό» από την Ασφάλεια Πατρών και δύο 3θυρα οχήματα τα οποία δεν προβλέπεται να χρησιμοποιούνται για περιπολίες, μεταγωγές ή προσαγωγές.

Στα τραγελαφικά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως εδώ και περίπου ένα χρόνο «καθηλωμένα» παραμένουν και δυο τζιπ που προορίζονται για την ΟΠΚΕ. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει το σέρβις που απαιτείται στο ένα και η αλλαγή ελαστικών στο άλλο, ώστε να βγουν στον δρόμο.

Η ΔΩΡΕΑ

Μάλιστα, για την περίπτωση του δεύτερου οχήματος, αιγιώτης επιχειρηματίας είχε εκδηλώσει την πρόθεση να δωρίσει στην τοπική ΕΛΑΣ, ελαστικά και ζάντες αξίας 1.200 €. Η διαδικασία ωστόσο «ναυάγησε», όταν άρχισαν από τα Κεντρικά να παίρνουν το ένα μετά το άλλο τα τζιπ της Ασφαλείας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Κατά πληροφορίες της «Π», για το «ξεγύμνωνα» της ΟΠΚΕ Αιγιαλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου ετοιμάζεται να υποβάλει αναφορά στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

MAΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Πηγή: pelop.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια