Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πιθανά 9ήμερα Εορταστικά «γκρουπ» Πάσχα 2024 και Χορήγηση Έκτακτων ΗΕΕ όχι κάτω από 600€ καθαρά







Σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς ΥΕΘΑ:

1. Τα αναμενόμενα, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, δύο (2) «γκρουπ» των εννέα (9) ημερών το καθένα, θα χορηγηθούν ως εξής:

α. 1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από Δευτέρα 29 Απρ. 2023 έως και Τρίτη 07 Μάϊ. 2023.

β. 2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από Πέμπτη 09 Μάϊ. 2023 έως και Παρασκευή 17 Μάϊ 2023.

2. Προτείνεται η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, εν είδη δώρου Πάσχα, έστω και σε μορφή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας, με το συνολικό καθαρό ποσό να μην είναι κατώτερο των εξακοσίων ευρώ (600,00 €).

Ειδικότερα:

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς κ. ΥΕΘΑ: Ημερομηνίες άδειας εορτών και οικονομική ενίσχυση ως δώρο Πάσχα στους στρατιωτικούς.

Κύριε Υπουργέ.

Τα τελευταία χρόνια, είθισται να χορηγείται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δικαιωματικά κατά την περίοδο των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα), αριθμός ημερών αδείας απουσίας πέρα των προβλεπομένων.

Φέτος, όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να χορηγηθεί η εν λόγω άδεια, με πληροφορίες που καταφθάνουν στην Ένωσή μας, σε δύο (2) «γκρουπ» των εννέα (9) ημερών το καθένα. Το πρώτο από τις 29 Απριλίου έως τις 07 Μαΐου 2024 και το δεύτερο από τις 09 Μαΐου έως και τις 17 Μαΐου 2024.

Δεδομένου ότι τα παραπάνω δεν έχουν εισέτι επισημοποιηθεί, παρακαλούμε όπως επισπεύσετε την ανακοίνωσή τους, εφόσον υπάρχει βούληση χορηγήσεώς τους, προκειμένου οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους να προμηθευτούν έγκαιρα και το δυνατόν νωρίτερα, φθηνά ταξιδιωτικά εισιτήρια για τις πατρογονικές τους εστίες, αποφεύγοντας φαινόμενα προηγούμενων ετών, κατά τα οποία πλήρωναν «ποινή» για την αλλαγή των ημερομηνιών των εισιτηρίων που είχαν ήδη προμηθευτεί νωρίτερα.

Κλείνοντας, παρακαλούμε όπως εξεταστεί η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, εν είδη δώρου Πάσχα, έστω και σε μορφή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας, το συνολικό καθαρό ποσό της οποίας, να μην είναι κατώτερο των εξακοσίων ευρώ (600,00 €).

Πηγή: www.staratalogia.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια