Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απίστευτο ...Έγιναν 5 οι μήνες που καλούνται να ζήσουν χωρίς αποδοχές Έλληνες Στρατιωτικοί

 


Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε δημοσιεύσει σειρά άρθρων για προβλήματα των Στρατιωτικών ΄.  Tην 18 Φεβρουαρίου όπως είχαμε δημοσιεύσει , είχαμε   γίνει δέκτης  της δυσαρέσκειας αλλά και αγωνίας πολλών  Στρατιωτικών αλλά και μελών οικογενείας τους, που μετά απο 35 έτη υπηρεσίας αποστρατεύτηκαν και βρέθηκαν μπροστά σε απίστευτες δυσκολίες οικονομικές αλλά και γραφειοκρατικές πολλές φορές .Το ότι ξαφνικά και για διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών καλούνται να επιβιώσουν με το ποσό των 100 ευρώ που τους κατέβαλε η τελευταία μισθοδοσία τους μας έκανε  να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό ..Και όμως ισχύει πλήρως όπως είχαμε γράψει στο άρθρο μας ΕΔΩ  .

Δυστυχώς πάνω από ένα μήνα  μετά την δημοσίευση , το θέμα δεν λύθηκε αλλά το αντίθετο ,εφόσον οι 4 μήνες χωρίς αποδοχές   φαίνεται ότι γίνονται 5 μήνες όπως επώνυμα καταγγέλλει με άρθρο του στην σελίδα του συλλόγου αποφοίτων ΣΤΥΑ  ο  Σμχος ε.α Μανώλης Σαλεβουράκης της 38ης σειράς.
Ας δούμε όμως τι αναφέρει για την προσωπική του οδύσσεια και ας ελπίσουμε για την άμεση λύση του θέματος που αφορά το σύνολο  των Στρατιωτικών αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Στρατιωτικών  που αποστρατεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2023 παραμένει χωρίς σύνταξη.  Αλήθεια με τα εφάπαξ βοηθήματα που δικαιούνται τι γίνεται  ; ;
 

       Γράφει ο Σμχος ε.α Μανώλης Σαλεβουράκης της 38ης σειράς

Έχοντας διανύσει μια πορεία τριάντα πέντε ετών στις τάξεις της ΠΑ ήρθε η ώρα να περάσω στο νέο μου περιβάλλον αυτό της αποστρατείας.

Καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις της οικογένειας δεν σταματάνε με την αποστρατεία αλλά συνεχίζουν, πάντα με άγχωνε η μετάβαση αυτή, με τα τελευταία χρόνια το άγχος μου να ανεβαίνει καθώς οι οικονομικές υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί κατά πολύ.
Στη μείωση αυτού του άγχους βοηθούσαν προηγούμενοι συνάδελφοι –απόστρατοι πριν από εμένα- με τους οποίους συζητούσα και γνωρίζουν την κατάστασή μου, οι οποίοι με καθησύχαζαν ότι οι οιωνοί ήταν καλοί και ο χρόνος διεκπεραίωσης έχει μειωθεί, καθώς σε περίπου λιγότερο από τρίμηνο θα πληρωνόμουν και εγώ όπως και εκείνοι την πρώτη σύνταξη μαζί με τα αναδρομικά του τριμήνου.
Όντας λίγο καθησυχασμένος, ήρθε η 31η Δεκεμβρίου όταν και αποστρατεύτηκα.
Οι διαδικασίες από πλευράς μου διεκπεραιώθηκαν άμεσα καθώς δεν ήθελα να βρεθώ προ εκπλήξεων και καθυστερήσεων στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις.
Είχα ήδη κανονίσει ραντεβού για νέα ταυτότητα της οποίας η έκδοση έγινε στις 10 Ιανουαρίου. Βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικά εφορίας, υπεύθυνες δηλώσεις, βεβαιώσεις σπουδών για τα παιδιά, φωτοτυπίες κλπ, όλα ήταν έτοιμα και κατατέθηκαν στο οικονομικό της Μονάδας μου.
Αναμένοντας την έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης, μαθαίνω ότι θα καθυστερήσει καθώς ο χειριστής του θέματος και μοναδικός Αξκός στο εν λόγω γραφείο, ο οποίος ελέγχει-προετοιμάζει και αποστέλλει στον ΕΦΚΑ τους σχετικούς φακέλους, αδυνατεί -λόγω φόρτου- να ανταπεξέλθει στις συσσωρευμένες αιτήσεις που είναι πάνω από εκατό.
Παράλληλα μαθαίνω ότι είναι και εκείνος σε προετοιμασία αποστρατείας αφού συμπληρώνει την υποχρέωση 35 ετών σύντομα !!
Όπως καταλαβαίνετε, έχοντας συμπληρώσει κοντά στους τρεις μήνες χωρίς καν να έχει εκδοθεί συνταξιοδοτική πράξη, χωρίς έστω προκαταβολή σύνταξης, τα οικονομικά αποθέματα μειώνονται τάχιστα και τα πράγματα δυσκολεύουν αφόρητα.
Η τελευταία ενημέρωση που είχα καταδεικνύει σύνταξη το Πάσχα στην καλύτερη περίπτωση ...

Αναμονή και υπομονή έμαθα να κάνω σε όλη μου την καριέρα στην ΠΑ, το ίδιο λοιπόν και τώρα.

Αλλά, διερωτώμαι, δεν σκέφτηκε κανείς Διευθυντής να ορίσει κάποιον βοηθό σε εκείνο το αρμόδιο γραφείο οικονομικού-συντάξεων;
Πρώτα απ’ όλα για την ενίσχυση του υπάρχοντος Αξκού και κατά δεύτερο να μάθει τις διαδικασίες και να τις συνεχίσει ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις;
Υπάρχει Διευθυντής που να μην γνωρίζει τους υφισταμένους του; τις απαιτήσεις και το φόρτο της εργασίας που επωμίζονται; Δε νομίζω.

Η Πολεμική Αεροπορία και η μέριμνα για τα στελέχη σταματάει την ημέρα της αποστρατείας;

Μήπως να επανεξετάσετε οι αρμόδιοι το θέμα των απαιτούμενων εγγράφων και της προετοιμασίας τους για την αποστολή προς τον ΕΦΚΑ, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας;

ΠΗΓΗ Σύλλογος Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α | Ο Σ.Α.Σ (sastya.gr)

Πηγή: politisopliths.blogspot.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια