Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Στα Δικαστήρια οι 49 συλληφθέντες από την επιχείρηση στο ΑΠΘ – Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν μέσα (video)





Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετήχθησαν πριν από λίγο οι 49 συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Θετικών Επιστημών, στο ΑΠΘ, το περασμένο Σάββατο. Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη, ενώ παρέμεναν κρατούμενοι μέχρι και σήμερα.




Οι 49 συλληφθέντες αναμένεται να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου και παραπέμφθηκαν.





Χθες οδηγήθηκαν κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και επιπλέον για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση (οι 48 από τους 49).











Σημειώνεται πως και σήμερα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ στην είσοδο των Δικαστηρίων άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθέντες.



Όταν έφτασαν στα Δικαστήρια οι συλληφθέντες, ομάδα των συγκεντρωμένων ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να μην τους το επιτρέπουν.



Πηγή: www.thestival.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια