Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βαθμολογική εξέλιξη ανθυπαστυνόμων Ν.3686/08


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του Bloko.grΌπως πολλοί είχαν προβλέψει, άλλη μια στρέβλωση προέκυψε λίγα χρόνια μετά την ψήφιση του νέου βαθμολογίου.

Με το νέο βαθμολόγιο οι Ανθυπαστυνόμοι αυτής της κατηγορίας προάγονται με οργανική στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β' με τη συμπλήρωση εννέα (9) ετών πραγματικής υπηρεσίας στο βαθμό τους.

Καταληκτικός βαθμός για αυτή την κατηγορία συναδέλφων με την συμπλήρωση του ανάλογου χρόνου (4 και 3 έτη) σε Αστυνόμο Β, εφόσον όμως υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στον βαθμό.

Η παραπάνω καταχρηστική διάταξη δημιουργεί εμφανείς ανισότητες μεταξύ ομοιοβαθμων Αξιωματικών καθώς εμποδίζει την περαιτέρω προαγωγή των Αξιωματικών αυτών αλλά επίσης έχει δημιουργησει σοβαρό πρόβλημα στην υπάρχουσα επετηρίδα τους καθώς αυτή έχει μπλοκάρει και οι προαχθέντες στο βαθμό του Αστυνόμου Β' καθώς χρειάζονται διπλάσιο χρόνο από τους ομοιοβαθμους τους για να προαχθούν.


Καλό είναι να μην στέλνουμε τους συναδέλφους συνεχώς στις δικαστικές αίθουσες...

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συναδελφε να απευθυνθείς στους συνδικαλιστικούς φορείς για να σε βοηθήσουν αν θες να αλλάξει κάτι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η πιο αδικημένη κατηγορία του βαθμολογίου. Οι αστυνομικοί που είναι μόνιμα επιφορτισμένοι με προανακριτικά καθήκοντα,στυλοβάτες των Υπηρεσιών, εκτελώντας κυρίως καθήκοντα ΑΞ/ΥΠ και μάλιστα μέχρι την σύνταξή τους όπως αποφασίστηκε. Ως Ανθυπαστυνομοι εξαναγκάστηκαν στην ουσία να υπογράψουν για τον βαθμό αφού θα υπήρχαν οικονομικές απώλειες εάν δεν το έκαναν, τους έδωσαν όλα τα καθήκοντα των Αξιωματικών ώστε να απεμπλακούν οι υπόλοιποι ομοιοβαθμοι άλλων κατηγοριών (ΠΔΕ κλπ) και τους φέρονται ως Ανθυπαστυνόμους κατ'ουσία για πάντα. Κοινώς οι χαμάληδες. Και ο σχολιαστής παραπάνω αναφέρει στον αρθρογράφο να αποταθεί στους συνδικαλιστές. Αστείο. Αφενός αυτοί το πρότειναν να γίνει έτσι και αφετέρου δεν ασχολούνται περαιτέρω με το θέμα πιστεύοντας μάλιστα ότι έχουν ευνοήσει την συγκεκριμένη κατηγορία βαθμοφόρων (αν είναι δυνατόν).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεμίσαμε αξιωματικούς ,κανένας δεν δουλεύει στο πεζοδρόμιο.Σε λίγο θα βγάζει και γνωστό σουπερμάρκετ και μάλιστα σε προσφορά. Εδώ και τώρα αξιωματικοί μόνο από Σχολή Αξιωματικών. Τέλος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι Ανθυποβητάδες πήραν στο λαιμό τους τους σνακριτικους αστυφυλακες και επωφελούνται μόνο από αυτές τις καταστάσεις. Πάρτε χαμπάρι την αλήθεια ή Ποσσυ δεν στήριξε ποτέ τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι αγαπητέ συνάδελφε ούτε Αξιωματικών, που δίνεις μια φορά εξετάσεις και μετά ντε φακτο οι βαθμοί μέχρι το τέλος της καριέρας. Μια σχολή Αστυνομίας χρειάζεται, λιγότεροι βαθμοί στο σύνολο, εξετάσεις για κάθε βαθμό, μόνο για τους ικανούς, επαγγελματίες και εργατικους αστυνομικούς, που θα προτείνονται με συγκεκριμένα κριτήρια για συμμετοχή στις εξετάσεις. Ελάχιστο όριο βαθμού στις εξετάσεις όπου οποίος το πετυχαίνει να περνάει και μετά αξιολόγηση από επιτροπή για την ικανότητα διοίκησης. Οπότε Αξιωματικοί με εμπειρία και ικανότητα που θα έχουν περάσει από όλους τους βαθμούς της Αστυνομίας. Δηλαδή μια ευρωπαϊκή αστυνομία με κίνητρο αποδοτικότητας και επαγγεματισμου και όχι Αστυνομία στα προτυπα του Στρατού, που έχει πολύ διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και αντικείμενο. Και συμφωνώ ότι έχουμε γεμίσει αξιωματικούς.