Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέμπη: Ελεύθεροι με εγγύηση 1,7 εκατ. ευρώ άλλοι δύο κατηγορούμενοι από τον ΕΡΓΟΣΕ - Τι ισχύει με τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουνΜετά τις σημερινές απολογίες η επιβολή εγγυήσεων πλέον συνολικά φθάνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ - Ποια είναι η αλήθεια σχετικά με τα τεράστια χρηματικά ποσά και τους περιοριστικούς όρουςΔύο ακόμη κατηγορούμενοι, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, που απολογήθηκαν ενώπιον της Ευρωπαίας Ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για τη σύμβαση 717 σχετικά με έργα για την σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, έφυγαν από τα δικαστήρια ελεύθεροι με την υποχρέωση καταβολής υψηλότατης χρηματικής εγγύησης, μεγαλύτερης από αυτές που επιβλήθηκαν έως σήμερα για την υπόθεση, που συνολικά φθάνει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.Η ανακρίτρια και η αρμόδια εντεταλμένη Ευρωπαία Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έκριναν ότι οι δύο κατηγορούμενοι από την ΕΡΓΟΣΕ μετά τις πολύωρες απολογίες που έδωσαν, μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης που πρέπει να καταβληθεί εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.


Για τον έναν κατηγορούμενο η εγγύηση ορίστηκε στις 800 χιλιάδες ευρώ, ενώ για τον έτερο στο ποσό των 900 χιλιάδων ευρώ.Μέχρι σήμερα ενώπιον της κ. Σαλλάπα είχαν απολογηθεί τρία στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ στους οποίους οι χρηματικές εγγυήσεις ορίστηκαν σε 600 χιλιάδες, 500 χιλιάδες και 700 χιλιάδες ευρώ.

Μετά τις σημερινές απολογίες και με την επιβολή εγγυήσεων που πλέον συνολικά φθάνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, η κ. Σαλάππα θα λάβει τις επόμενες ημέρες απολογίες άλλων εννέα κατηγορουμένων από την ΕΡΓΟΣΕ, ενώ μετά θα ακολουθήσουν οι απολογίες τεσσάρων κατηγορουμένων στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ).Τελευταίοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου οι πέντε ιδιώτες, στελέχη της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο.


Τι ισχύει με τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ


Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς ένας υπάλληλος μπορεί να καταβάλλει εγγυήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος.Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ποσά δεν έχουν καταβληθεί, αλλά έχει δοθεί προθεσμία 15 ημερών για να καταβληθούν. Στο μεταξύ οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ασκήσουν έφεση για να μειωθούν τα ποσά των εγγυήσεων και να φτάσουν στο ύψος που μπορεί να πληρωθεί από έναν απλό υπάλληλο.

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ εξηγεί το καθεστώς με το οποίο αφήνονται ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως "πρωτοφανή" τα ποσά των χρηματικών εγγυήσεων που καλούνται να καταβάλλουν οι κατηγορούμενοι προκειμένου να μην προφυλακιστούν και ταυτόχρονα επιτίθενται στα ΜΜΕ επειδή έθεσαν ερωτήματα για το που βρήκαν τα χρήματα για την καταβολή της εγγύησης.

Διαβάστε Επίσης


Αναλυτικά η ανακοίνωση:Μετά τα πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας ποσά χρηματικών εγγυήσεων που καλούνται να καταβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι απολογούμενοι για την οικονομική διαχείριση της σύμβασης 717 εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να μην προφυλακιστούν, δυστυχώς εξακολουθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να διογκώνεται ένα όργιο άθλιας παραπληροφόρησης που καλλιεργεί την ψευδή εντύπωση στον απλό πολίτη-ακροατή ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή δήθεν βρήκαν, ή είχαν και κατέβαλαν τα υπέρογκα ποσά ύψους 500, 600 ή 700 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν άλλη μία φορά, όσο πιο απλά γίνεται, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές σε όποιον πολίτη επιθυμεί να μη συμμετέχει στο ενορχηστρωμένο όργιο κατασυκοφάντησης όλων των εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ: Οι απολογηθέντες συνάδελφοι που καλούνται να μαζέψουν χρηματικά ποσά άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, για να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, ασφαλώς και δεν κατέβαλαν τίποτε. Μηδέν ευρώ μέχρι σήμερα. Και αυτό διότι έλαβαν προθεσμία 15 ημερών έκαστος να τα καταβάλλουν ειδάλλως, εάν αυτές οι εγγυήσεις δεν μειωθούν δραστικά κατόπιν εφέσεως που δικαιούνται να υποβάλλουν οι κατηγορούμενοι, ώστε το ύψος τους να ανταποκρίνεται στο προφίλ ενός απλού εργαζόμενου, στην εκπνοή αυτού του διαστήματος οι εν λόγω υπάλληλοι με μαθηματική βεβαιότητα θα προφυλακιστούν. Τότε όμως θα είναι αργά για να αρθούν οι τόνοι λάσπης που εδώ και λίγες ημέρες πέφτουν σωρηδόν σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, για τη δήθεν προέλευση των μυθικών χρημάτων, σε ένα όργιο παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης που προφανώς μόνον τυχαίο δεν είναι.Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί άλλωστε το γεγονός, ότι τόσοι "δημοσιογράφοι", μεταξύ των οποίων και μερικοί θεωρούμενοι ως "έγκριτοι", να μπερδεύουν συλλήβδην στοιχειώδεις έννοιες της Ελληνικής γλώσσας και να μην αντιλαμβάνονται την ουσιώδη διαφορά του ότι "επιβλήθηκαν" εγγυήσεις με προθεσμία 15 ημερών, δε σημαίνει ότι "καταβλήθηκαν" εγγυήσεις επιτόπου, εκτός του ότι υπάρχει προφανής σκοπιμότητα δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων; Αυτή η αθλιότητα, ο συστηματικός διασυρμός απλών υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ και το "κυνήγι μαγισσών" που έχει εξαπολυθεί, όλως τυχαίως ακολουθώντας τα δημοσκοπικά ευρήματα για την οργή της κοινωνίας, που επίσης όλως τυχαίως εξυπηρετεί παντός φύσεως πολιτικούς προϊσταμένους, πρέπει επιτέλους να πάψουν.

Και για αυτό, εμείς από την πλευρά μας, όπως επανειλημμένως έχουμε δηλώσει, θα εξακολουθήσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν, όσο ψηλά και αν αυτές βρίσκονται.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις


Πηγή:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια