Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 15 λεπτά για να σώσουν τη ζωή ενός άνδρα στο κέντρο της Αθήνας


Χθες το πρωί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης την ώρα της περιπολίας είδαν έναν άνδρα που είχε πέσει στο έδαφος στην οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, είχε χτυπήσει από την πτώση στο πίσω μέρος του κεφαλιού και είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Δίχως δεύτερη σκέψη σταμάτησαν ώστε να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και ενημέρωσαν για να φτάσει ασθενοφόρο. Ο άνδρας δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι είχε αδύναμο σφυγμό και να ξεκινούν τη διαδικασία καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. 

Σε πρώτο χρόνο ο οργανισμός του άνδρα δεν ανταποκρινόταν ωστόσο στη συνέχεια άρχισε να ανακτά σταδιακά τις αισθήσεις του, να κουνάει τα άκρα του και να προσπαθεί να μιλήσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloko.gr οι διασώστες του ΕΚΑΒ ενημέρωσαν τους αστυνομικούς ότι είχε προηγηθεί εγκεφαλικό επεισόδιο και πως χάρη στις προσπάθειες τους κατάφεραν να επαναφέρουν το σφυγμό του και να κρατηθεί στη ζωή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας που έκαναν κράτησαν την ψυχραιμία τους και εφάρμοσαν όλα τα πρωτόκολλα ώστε ο ασθενής να παραδοθεί στο ΕΚΑΒ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια