Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Ένωση Θεσσαλονίκης: Μέτρα και Υποδομές πουθενά!! Τροχονόμοι παντού! Παράνοια... OVER


Με 200 άτομα ενισχύθηκε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης - Ανακοίνωση της Ένωσης 


Από την πρώτη στιγμή όπως επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος, καταθέσαμε σειρά προτάσεων με αφορμή την έναρξη των εργασιών του Flyover.

Διαπιστώνουμε όμως, ότι όχι μόνο δεν αλλάζει τίποτα, αντιθέτως η κατάσταση οδεύει  εκτός ελέγχου.

   Με βάση τις νέες μετακινήσεις που διατάχθηκαν, η ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας ξεπερνάει τους 200 και πλέον αστυνομικούς, πέραν όλων όσων υπηρετούν μόνιμα στην εν λόγω Διεύθυνση.

                Τροχονόμοι παντού … μέτρα και υποδομές πουθενά…

   Ίσως, είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια δεδομένα που ξεκινάν οι εργασίες ενός τόσο μεγάλου έργου χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη κυκλοφοριακή μελέτη.

    Τι μπορούν άραγε να κάνουν οι εκατοντάδες τροχονόμοι σε μια πόλη χωρίς Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς και με ανύπαρκτους χώρους στάθμευσης;;; Ρητορικό το ερώτημα, αφού ούτε αυτοκίνητα μπορούν να εξαφανίσουν, ούτε δρόμους να διαπλατύνουν.

    Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα τόσο το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές, όσο και οι τοπικοί φορείς δεν έλαβαν κανένα απολύτως μέτρο και ουδεμία πρωτοβουλία, για την βελτίωση του κυκλοφοριακού της πόλης με βάση τα νέα δεδομένα;

   Για ακόμη μια φορά «Πάμε και όπου βγει» και αν δεν βγει έχουμε τον εύκολο στόχο … Για όλα θα φταίει η Αστυνομία και η Τροχαία.

   Το άκρον άωτον του παραλογισμού αποτελεί ότι για να φτιαχτεί το Flyover, χθες φτάσαμε στο σημείο να αποσπαστούν αστυνομικοί με ειδικότητα από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών καθώς και από την Αντιτρομοκρατική. Εστιάζουμε  σε αυτές τις δυο υπηρεσίες διότι, η μεν πρώτη που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξιχνίαση εγκλημάτων, με την μετακίνηση  των 20 αστυνομικών οδηγείται ξεκάθαρα σε διάλυση, αφού πλέον μένουν μόνο αξιωματικοί να ασκούν διοίκηση «στον κανέναν». Στην δεύτερη περίπτωση, αναρωτιόμαστε πόσο λογικό είναι στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, με την τρομοκρατία να κάνει δειλά δειλά την επανεμφάνιση της, να βγουν στην διασταύρωση να κάνουν ρύθμιση και μετά από τρεις μήνες, να επιστρέψουν στην βάση τους για την ανεύρεση τρομοκρατών.

    Είμαστε από τους ελάχιστους που μιλάμε για ανακατανομή προσωπικού, για ορθή διαχείριση αυτού και για αξιοκρατία με προτάσεις. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δεν θα φανούμε ανακόλουθοι. Πλην όμως, όλα όσα αποφασίζονται θα πρέπει να γίνονται με σχέδιο και όχι με σπασμωδικές κινήσεις που φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

    Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι υπεύθυνοι για το κυκλοφοριακό χάος της πόλης είναι όλοι αυτοί οι οποίοι κατέχουν θέση ευθύνης και οι οποίοι όφειλαν να λάβουν μέτρα και αποφάσεις, χωρίς μέχρι σήμερα να πράξουν έστω τα αυτονόητα.

         

    Οι ευθύνες δεν κρύβονται πίσω από καμία ΕΛ.ΑΣ. και κανέναν τροχονόμο!

Θεσσαλονίκη, 8 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος


Πηγή: eaythes.gr


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ναι των διοικήσεων ειχαν και οι δυο αυτες υπηρεσιες.

Στειλαν ατομα και αρα ξερουν καλύτερα οτι η δουλεια βγαινει σε αυτες και οτι στην ουσια μ΄πορουν να λειτουργήσουν και με λιγοτερους.

Οπότε μια χαρα ειναι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μαλλον πειραξαν τα βυσματακια των συνδικαλιστων που οταν εμπαιναν σε αυτες τις "ειδικες υπηρεσίες" ανειδίκευτοι κ αφηνοντας με κενες θεσεις τις προηγουμενες υπηρεσίες δεν ενοχλουσε κανεναν...τωρα ξαφνικα βγαζουμε ανακοινωσεις ..
Γελαμε πραγματικά νε τα ανεκδοτακια ! Ολοι ξρρουμε πως για να μπεις σε αυτες τις υπηρεσίες βες τρελο βυσμα και θεωρεισαι αμετακινητος οποτε τωρα που αποφαδιασν να μετακινησουν κ αυτους κατι τους χαλασε τους συνδικαλιστες στη μαγια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην ενοχλειτε..... διανυουμε την περιόδο ανταλλαγής πλακετών με περίσσια χαμόγελα και φιλοφρονήσεις.
Ακολουθεί η περίδος των ανούσιων συναντήσεων με την αναμνηστικη φωτό στο τέλος επίσης με περίσσια χαμόγελα.
Μετά θα έρθει η περίοδος των Κρίσεων.....