Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Greek Mafia: Ψάχνουν το νήμα που συνδέει τον 45χρονο τρομοκράτη, τους δύο ΟΥΚάδες και τον πορτιέρη







Στοιχεία και συνδιαλλαγές που μπορεί να παραπέμπουν σε εμπόριο οπλισμού, αναζητούν τα στελέχη του Τμήματος Εκβιαστών, πίσω από τη δραστηριότητα, του 45χρονου καταδικασμένου μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, των δύο ΟΥΚάδων και του πορτιέρη σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας.



Την ίδια στιγμή, εξετάζουν τις σχέσεις του μέλους της ΣΠΦ που οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή, με ποινικούς και αρχηγικό μέλος της GREEK MAFIA, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν οι συλληφθέντες συνδέονται με "εφόδια" και "οπλισμό" που έχει χρησιμοποιηθεί σε πρόσφατα χτυπήματα της αιματηρής διαμάχης για την επικυριαρχία στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.

"Ισχυρό και άμεσο χτύπημα"

"Επίκειται ισχυρό και άμεσο βομβιστικό χτύπημα", φέρεται να έλεγε η πληροφορία που ήρθε στην κατοχή της Ασφάλειας, πριν από 10 ημέρες. Η ίδια πηγή, φέρεται να ανέφερε ότι ο 45χρονος, σκόπευε να προμηθευτεί ποσότητες εκρηκτικής ύλης από τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ξεκίνησαν άμεσα την παρακολούθηση των υπόπτων, όμως μετά από μόλις πέντε 24ωρα επισυνδέσεων, την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισαν να δρομολογήσουν άμεσα τις ταυτόχρονες επιχειρήσεις, εκτιμώντας ότι ενδεχόμενο "χτύπημα" ήταν "προ των πυλών". Τα στελέχη της Ασφάλειας, δεν διαπίστωσαν καμία επαφή ανάμεσα στους κατηγορούμενους, εκτός από μερικές συνομιλίες προσωπικού χαρακτήρα, ανάμεσα στα δύο αδέρφια από το Πέραμα, όμως παρά τις μηδενικές ενδείξεις από το πεδίο των ερευνών, έκριναν αξιόπιστη την πηγή τους και προχώρησαν στις συλλήψεις.


Φοβόταν την εκτέλεση

"Η σύντροφος μου βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν προμηθευτεί το όπλο δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν", φέρεται να είπε κατά την απολογία του στον Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, το κατηγορούμενο μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, που καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και ένα μήνα φυλάκισης για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Αρνήθηκε ότι το πιστόλι που εντόπισαν οι αρχές ήταν δικό του, ενώ υποστήριξε ότι το μισθωτήριο του σπιτιού είναι σε άλλο όνομα και δεν είναι η κατοικία του. "Επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι", ανέφερε σε άλλο σημείο της απολογίας, ισχυριζόμενος πως είχε φύγει για μήνες καθώς φοβόταν ότι θα ήταν το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek Mafia, λόγω των σχέσεων που είχε αποκτήσει με μέλη της.
Πυρήνες και GREEK MAFIA

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η ώσμωση κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με ποινικούς και αρχηγικό μέλος της GREEK MAFIA, φαίνεται να ξεκινά από το 2010, μέσα στις φυλακές μετά τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 45χρονος, ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με τον Βασίλη Στεφανάκο, οι οποίες διατηρήθηκαν μέχρι και την δολοφονία του τον Ιανουάριο του 2018 στο Χαϊδάρι. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ανέφεραν ότι το αρχηγικό μέλος της GREEK MAFIA φερόταν να έχει ρόλο πίσω από εναέριες αποδράσεις, δολοφονίες, ενώ συνδέθηκε από τους αστυνομικούς με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον Χριστόδουλο Ξηρό και το σχέδιο απόδρασης "Γοργοπόταμος" που περιελάμβανε ανατίναξη της περίφραξης των φυλακών με αυτοσχέδιο "κανόνι". Ο ίδιος ο Βασίλης Στεφανάκος έκανε λόγο για φιλικές σχέσεις με μέλη της Συνωμοσίας και πως δεν μπορούσε να υπάρχει ώσμωση ποινικών και τρομοκρατών, ενώ το 45χρονο μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς υποστήριζε σε κείμενό του πως πρόκειται για φίλο και οι αναφορές για σχέσεις συνεργασίας είναι μυθεύματα. Μετά τη δολοφονία του Στεφανάκου, ο 45χρονος εκφώνησε επικήδειο λόγο για τον φίλο του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από αυτές τις φιλικές σχέσεις ανάμεσά τους προέκυψε και η επαφή του μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με τον 38χρονο επονομαζόμενο "Ράμπο", ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό, μαζί με τον 31χρονου κουνιάδο του "Νιόνιο". Το 2019, το μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αποφυλακίστηκε με όρους, και φαίνεται να ανέπτυξε επαγγελματική συνεργασία με τον "Ράμπο", όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Το 45χρονο μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, παραβρέθηκε στην κηδεία του συνεργάτη του, ενώ αμέσως μετά από αυτή έφυγε για σχεδόν δύο μήνες σε πόλη της κεντρικής Ελλάδας.
Λαθρεμπόριο τσιγάρων

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, που αναζητούν το στόχο της προετοιμαζόμενης βομβιστικής επίθεσης, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την ατζέντα και το τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις του 45χρονου, καθώς και τα ψηφιακά πειστήρια που έχουν κατασχεθεί από τα σπίτια και των τεσσάρων κατηγορουμένων.


Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η προετοιμασία της βομβιστικής επίθεσης να σχετίζεται με τον δολοφονικό πόλεμο για την επικυριαρχία στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, που εξελίχθηκε τους τελευταίους μήνες. Ερευνούν αν οι κατηγορούμενοι είχαν συμμετοχή σε βομβιστικές ενέργειες που καταγράφηκαν το 2023, πριν την δολοφονία του "Ράμπο", σε Θεσσαλονίκη και Ασπρόπυργο, εναντίον ατόμων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι φέρεται να βρίσκονταν πίσω από την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστού ως "Θείου Τζο" και αργότερα και του "Ράμπο", Βασίλη Ρουμπέτη.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν η προετοιμαζόμενη βομβιστική επίθεση να αφορούσε πράξη αντεκδίκησης σε βάρος ατόμων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι κατηγορούνται, σύμφωνα με τις πρόσφατες αστυνομικές ανακοινώσεις, για τις δολοφονίες των "Θείου Τζο", "Ράμπου" και "Νιόνιου", αλλά κυρίως για αυτή του "Ράμπο".
Μισό κιλό εκρηκτικής ύλης

"Η ποσότητα ήταν ικανή να κατεδαφίσει μεγάλη πολυκατοικία", σημειώνουν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά, με τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει το μισό κιλό εκρηκτικής ύλης TNT που εντοπίστηκε στην κατοχή του ενός βατραχανθρώπου. Εκτός από τα κυτία με την εκρηκτική ύλη, οι αρχές εντόπισαν πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις. Οι αρχές εξετάζουν τον τρόπο που προμηθεύτηκαν τον οπλισμό τα δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, θέλοντας να διαπιστώσουν εάν είχαν ικανότητα εμπορίου οπλισμού, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τις πληροφορίες που οδήγησαν στις συλλήψεις της Παρασκευής.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται το παρελθόν των δύο ανδρών, που είχαν απασχολήσει μεταξύ άλλων για σωματικές βλάβες, ναρκωτικά και όπλα, αλλά και οι σχέσεις που είχαν με ποινικούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος βατραχάνθρωπος, φέρεται να είχε επαφές με τον "Ράμπο", μέσω της ποδοσφαιρικής ομάδας που υποστήριζαν και τα ταξίδια του στη Μύκονο, ως συνοδός ασφαλείας.

"Τα εκρηκτικά είναι από ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού. Σκόπευα να τα επιστρέψω στην υπηρεσία αλλά δεν πρόλαβα", υποστήριξε ο 33χρονος ΟΥΚας, στους αστυνομικούς. Όπως σημειώνουν όμως πηγές του σώματος, οι δύο άνδρες ήταν σε διοικητικές υπηρεσίες και δεν είχαν πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες. Παράλληλα ξεκαθαρίζεται πως το Ναυτικό δεν χρησιμοποιεί TNT, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια στις αποθήκες οπλισμού.

Πηγή: www.thetoc.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια