Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένταση στη διαδήλωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη - «Βροχή» από πέτρες και χημικά


Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για τα Τέμπη.  

Ένταση στη Θεσσαλονίκη, στη διαδήλωση για τα Τέμπη | Eurokinissi






Σκηνικό έντασης σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα (28/2) στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


Τα επεισόδια με πέτρες, μολότοφ και χημικά μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης μετά το πέρας της διαδήλωσης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.



Ξεκίνησαν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από τον σταθμό του ΟΣΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και γρήγορα επεκτάθηκαν και σε άλλες οδούς, όπως την Ιασωνίδου, Εγνατία και Π.Π. Γερμανού. Προσαγωγή διαδηλωτή από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη | Eurokinissi

Σκηνικό έντασης στη Θεσσαλονίκη για τα Τέμπη | Eurokinissi



Μονάδες των ΜΑΤ στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη | Eurokinissi
Θεσσαλονίκη: Το χρονικό των επεισοδίων


Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, όλα ξεκίνησαν στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου διαδηλωτές έριξαν μπογιές, βόμβες μολότοφ και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με ρίψη χημικών και οβίδες κρότου-λάμψης.

Η ένταση συνεχίστηκε και έξω από το Διοικητήριο, όπου κατέληξε η πορεία, όταν διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί τους «απώθησαν» με δακρυγόνα.

Η πορεία έληξε και διάφορα τμήματά της κινήθηκαν προς το κέντρο της πόλης, όπου συνεχίζουν τη διαμαρτυρία.

Νωρίτερα, έγινε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και άλλη συγκέντρωση στην Καμάρα που κινήθηκε κι αυτή προς το κέντρο της πόλης. Ακολούθησε η κεντρική πορεία από την Εγνατία και την οδό Μοναστηρίου, με στάση και διαμαρτυρία στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στη συνέχεια η πορεία ανέβηκε, από την οδό Διοικητηρίου, μέχρι το ΥΜΑΘ.

Πηγή: www.reader.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια