Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιρρίπτουν ευθύνες στον Φρούραρχο της Βουλής για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών


Από τις 3.15 το μεσημέρι, σχεδόν πριν καν ολοκληρωθεί το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, έσπευσε ο φρούραρχος της Βουλής να ζητήσει επιτακτικά από τις υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας να σβήσουν αμέσως τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών, που είχαν γράψει οι διαδηλωτές μπροστά στο κτήριο.Το τηλεφώνημα από τα φρουραρχείο της Βουλής έγινε σχεδόν αμέσως με το που γράφτηκαν τα ονόματα, γεγονός που μαρτυρά την τεράστια ενόχληση η οποία υπήρξε πιθανότατα όχι μόνο από στη φρουρά του κτηρίου, αλλά και από την ηγεσία του κοινοβουλίου.

Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η πίεση προς την υπηρεσία του δήμου, που εστάλη αμέσως όχημα για να «καθαρίσει», τα «συνθήματα», όπως αναφέρθηκε από το φρουραρχείο και καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων του συγκεκριμένου τμήματος του δήμου.


Το όχημα επιχείρησε να πάει στο χώρο, αλλά ο «καθαρισμός» δεν κατέστη δυνατός, λόγω επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει, σύμφωνα πάντα με ντο έγγραφο της δημοτικής υπηρεσίας.

Γι’ αυτό και η «επιχείρηση» ανατέθηκε στη βραδινή βάρδια με το γνωστό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση είναι προς έλεγχο και γιατί οι υπάλληλοι της υπηρεσίας που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν ενημέρωσαν αρμοδίως τους ανωτέρους τους, καθώς επρόκειτο για ένα λεπτό ζήτημα. Και από πότε οι υπάλληλοι ενός δήμου παίρνουν εντολές από τον φρούραρχο της Βουλής ή από οποιοδήποτε άλλον πέραν της αρμόδιας διεύθυνσης στην οποία υπάγονται;


Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει συνεργείο καθαρισμού να «εξαφανίζει» τα ονόματα μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, προκάλεσε οργή και απορία σε αρκετούς χρήστες.


Δήμος Αθηναίων: Έδωσε εντολή ο φρούραρχος της Βουλής

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, δήλωσε ότι τη σχετική εντολή έδωσε ο φρούραρχος της Βουλής και όχι ο Δήμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της:

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.»


Τι υποστηρίζουν πηγές του φρουραρχείου της Βουλής

Πηγές του φρουραρχείου της Βουλής, αναφέρουν ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου.


Πηγή: topontiki.gr


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι ρύπανση ή όχι ; Είναι ποινικό αδίκημα η ρύπανση δημόσιου χώρου ή όχι ; Δεν έχει σημασία το μήνυμα. Είτε γράφει Θρύλος ολέ, είτε ζήτω το κκε, είτε ψωνίστε ψυγεία εσκιμο, είτε ονόματα νεκρών. Σε μια πραγματική δημοκρατία, σε μια οργανωμένη πολιτεία αυτά είναι αυτονόητα. Σε εμάς είναι ;