Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένας χρόνος από το δυστύχημα των Τεμπών


Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από  την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή 57 ατόμων όταν συγκρούστηκαν μετωπικά μία επιβατική και μία εμπορική αμαξοστοιχία κοντά στην περιοχή Ευαγγελισμός στα Τέμπη.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ακολούθησε έκρηξη και πυρκαγιά. Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από επιβάτη στο 112 και στις αρχές σήμανε συναγερμός. Πυροσβέστες, διασώστες, εθελοντές, αστυνομικοί έσπευσαν να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους με την εικόνα που αντίκρυσαν να είναι σοκαριστική.

Φλόγες, καπνοί, διαλυμένες λαμαρίνες κραυγές ατόμων, πόνος και αίμα. Όταν πια ξημέρωσε φάνηκε η εικόνα του τρόμου. Οι πυροσβέστες απεγκλώβιζαν ανθρώπους που μεταφέρονταν στα νοσοκομεία της Λάρισας για τις πρώτες βοήθειες. Συγγενείς επιβατών έφταναν στην πόλη και προσπαθούσαν να μάθουν τί απέγιναν οι δικοί τους άνθρωποι.

Στα Τέμπή έφτασαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή ο οποίος λίγες ώρες αργότερα παραιτήθηκε. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον σταθμάρχη που μετά την απολογία του προφυλακίστηκε ενώ η Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα λαμβάνοντας καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους.

57 νεκροί είναι ο απολογισμός. Δεκάδες τραυματίες ανάμεσά τους και ένας νέος ο οποίος βρίσκεται σε κώμα.

Ένας χρόνος έχει περάσει και οι συγγενείς των ανθρώπων ψάχνουν απαντήσεις., ζητούν να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι και αποδοθεί Δικαιοσύνη στη μνήμη των 57 ψυχών,



 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια