Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ορκίστηκαν οι Ολυμπιονίκες Τεντόγλου, Πετρούνιας, Παπαδοπούλου


Στην ορκωμοσία των εφέδρων εν ενέργεια αξιωματικών Ολυμπιονικών στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.Το «παρών» στην ορκωμοσία των Ολυμπιονικών έδωσαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.
Ανάμεσα στους αθλητές που ορκίστηκαν ήταν ο ολυμπιονίκης στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας, ο Μίλτος Τεντόγλου του άλματος εις μήκος, η Σοφία Παπαδοπούλου στην ιστιοπλοΐα, ο αρχηγός της εθνικής πόλο Γιάννης Φουντούλης.




«Τιμάμε σήμερα τους Ολυμπιονίκες μας που ορκίσθηκαν Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ως πηγή έμπνευσης, με τις επιδόσεις τους και το ταλέντο τους. Οι διακρίσεις τις οποίες έχουν πετύχει αντικατοπτρίζουν αφοσίωση και διαρκή προσπάθεια και αποτελούν πρότυπο για το κοινωνικό σύνολο» είπε ο Νίκος Δένδιας.

Από την δική του πλευρά ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε: «Θα υπηρετήσουν το στράτευμα και την Πατρίδα με την ίδια αφοσίωση και τις ίδιες αξίες που μέσω του Αθλητισμού σήκωσαν την ελληνική σημαία όσο πιο ψηλά γινόταν, κάνοντάς μας περήφανους και διαφημίζοντας την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Η Πολιτεία αποδίδει στους Ολυμπιονίκες μας τη μέγιστη τιμή, όπως τους αρμόζει. Ως πρότυπα, ειδικά για τη νέα γενιά». Αναλυτικά οι ολυμπιονίκες και που ορκίστηκαν ή θα ορκιστούν: Πεζικό: Στέφανος Ντούσκος, Παναγιώτης Μάντης, Ελευθέριος Πετρούνιας, Στυλιανός Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κωνσταντίνος Γαλανίδης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς. Ναυτικό: Μίλτος Τεντόγλου, Ιωάννης Φουντούλης, Γιώργος Δερβίσης, Δημήτρης Σκουμπάκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Γκιουβέτσης, Παύλος Καγιαλής. Αεροπορία: Αννα Κορακάκη, Σοφία Παπαδοπούλου, Μανώλης Ζερδεβάς, Μάριος Καπότσης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Μουρίκης.

Πηγή: eleftherostypos.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια