Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κιλκίς: Ένταση με αγρότες και αστυνομικούς στο τελωνείο Ευζώνων

Οι αγρότες σχεδίαζαν να κλείσουν σχεδιασμός για δύο ώρες τη λωρίδα των φορτηγών, μετά τις 19:00, όπως έκαναν και την Τρίτη.



Ένταση μεταξύ των αγροτών και των αστυνομικών σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14/2 στο τελωνείο Ευζώνων στο Κιλκίς.




Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι διαδηλωτές σχεδίαζαν να κλείσουν σχεδιασμός για δύο ώρες τη λωρίδα των φορτηγών, μετά τις 19:00, όπως έκαναν και την Τρίτη.


Όμως, εισαγγελέας και αστυνομία απείλησαν τους παραγωγούς με συλλήψεις και επικράτησε ένταση. Είχε προηγηθεί αποκλεισμός στη λωρίδα των φορτηγών από τις 13:00 έως τις 15:00.





Λάρισα: Απέκλεισαν συμβολικά την ΠΑΘΕ με τρακτέρ και πεζοί στο ύψος του Πλατυκάμπου

Τις προθέσεις τους για την από εδώ και στο εξής στάση τους σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων κατέγραψαν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου με τη σύσκεψη που κάνουν εκεί και στα υπόλοιπα θεσσαλικά μπλόκα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν, αύριο, Πέμπτη, στην πανελλαδική σύσκεψη που θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας, καθώς θα δώσουν το παρόν εκπρόσωποι απ’ όλα τα μπλόκα και από κοινού θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το μεσημέρι στο Μαξίμου.

Στο μεταξύ και πριν τη σύσκεψη "κατέλαβαν" την ΠΑΘΕ στο ύψος του Πλατυκάμπου αποκλείοντάς την συμβολικά πεζοί και με τρακτέρ για λίγη ώρα.
Οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική οδό και άναψαν φωτιές σε λάστιχα στην Αταλάντη

Έκλεισαν την εθνική οδό και άναψαν φωτιές, οι αγρότες που συγκροτούν το μπλόκο στη Σκάλα Αταλάντης.

Από τις 16:00 η εθνική έκλεισε και στα δύο ρεύματα, με τους αγρότες να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα και ο ουρανός να γεμίζει μαύρους καπνούς.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αναμένεται να τους δοθούν, δεν μπορούν να τους βοηθήσουν να παραμείνουν στη γη τους και στις καλλιέργειές τους.

Όπως επισημαίνουν τα λάθη στην ΚΑΠ, τους αφήνει χωρίς ρευστότητα σε μια περίοδο που θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη νέα παραγωγή, ενώ στα ύψη παραμένει το κόστος της. Ειδικά στο θέμα του πετρελαίου τα 82 εκατομμύρια είναι σταγόνα στον ωκεανό για τους πραγματικούς παραγωγούς, ποσό που θα δοθεί και σε δόσεις αφού μόλις το Μάρτιο θα δοθούν τα μισά ως προκαταβολή.

Γενικά, όπως τονίζουν, αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού το έργο και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τον έχει δει όπως θα έπρεπε.



Πηγή: www.thetoc.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια