Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


ΠΟΕΣ: Η πραγματικότητα δεν διαψεύδεται


Η ΠΟΕΣ με ανακοίνωσή της εκφράζει ευλογες απορίες για την στάση της έτερης Ομοσπονδίας, η οποία μετά τις διαψεύσεις "κύκλων του Υπουργείου" φαίνεται να έχει επιδοθεί σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει ότι τα γεγονότα δεν ισχύουν και ότι ο κόσμος χρειάζεται βοήθεια για να καταλάβει τι διαβάζει.

Επικαλούμενη δήθεν πληροφορίες σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με φορείς που αποφεύγει να κατονομάσει, η έτερη Οομσπονδία ουσιαστικα δηλώνει ενθουσιασμένη από τα επικείμενα μέτρα, ενώ δείχνει να συντάσσεται ανεπιφύλακτα με τις απόψεις της Ηγεσίας, δηλαδή της εργοδοσίας.
Περιέργως όμως, δεν καταφέρνει να πείσει για την ύπαρξη των εγγράφων που έχουν διαρρεύσει (συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου νόμου), τα οποία όχι μόνο αποτελούν αδιάψευστα τεκμήρια, αλλά δεν επιβεβαιώνουν καν τις διαβεβαιώσεις της. Εύλογα τίθεται το ερώτημα, τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί μια τέτοια στάση συνδικαλιστών; Των εργαζομένων ή της εργοδοσίας (ΥΠΕΘΑ); Έχουν τα ίδια συμφέροντα οι δύο πλευρές;

Η ΠΟΕΣ υπενθυμίζει ότι είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες όπου "ανακοίνωση διαβεβαίωσης" της ίδιας προέλευσης διαψεύδεται πανηγυρικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα: μετά την αμφισβήτηση της έκτασης (και σοβαρότητας) των παραιτήσεων στο ΠΝ, χθες, σε σχέδιο νόμου που δημοσιευθηκε σε δημοσιογραφικούς ιστοτόπους, διαπιστώθηκε ότι υφίστανται άρθρα που επιβεβαιώνουν ότι όντως "κάτι τρέχει" με τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Το ερώτημα είναι, αν τρέχει κάτι και με τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.


Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2024

Το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει σειρά πολύ σοβαρών δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, συνοδευόμενες από αδιαμφισβήτητα τεκμήρια, τα οποία επιβεβαιώνουν πλήρως την πληροφόρηση (και τα έγγραφα) της Ομοσπονδίας μας για πλήθος θεμάτων που θα μας απασχολήσουν προσεχώς και, δυστυχώς, σε έντονο τόνο.

Ωστόσο, προς πολύ μεγάλη μας έκπληξη, πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη διαψεύσεων που δεν προέρχονται μόνο από «άτυπους κύκλους», αλλά και από την έτερη Ομοσπονδία, η οποία προς μεγάλη έκπληξη όλων, αρνείται πεισματικά την πραγματικότητα, κάνοντας λόγο για φήμες.

Επικαλείται δε, πληροφορίες που δήθεν προέκυψαν από συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς (προφανώς εκπροσώπους της εργοδοσίας, τους οποίους αποφεύγει να κατονομάσει), αλλά, περιέργως, οι πληροφορίες αυτές δεν συμβαδίζουν με τα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ούτε εξηγούν την ύπαρξή τους. Διερωτώμεθα λοιπόν, τι είδους πληροφορίες είναι αυτές που προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι δεν ξέρουν να διαβάζουν και χρειάζονται κάποιον ειδήμονα να τους τα επεξηγεί;

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, δυσάρεστη βεβαίως, μας προξενεί το γεγονός ότι η έτερη Ομοσπονδία, όχι μόνο μεταφέρει την άποψη «κύκλων» της εργοδοσίας, αλλά δηλώνει σχεδόν εντυπωσιασμένη με τη στάση της! Στο πρόσφατο σχέδιο νόμου (περί καινοτομίας κλπ) που διέρρευσε, τα άρθρα 66 και 67 που αφορούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία, δείχνουν να διαψεύδουν πλήρως ήδη με το καλημέρα τη σθεναρή διάψευση της έτερης Ομοσπονδίας και ομολογούμε κι εμείς ότι το κούρεμα του 20% επί των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία (πλην Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) θα επιχειρηθεί με ιδιαίτερα εντυπωσιακό κυνισμό, που επιβεβαιώνει τον οικονομικό στραγγαλισμό που έχουμε προβλέψει ότι θα γίνει.

Απλώς για την ιστορία θα σχολιάσουμε ότι με τα προαναφερθέντα άρθρα έλαβε χώρα η δεύτερη ταχύτατη διάψευση της έτερης Ομοσπονδίας και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μετά το έμμεσο «άδειασμα» της ανακοίνωσής της από τον ίδιο τον ΥΕΘΑ, για τις δήθεν υπερβολές ως προς τις παραιτήσεις στο ΠΝ).

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο (όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει με έγγραφα στο πρόσφατο παρελθόν), δεν είναι η πρώτη φορά που η έτερη Ομοσπονδία δείχνει να συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της εργοδοσίας, προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί τελικώς με τις θέσεις και τη στάση της; Είναι να αναρωτιέται κανείς…

Πολύ φοβούμαστε ότι το προσεχές διάστημα οι συνάδελφοί μας συνδικαλιστές θα διαψευστούν κι άλλες φορές. Τους προτρέπουμε, εάν όντως επιθυμούν ενημέρωση δίχως λαϊκισμό (που οι ίδιοι διαρκώς επικαλούνται), να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία μας. Θα τους βοηθήσουμε και αυτούς, όπως κάνουμε καθημερινά και προς πολλά από τα «20.000 μέλη» τους, που επικοινωνούν μαζί μας για να βρουν υποστήριξη και ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


--
Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.Ο.Ε.Σ.

Νόμιμα αναγνωρισμένη συνδικαλιστική Ομοσπονδία
με την υπ΄ αριθμ. 4/2019 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου.

Πρόεδρος: Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Δημήτριος Μεθενίτης,


Γεν. Γραμματέας: Συνταγματάρχης (ΜΧ) Διονύσιος Τσακαλάκης,


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια