Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Οι απόστρατοι στρατιωτικοί δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι και εμείς δεν πρόκειται να χάσουμε ούτε μέρα''


Ανακοίνωση της Ένωσης Απόστρατων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής

Την 13 Φλεβάρη 2024 πλημμύρισε η Αθήνα από την κινητοποίηση των συνταξιούχων, που για μια ακόμη φορά διεκδικούν δημόσια, δωρεάν υγεία - πρόνοια, με δωρεάν, πλήρη και απρόσκοπτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία σε όλους, στελέχωση και οικονομική ενίσχυση των κρατικών δομών υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας), στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, συντάξεις αξιοπρέπειας, επαναφορά των δώρων κλπ.

Η Ένωσή μας ήταν εκεί και εξέφρασε πλήρως την αντίθεσή της σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης της υγείας, της συνειδητής απαξίωσης των κρατικών δομών, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών νοσοκομείων, με την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή τους, προκειμένου να βάλουν χέρι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην υγεία, όταν μάλιστα τα (στρατιωτικά) νοσοκομεία βρίσκονται σε περιοχές «φιλέτο». Σαν κερασάκι στην τούρτα, διαβάσαμε από κυβερνητική πένα ότι, στρατιωτικοί γιατροί θα στελεχώνουν εφεξής και πολιτικά νοσοκομεία σε νομό πέραν του νόμου όπου υπηρετούν οι ίδιοι, με δέλεαρ 1.800,00 ευρώ παραπάνω τον μήνα. Δηλαδή, περαιτέρω αποψίλωση των στρατιωτικών νοσοκομείων, προκειμένου να ενισχυθούν τα ήδη υποστελεχωμένα πολιτικά νοσοκομεία και που ασφαλώς 5 ή 10 στρατιωτικοί γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν τα τεράστια κενά. Τί κάνει άραγε νιάου νιάου στα κεραμίδια; Η υποστελέχωση επισπεύδεται. Οι όμιλοι ανυπομονούν. «Πιέζουν» για άμεση ανάληψη ενεργειών και η κυβέρνηση με ανοιχτά τα αυτιά σπεύδει να ενεργήσει. Το σχέδιο εξελίσσεται. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα.

Μετά το επίδομα δέλεαρ στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και το επίδομα κηδείας που η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στις οικογένειες των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων, που θα κινηθούν στο πολεμικό πεδίο της ερυθράς θάλασσας, προκειμένου να εξασφαλίσουν εφοπλιστικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντά μας, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τώρα η κυβέρνηση έριξε νέο δόλωμα στις/στους εν ενεργεία στρατιωτικούς, παιδιά μας. Το τυράκι των 1.800,00 ευρώ τον μήνα σε κάθε στρατιωτικό γιατρό. Αυτό είναι. Εργαζόμενοι για κάθε δουλειά. Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναίες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και να καλύψει τα κενά, επιλέγει την τακτική της μετακίνησης στρατιωτικών γιατρών. Το σχέδιο σε πλήρη εξέλιξη.

Οι απόστρατοι στρατιωτικοί δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι και εμείς δεν πρόκειται να χάσουμε ούτε μέρα. Μιλάμε καθημερινά. Επικοινωνούμε το σχέδιό της, που προφανώς παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και τι πρόκειται να γίνει. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κάθε πολίτη που αγωνίζεται και διεκδικεί τον αποκλειστικά δημόσιο, πλήρη και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας – πρόνοιας.

 

                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Ντίγκος Νικόλαος

    

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Φωτιάδης Τριαντάφυλλος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια