Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίτιμο μέλος της Ι.Ρ.Α. ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου


ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ// Τ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών //Τ.Δ. Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος της Τ.Δ. //Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ, στην ομιλία του, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους Αστυνομικούς όλων των βαθμών, Ειδικούς Φρουρούς και Πολιτικούς Υπαλλήλους και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή και τη στήριξή τους στις προσπάθειες του Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης. Μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης ανακοίνωσε ότι, για τον ίδιο δεν είναι μια ακόμα καθιερωμένη εκδήλωση αλλά μια εκδήλωση σταθμός, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα τέθηκε εκτός διάταξης της Υπηρεσίας.

Αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια, τόνισε ότι η συμβολή τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν τόσο ουσιαστική, που έδωσε τη δυνατότητα να οραματίζονται όλοι το αύριο του Σώματος και της Ένωσης με καλές ελπίδες.

«Η Ελληνική Αστυνομία», είπε, «έχει ενισχυθεί με συναδέλφους που έχουν προσόντα και είναι ιδιαίτερα καταρτισμένοι. Στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, ο ρόλος του Αστυνομικού καθίσταται πλέον πολυδιάστατος, πολύμορφος και καθοριστικός. Ο Αστυνομικός καλείται να λειτουργήσει όχι ως απρόσωπος εκφραστής ενός μηχανισμού, αλλά μέσα από συλλογικές διαδικασίες που στηρίζονται στη συνεργασία Αστυνομίας και κοινωνίας, με απόλυτο πάντα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Είναι μια σχέση που οικοδομείται καθημερινά με τους πολίτες, ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα, μετά από μια επίπονη πολυετή κρίση».

Κλείνοντας, δήλωσε ότι, θα παραμείνει ενεργός σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Σώμα, από κάθε μετερίζι που θα βρίσκεται και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του Σώματος στο μέλλον.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος από τη θέση του έχει συμβάλει και συνεχίζει να το κάνει, ως πραγματικός συμπαραστάτης, στην επίλυση πολλών προβλημάτων της Αστυνομίας και των συναδέλφων (αγορά μηχανών, αυτοκινήτων – ανέγερση λέσχης σίτισης), ενώ συγχρόνως έχει ενισχύσει την Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου και έχει υποσχεθεί την ανακαίνιση και μετατροπή του Α.Τ. Γεωργιούπολης Χανίων σε ξενώνα φιλοξενίας. Με τις ουσιώδεις ενέργειες του οι συνάδελφοι μπορούν να εκτελούν το καθήκον τους με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο κ. Ζαχαριουδάκης τον κάλεσε στο βήμα και του ανακοίνωσε την απόφαση του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών να τον ανακηρύξει Επίτιμο Μέλος του.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του και αφού ευχήθηκε καλό και δημιουργικό το 2024, αναφέρθηκε στη γόνιμη συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης, Αστυνομίας και Ι.Ρ.Α και ζήτησε από το αστυνομικό προσωπικό να συνεχίσει την υποστήριξη σε όλους τους τομείς εργασιών του τόσο για την προαγωγή του έργου του Σώματος όσο και για την στήριξη της κοινωνίας. Ευχαρίστησε στη συνέχεια τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών για την ανακήρυξη, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στην οποία πλέον ανήκει ως επίτιμο μέλος.

Την τιμητική ταυτότητα επιτίμου μέλους της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών παρέδωσε στον Περιφερειάρχη Κρήτης ο Πρόεδρος της Τ.Δ. κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου βραβεύθηκε ο Αρχιφύλακας κ. Ανδρέας Ρουσοχατζάκης. Την αναμνηστική πλακέτα κλήθηκε να επιδώσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Ανδρέας Ρουσοχατζάκης κατά την υπηρεσία του στο Σώμα είχε σώσει τρεις ανθρώπινες ζωές που βρέθηκαν σε κίνδυνο. Βραβεύτηκε για την πράξη του αυτή, μια πράξη σπάνιας γενναιότητας, θάρρους και αυτοθυσίας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Χρυσός εκπροσωπώντας τον Διευθυντή της Δ.Α. Ηρακλείου Ταξίαρχο κ. Ιωάννη Αμαργιανιτάκη, αφού ευχήθηκε για την νέα χρονιά, συνεχάρη την Ένωση και αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή που έχουν οι Ενώσεις της Αστυνομίας και ιδιαίτερα η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών σε ότι αφορά την προβολή του έργου του Σώματος και τη σύνδεση του με τον κοινωνικό ιστό.

Στην συνέχεια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου συνεχάρησαν τα παιδιά των συναδέλφων – μελών της Ένωσης, που κατάφεραν να κατακτήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια μας και τους επέδωσαν τους επαίνους του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος μαζί με αναμνηστικά δώρα.

Κλείνοντας η Αντιπρόεδρος κ. Αγγελική Αποστόλου εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου, για τον Πρόεδρο μας Μανόλη Ζαχαριουδάκη ο οποίος την 31/12/2023 αποστρατεύτηκε από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρέτησε με αυταπάρνηση και ζήλο τα 36 χρόνια της αστυνομικής του θητείας, εκ των οποίων τα 26 χρόνια τα υπηρέτησε ως προϊστάμενος στο γραφείο Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου όπου τον διακατείχε διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα και ήταν υπόδειγμα. Ευχαριστούμε για την συνεργασία που είχαμε τόσα χρόνια μέσα από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας μέσα από την Διεθνή ένωση Αστυνομικών τοπική Διοίκηση Ηρακλείου. Σου ευχόμαστε καλός πολίτης και να έχεις υγεία. Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα ο Πρόεδρος κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος που υπηρέτησε σε αυτόν τον τόπο, σε αυτό το σώμα, με αυτούς τους συναδέλφους.

Η Γ. Γραμματέας κ. Έφη Φλουρή τίμησε τον αναπληρωτή ταμία μας Φραγκιαδάκη Φραγκιό ο οποίος την 31/12/2023 αποστρατεύτηκε από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρέτησε με αυταπάρνηση και ζήλο τα 37 χρόνια της αστυνομικής του θητείας, εκ των οποίων 35 τα υπηρέτησε στην Τροχαία Ηρακλείου με την ευχή για καλός πολίτης και να έχεις υγεία.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης μας :

κ. Θεόδωρο Καλαθάκη για την ευγενική προσφορά της δεξίωσης

κ. Απόστολο Κανακαράκη, ιδιοκτήτη του ανθοπωλείου ΙΡΙΣ για τα λουλούδια που στόλισαν την αίθουσα.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στους χορηγούς των δώρων της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ευχόμαστε στους τυχερούς καλή και τυχερή χρονιά

Μία διαμονή δυο ατόμων για δύο νύχτες στο ξενοδοχείο GREEK PRIDE στην Χαλκιδική (Το κέρδισε ο Μανόλης Αλεγκάκης)

Μία αποτρίχωση με Lazer αξίας 50 € από τον Πλαστικό χειρούργο Σφακιωτάκη Ευάγγελο (Το κέρδισε ο Μανόλης Βασιλάκης)

Ένα καθαρισμό δοντιών και φθορίωση από την ιατρό Νηστικάκη Ελευθέρια (Το κέρδισε η Κατερίνα Ζωγραφιστού )

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους

Πατήρ Κορνήλιος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ευγενίου

Πατήρ Γεώργιος, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά

Αντισυνταγματάρχης Πατήρ Βασίλειος

Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης

Γεωργία Μηλάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Ισότητας

Γεώργιος Καρτσάκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας

Σμήναρχος Χαράλαμπος Κόκκινος, Εκπρόσωπος 133 Σμηναρχίας Μάχης.

Γεώργιος Πλιάκας, Αερολιμενάρχης Ηρακλείου

Στέλιος Καρακούδης, Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών περιφέρειας Κρήτης

Γεώργιος Πικράκης, Πρόεδρος παραρτήματος Αθλητικής Ένωσης Ελλάδος και μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ

Κωνσταντίνος Ανθουλάκης, Εκπρόσωπος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Αικατερίνη Ανυφαντή, Εκπρόσωπος Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτικών Υπαλλήλων

Νικόλαος Ουρανός, Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Ν. Ηρακλείου

Κατερίνα Ζωγραφιστού, Πρόεδρος Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

Λίτσα Χριστοδουλάκη, Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παραρτήματος Ηρακλείου

Ρία Λημνιού, Πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου-ΕΛΓΚΡΕΚΟ. Νίκος Αγγελάκης, Γραμματέας Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου-ΕΛΓΚΡΕΚΟ. Ρούλα Τσαρλαπά –Πετούση, Ταμίας του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου-ΕΛΓΚΡΕΚΟ

Λίτσα Ζαχαράκη, Πρόεδρος του συλλόγου ΣΤΟΧΟΣ – ΠΡΌΛΗΨΗ

Εμμανουήλ Κουμαντάκης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Μαρία Αντωνακάκη, Συντονίστρια παραρτήματος Ηρακλείου πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»

Ελένη Βαζαίου, Δ/ντρια Δ/νσης Πολιτικού Ασύλου Κρήτης.

Εμμανουήλ Κατριαδάκης Στρατηγός ε.α Πρώην Προιστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ

Με επιστολή του μας έστειλε ευχές ο κ. Μιχάλης Καραμαλάκης Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας και τέως Γ.Γ. Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί

Ευχαριστούμε θερμά τους Προέδρους και Γραμματείς των Τοπικών Διοικήσεων της Χώρας για τα μηνύματα με τις ευχές τους που μας έστειλαν.

Η Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών εκφράζει ένα μεγάλο

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω

για την συμμετοχή σας στις δράσεις της και την στήριξη σας στην συνολική της προσπάθεια. Με τη δική σας συμμετοχή καταφέραμε πολλά και ελπίζουμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Ευχόμαστε η επόμενη μέρα, της μεγάλης μας Ένωσης να είναι αποτέλεσμα μιας πιο ουσιαστικής επικοινωνίας και μιας πιο αποδοτικής συνεργασίας που θα απολαμβάνει συλλογική αποδοχή.

Πηγή: ipaheraklion.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια