Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Συνάντηση με Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων


Την Παρασκευή 23 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας, με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ότι παραμένουν όλες οι αιτίες και οι αρνητικοί παράγοντες, που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στην εκδήλωση και την εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών. Είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας. Παραμένουν οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών και της Δασικής Υπηρεσίας. Μετά το τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με όλους τους πυροσβέστες που ήταν στην βάρδια.
ΚΚΕ: Συνάντηση με Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων - Παρασκευή 23/02/2024 - Πηγή: ALT.gr


Από μέρους των Πυροσβεστών και της Ένωσής τους αναδείχθηκαν τα εξής σοβαρά προβλήματα: Στην αντιπυρική περίοδο υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας, με μεγάλο αριθμό ημερών να δουλεύουν σε 24ωρη ή 48ωρη βάση. Η υπερεργασία των πυροσβεστών δεν αποζημιώνεται αλλά «ανταλλάσσεται» με ρεπό που και αυτά όμως δεν δίνονται. Η διαχρονική έλλειψη προσωπικού οδήγησε σε τεράστια κενά που σήμερα πλησιάζουν της 5000 και σε πολύ μεγάλο μέσο όρο ηλικίας. Η μη αναγνώριση επαγγέλματος ως βαρύ, επικίνδυνο & ανθυγιεινό όχι μόνο να δοθεί ένα επίδομα άλλα να παρθούν μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των πυροσβεστών. Υπερβολική κήρυξη επιφυλακών μέσω της διαρκούς επίκλησης «έκτακτων» συνθηκών που με τον ν 4662/2020 βαφτίζονται «έκτακτες ανάγκες» και εξαναγκάζονται οι πυροσβέστες σε διατεταγμένη απλήρωτη υπερεργασία.

Αναλύθηκαν λεπτομερώς τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα κι ελλείψεις που αντιμετωπίζει η πυροσβεστική συνολικά στη Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή. Τέλος κατήγγελλαν ότι δεν έχει προχωρήσει η δημιουργία του 2ου πυροσβεστικού σταθμού που έχει εξαγγελθεί εδώ και πολύ καιρό.

ΚΚΕ: Συνάντηση με Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων - Παρασκευή 23/02/2024 - Πηγή: ALT.gr
Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ, τα στελέχη του, οι Οργανώσεις του, οι Βουλευτές του είναι δίπλα στους πυροσβέστες όχι μόνο στα αιτήματα τους αλλά και στις φωτιές, στην πρώτη γραμμή είναι δίπλα στους πυροσβέστες. Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους. Την ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικού για να καλυφτούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν και τους 12 μήνες. Εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις των πυροσβεστών και δεσμεύτηκαν ότι θα τα προωθήσουν μέσα και έξω από την Βουλή.




Πηγή: alt.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια