Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορινθία: ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ για τη σύλληψη της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών – Τι δήλωσε η κόρη που χτύπησε με ξύλο αστυνομικό


Εικόνες βγαλμένες από άλλες χιλιετίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες με αφορμή την επιχείρηση που έστησε η αστυνομία για τη σύλληψη οικογένειας στην Κορινθία.

Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο όταν ένας 45χρονος διαπληκτίστηκε με κυνηγό αγριόχοιρων. Η ένταση πήρε διαστάσεις με τον κυνηγό να τον καταγγέλλει για εμπρησμό του οχήματός του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα εκεί που έμενε ο 45χρονος από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν. Μάλιστα η 22χρονη κόρη φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι βλέποντας τους αστυνομικούς να επιχειρούν να συλλάβουν τον πατέρα της αισθάνθηκε ότι έπρεπε να αμυνθεί και πήρε ένα ξύλο με το οποίο χτύπησε έναν εξ αυτών. Στη συνέχεια προσπάθησαν να της περάσουν χειροπέδες όμως εκείνη αντιστάθηκε και σύρθηκαν όλοι μαζί στα χώματα.

Oι αστυνομικοί επανήλθαν το πρωί της Δευτέρας με ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια και στελέχη άλλων τμημάτων ώστε τελικά να συλλάβουν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.

Στις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοί καθώς διαπίστωσαν ότι η οικογένεια ζει σε μία κατασκευή μέσα σε βουνό που μοιάζει με κατακόμβη και δεν υπάρχει ρεύμα και υδροδότηση. Επίσης εντοπίστηκαν όπλα, βέλη, βαλλίστρες και τσεκούρια.

Την Τρίτη αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ορίστηκε δικάσιμος για το τέλος του μήνα.

Ο 45χρονος σε δηλώσεις που έκανε σήμερα σε μέσα ενημέρωσης είπε ότι δεν θεωρεί ότι είναι οικογένεια αλλά κοινότητα που ζουν Παλαιοχριστιανικά όπως οι Άμις στις ΗΠΑ,  και μάλιστα δεν προσφωνεί με το όνομά της την γυναίκα του αλλά την λέει αδελφή Σεβαστιανή.

 Συμπλήρωσε ότι η σπηλιά στην οποία μένουν είναι παλαιοχριστιανική εκκλησία κατακομβίτικου τύπου και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχει η ορθόδοξη εκκλησία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια